| 
 
 
 | 
Biberli Pilav | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc832 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006 
3,498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kırmızı biber
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı safran
 
2 Su bardağı pirinç
 
2 su bardağı tavuk suyu
 
25 gr. tereyağı
 
3 adet taze soğan
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bir tencerede yağı kızdırın, ince kıyılmış soğan ve sarmısağı koyup, 1 dakika kavurun. Çekirdekleri çıkarılıp küp şeklinde doğranmış kırmızı biberi ilave edip kavurmaya 1 dakika daha devam edin. 1 su bardağı suyu kaynatın, safranı ekleyip 5 dakika beklettikten sonra süzün. Bir tencerede tereyağını eritin, safranlı suyu ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinci süzüp, tencereye ilave edin. 5 dakika harlı, 20 dakika kısık ateşte pişirin. Taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Pilavın üzerine kavurduğunuz kırmız biber ve taze soğanı koyun. Biraz beklettikten sonra karıştırıp, servis yapın.
  
 | 
Biberli Pilav | 
  | 
AND 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27450 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2008 
3,098 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet soğan
 
2 adet dolmalık biber
 
1 adet kırmızıbiber
 
1 su bardağı pirinç
 
2 adet domates
 
1,5 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
Zeytinyağını tencerede kızdırın. Küçük küçük doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Dolmalık biberleri ve kırmızıbiberin çekirdek yataklarını çıkarın. Biberleri de küçük doğrayıp, tencereye ekleyin. Yıkayıp, sıcak suda bir süre beklettiğiniz pirinci süzerek tencereye aktarın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin. Pilavın suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin. Pilav suyunu tam çekmeden tencereyi ocaktan alın. Hafif lapa olarak servis yapın.
  
 | 
Biberli Pilav | 
  | 
Esra R. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64429 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011 
2,822 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
2 su bardağı sıcak su
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Sebze harcı için:
 
2 adet etli kırmızı biber
 
1 adet dolmalık biber
 
4 adet taze fasulye
 
2 diş sarımsak
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
1/2 demet dereotu
 
 
Tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin. Üzerine pirinci koyup 5 dakika kavurun. Tuz ve sıcak su ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sebzeleri jülyen doğrayın ve 1 su bardağı suda 5-6 dakika haşlayın. İnce doğranmış sarımsağı ve zeytinyağını ilave edip kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp karıştırın.
  
 | 
Biberli Pilav | 
  | 
bi'tanem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2011 
Mesajlar: 27 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70193 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2011 
2,443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet çarliston biber
 
6 adet sivri biber
 
1 paket arpa şehriye
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet soğan
 
3 su bardağı sıcak su
 
15 adet kiraz domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp halka halka doğrayın. Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine şehriyeyi katın. Şehriyeler hafif pembeleşince biberleri ekleyin. Birkaç dakika kavurup sıcak su, tuz ve karabiber ilave edin. Kapağını kapatıp orta ateşte 5 dakika pişirin ve ikiye bölünmüş domatesleri ekleyin. Çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |