| 
 
| 
 
 
 | 
 
Biberli Kebap | 
 
  | 
şuşu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2013 
Mesajlar: 27 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88218 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2013 
2,178 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
600 gr kuzu eti
 
100 gr kuyruk yağı
 
1 dolmalık yeşilbiber
 
1 dolmalık kırmızıbiber
 
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
 
1 kâse su
 
1 çay kaşığı karbonat
 
 
Kuzu etini kebap bıçağıyla çok ince doğrayın. Dolmalık biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıymaya ilave edin. Malzemeler macun kıvamına gelene dek doğramaya devam edin. Tuzunu ve baharatını ekleyip tatlandırın. Bir kâse suya karbonatı ekleyin. Etli karışımdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparın. Şişe sarmadan önce şişin eti tutması için elinizi karbonatlı suyun içine daldırıp çıkartın ve şişe sarma işlemine başlayın. Kalan malzemeyi aynı şekilde hazırladıktan sonra ızgarada kızartın. İsteğe göre fırında kızartılmış elma dilimli patates, Akdeniz yeşillikleri, közlenmiş domates-biber karışımı ile servis yapabilirsiniz.
  
 | 
 
Biberli Kebab | 
 
  | 
PaStAcI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.07.2005 
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4375 
Gönderme Tarihi: 31.May.2006 
2,629 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
500 gr kiyma
 
4 dilim ekmek içi
 
1 kg sivri biber
 
250 gr mantar
 
1 adet soğan
 
3-4 adet patates
 
2 adet domates
 
1 kase Yoğurt
 
1 demet maydanoz
 
kizartmak için sivi yag
 
 
YAPILIŞI
 
Patatesi ayiklayip rendeleyin. Kiymayi, ekmek içini, rendelenmis soğani, maydanozu, naneyi, kekigi, karabiberi ve tuzu beraber yogurun. Ceviz büyüklügünde parçalar alip köfteler hazirlayin. Sivi yagi kizdirip, rendelenmis ince patatesleri ve sonra da biberleri kizartin. Mantar ve domatesleri 1-2 dakika yagda sote edin. Daha sonra köfteleri kizartin. Servis tabagina ince rendelenmis patatesleri koyun, üzerine yoğurt dökün. Kizarmis domatesler, mantarlar ve biberleri dizin. En üstüne kizaran köfteleri koyun ve yoğurt esliginde servise sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Biberli Kebab Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |