|
Biberli Ezme |
|
ismiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88548
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2013
1,981 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet etimek
5 diş sarımsak
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
Kimyon, pul biber
Etimekleri robot yardımıyla çekip toz haline getirin. Üzerine su ve yağı ekleyip karıştırın. Ezilmiş sarımsak, salça, közlemiş kırmızbiberi robotta çekin ve baharatları da içine ekleyip harmanlayın. Servis tabağına alın, isteyen üzerine nar ekşisi gezdirip karıştırabilir farklı bir lezzet oluyor.
|
Biberli Ezme |
|
zennur
Aşçı
Kayıt: 07.04.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc97214
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2014
1,894 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 dilim kızarmış ekmek
1 çay bardağı ceviz
4 diş sarımsak
4 adet kırmızı közlenmiş biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Kızaran ve soğuyan bayat ekmekleri robottan geçirip kaba aktarın. Üzerini biraz suyla ıslatıp yumuşatın ve cevizi sarımsaklarla birlikte kıyın. Tüm malzemeyi karıştırın. Tabağa döküp kaşıkla şekil verin ve üzerine de zeytinyağını gezdirin.
|
BİBER EZME |
|
selma n
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc92715
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2013
1,866 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet domates
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Domatesleri, közlenmiş kırmızıbiberleri, sarımsağı ve zeytinyağını blender'dan geçirin. Üzerine nar ekşisini ve salçayı ekleyip karıştırın. Kızarmış ekmeğin üzerine sürerek servis yapın.
|
Biber Ezmesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164653
Gönderme Tarihi: 05.May.2022
423 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kapya biber
Ceviz
Sarımsak
Maydanoz
Tuz
Pul biber
8- 9 adet biberi ya fırında közlüyoruz, ya da tencerede haşlıyoruz., ( kolaya kaçanlara ise 1 kavanoz hazır közlenmiş biber aldırıyoruz.:) Haşlanan biberleri süzgeçten geçirip süzüyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup, içinin çekirdeklerini çıkartıp robotta çekiyoruz. Sonra 1 su bardağı ceviz, 2 diş sarımsak, 2 tutam maydanoz, pul biber ve tuzu da robota ekleyip cevizler fazla un ufak olmadan bir kez daha çekiyoruz. Ben koymadım ama istenirse çok az zeytinyağı ve peynir de ilave edilir, yenir.
|
|