| 
 
 
 | 
Biberli Ekmek | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57922 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2010 
2,978 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
 
1 su bardağı süt veya yoğurt
 
1 paket instant maya
 
1/2 su bardağı ılık su
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
ÜST HARCI:
 
1/2 kg çökelek
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı biber salçası
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
Kekik
 
Susam
 
Tuz
 
 
Süt, sıvıyağ, su, şeker, tuz ve mayayı yoğurma kabına alıyoruz.
 
Aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
 
Hamurumuzu ılık bir yerde hacminin iki katı olana kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
 
Diğer tarafta çökeleğimizin içine bir soğanı ince ince doğruyoruz.
 
Biber salçasını kekiği, ince doğranmış domatesi, susamı,tuzu, zeytinyağını ilave ederek karıştırıyoruz.
 
Mayalanan hamurumuzu yağlanmış tepsiye elimizle seriyoruz.
 
Üzerine çökelekli karışımımızı yayıyoruz.
 
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kenarları ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Kösem Sultan" tarafından gönderildi. 27.10.2017
  
 | 
Biberli Ekmek | 
  | 
gaggoş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.10.2011 
Mesajlar: 26 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68752 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2011 
4,887 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 bardak un
 
1 kaşık kuru maya
 
2 orta boy soğan
 
4 kırmızı biber
 
1 kaşık biber salçası
 
1 kahve fincanı susam
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
 
un maya tuz şeker ılık suyla yumuşak hamur yapılır, mayası gelince yağlanmış fırın tepsisine serilir. Üzerine kıyılmışkırmızı biber susam, kıyılmış soğan salça zeytinyağı karıştırılıp hamurun üzerine sürülür. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.01.2024
  
 | 
Biberli Ekmek | 
  | 
nilperi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Hakkari | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101455 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2014 
2,454 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı un
 
15 gram yaş maya
 
2 su bardağı su
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
İçi için:
 
1 çorba kaşığı salça
 
Yarım demet taze soğan
 
Yarım demet maydanoz ve taze nane
 
4 çorba kaşığı çökelek peyniri
 
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Derin bir kabın içinde mayayı az suyla karıştırıp 10 dakika bekletin. Daha sonra unu, tuzu harmanlayıp üzerine yavaşça suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra dinlenen hamuru büyük tabak gibi açın. İç malzemesi için yeşillikleri yıkayıp ince bir şekilde kıyın. Peynirle, salçayı da ekleyip harmanlayıp karıştırın. Hamurun üzerine iç malzemeyi elinizle yayıp, yağsız tavada altı kızarıncaya kadar pişirin. Ya da fırında pişirip çıkartın. Üzerine tereyağı sürüp hazırlayın. Servis tabağına alıp ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Biberli Ekmek | 
  | 
defne azer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141666 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2019 
705 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet ekmek hamuru
 
6 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı pul biber
 
1 yemek kaşığı çörekotu
 
1 yemek kaşığı susam
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Pul biberi küçük bir kaba koyun. Üstünü kapatacak kadar ılık su ekleyip bekletin. Biber salçası ile suda bekleyen pul biberleri karıştırıp içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin.
 
Ekmek hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamuru elinizle inceltin, üstüne biberli karışımı sürün. Susamları ve çörek otunu ilave edin. 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Biberli Ekmek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175998 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2024 
365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı ılık süt
 
1 çay bardağı ılık su
 
1,5 çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı zeytin yağı
 
1 paket instant maya
 
1 çay kaşığı şeker
 
Yeteri kadar un
 
Harç için:
 
2 tane orta boy soğan
 
Yarım çay bardağı ceviz
 
Yarım çay bardağı susam
 
2 yemek kaşığı pulbiber
 
1,5 yemek kaşığı biber salçası
 
1 çay bardağı zeytin yağı
 
Tuz
 
Çökelek
 
Kimyon, kişniş, beyaz ve siyah susam, kekik, karabiber
 
 
Unu, tuzu, zeytinyağını, sütü, suyu, mayayı ve şekeri bir kaba alın ve yoğurun.
 
Yeterince yoğurduktan sonra üzerini streçleyin ve 1 saat mayalandırın.
 
O sırada harcı hazırlamaya başlayın.
 
Soğanları çok ince ve minik doğrayın. Kırılmış cevizi, susamı, pul biberi, salçayı ve zeytinyağını ekleyin. Ardından tuz, kimyon, kekik ve karabiberi ekleyin, güzelce yoğurun.
 
Mayalanan hamurun üzerini açın, biraz daha yoğurarak kıvama getirin.
 
Hamurdan minik bezeler alın ve koparın. Yuvarlak olacak şekilde açın.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Elinizle düzleştirin. Daha sonra biberli harcı hepsinin üzerine paylaştırın.
 
Biberli ekmekleri 200°C fırında fansız olarak 30 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Biberli Ekmek | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3299 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184529 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2025 
40 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
4 su bardağı un
 
1 paket instant maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1,5 su bardağı ılık su
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Üst harcı için:
 
4 yemek kaşığı biber salçası (isteğe göre acı-tatlı karışık olabilir)
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 büyük kuru soğan (ince doğranmış)
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Tuz (damak zevkine göre)
 
 
Geniş bir kapta un, tuz, şeker ve mayayı karıştırın.
 
Ilık suyu ve zeytinyağını ekleyin, yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
 
Üzerini örtüp 45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
 
Zeytinyağını bir tavaya alıp soğanları yumuşayana kadar kavurun.
 
Salçaları, baharatları ve diğer tüm malzemeleri ekleyin.
 
Şekil verme ve pişirme:
 
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın.
 
Un serpilmiş zeminde yuvarlak ve ince şekilde açın (yaklaşık 15-20 cm çapında).
 
Hazırladığınız harçtan 2-3 yemek kaşığı alıp ekmeğin üstüne eşit şekilde yayın.
 
200°C'de önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |