| 
 | 
| Biberli Ekmek (Hatay) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc44413 Gönderme Tarihi: 12.Arl.2009
 8,705 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hatay Valiliği
 Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
 
 50 gr. susam
 1 kg. mayalı hamur (4 adet)
 1 baş soğan
 400 gr. salamura biber
 200 gr. zeytinyağı
 
 Bir kaba salça biber, ince kıyılmış soğan ve susam konulup karıştırılır. Üzerine zeytinyağı eklenerek tekrar harmanlanır. Hamurlar yaklaşık 25 cm. genişliğinde oval şekilde açılıp yüzüne hazır olan ve 4 parçaya ayrılmış olan harç serilir. Taş fırında 4 dk. pişirmek sureti ile sıcak servis edilir.
 
 Not: Antakya mutfağında birden çok harç malzemesi ile hazırlanan ve bu harç içinde önemli oranda biber olması nedeni ile tümüne birden biberli ekmek dediğimiz bir yiyecek türü ile karşılaşırız. Biberli ekmeğin ekmek kısmı aynı malzemeden yapılırken, üstüne serilen malzeme çeşitliliği sayesinde farklı tatlar elde edilir.
 
 
  
 
 | 
| Biberli Ekmek (Hatay) | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc104557 Gönderme Tarihi: 21.Oca.2015
 2,383 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hatay Valiliği
 Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
 Dr. Kadriye ŞAHİN
 
 1 kg un
 1 su bardağı taze çökelek
 1 yemek kaşığı biber salçası
 1 yemek kaşığı çörekotu
 1 adet soğan
 1 tutam zahter
 1 yemek kaşığı susam
 Tuz
 Yarım su bardağı zeytinyağı
 
 Hamur yoğrularak mayalanmaya bırakılır. Soğan çok ince doğranarak içine çökelek, susam, çörekotu, zahter, biber salçası ve zeytinyağı katılarak ovalanır. Yeteri kadar tuz serpilir. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve tahta zeminde el ile biraz açılır. Ortasına hazırlanan içten yeteri kadar konularak zeytinyağına sürülen el yardımı ile hamura yapıştırılarak açılır. Yeteri kadar açıldıktan sonra üzerine hafif zeytinyağı gezdirilerek fırında veya tandırda pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| Biberli Ekmek (Hatay) | 
|  | İskender Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.06.2016
 Mesajlar: 25
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117803 Gönderme Tarihi: 24.Haz.2016
 2,206 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Naile Görgülü
 
 1 çay bardağı ılık süt
 1 çay bardağı ılık su
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 1 paket instant maya
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı şeker
 2 - 2,5 su bardağı un
 Üzerine;
 1 tatlı kaşığı biber salçası
 1 tatlı kaşığı domates salçası
 1 adet soğan
 1 adet kırmızı biber
 1 yemek kaşığı susam
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 1 tatlı kaşığı kekik
 1 çay kaşığı kimyon
 Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
 Öncelikle ılık suyla maya ve şekeri karıştırın ve 10 dk ön mayalanma için bekleyin. Sonra un hariç tüm malzemeleri karıştırın. En son un ekleyerek hamuru yoğurun. hamuru 30 dk bekletin. Soğanı ve kırmızı biberi rondodan geçirin. Sıvı yağda az soteleyin. ocaktan alın ve kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayın sonra bastırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı harçtan koyup yayın. Tepside 10 dk mayalandirin, 180 derecede pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Biberli Ekmek (Hatay) | 
|  | İ Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.09.2014
 Mesajlar: 539
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118739 Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2016
 3,453 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet kuru soğan
 1 küçük kırmızı biber
 2 adet sivri biber
 3 tatlı kaşığı domates salçası
 3 tatlı kaşığı susam
 1 tatlı kaşığı kekik
 1 çay kaşığı kuru nane
 1 çay kaşığı kimyon
 Karabiber
 Tuz
 Zeytinyağı
 
 Soğan ve biberler ince ince doğranır. Bir karıştırma kabına alınır.
 Üzerine  domates salçası, susam, kekik, kimyon, tuz ve karabiber eklenir, iyice karıştırılır.
 Üzerine zeytinyağı kontrollü olarak dökülerek kıvamı ayarlanır.
 Mahalle fırınına gönderilerek 3 adet yuvarlak lahmacun biçiminde pişirtilir.
 
 
  
 
 | 
| Biberli Ekmek (Hatay) | 
|  | baron Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.05.2019
 Mesajlar: 52
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145088 Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2019
 711 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamuru için:
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1 çay bardağı ılık su
 1 çay bardağı ılık süt
 1 paket instant maya
 1 çay kaşığı şeker
 1,5 çay kaşığı tuz
 Aldığı kadar un
 İç harcı için:
 2 adet orta boy soğan
 1,5 yemek kaşığı biber salçası
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1 kahve fincanı susam
 1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
 1 tatlı kaşığı zahter (dağ kekiği)
 2 yemek kaşığı pul biber
 1 çay kaşığı karabiber
 Yarım çay kaşığı kimyon
 
 Öncelikle hamuru yoğurmakla işe başlayın. Geniş bir kaba instant mayayı, sütü, suyu, şekeri, zeytinyağını ve tuzu ekleyip homojen bir karışım elde edin. Bir yandan yoğurup bir yandan ununu ekleyin. Ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 1 saat kadar bekleyin.
 Bu esnada 2 adet soğanı ince ince kıyıp içine salça, zeytinyağı, susam, ceviz, zahter, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
 Tepsinizin tabanını zeytinyağıyla iyice yağlayın. Hamuru tepsiye alıp elinizle bastırarak iyice yayın. Üzerini salçalı içle kaplayın. Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Tepsiyi fırına verin. 25-30 dakika kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Biberli Ekmek (Hatay) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153305 Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2020
 467 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1 çay bardağı ılık su
 1 çay bardağı ılık süt
 1 paket instant maya
 1 çay kaşığı şeker
 1,5 çay kaşığı tuz
 Aldığı kadar un
 İçi için:
 2 adet orta boy soğan
 1,5 yemek kaşığı biber salçası
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1 kahve fincanı susam
 1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
 1 tatlı kaşığı zahter (dağ kekiği)
 2 yemek kaşığı pul biber
 1 çay kaşığı karabiber
 Yarım çay kaşığı kimyon
 
 Öncelikle hamuru yoğurmakla işe başlayın. Geniş bir kaba instant mayayı, sütü, suyu, şekeri, zeytinyağını ve tuzu ekleyip homojen bir karışım elde edin. Bir yandan yoğurup bir yandan ununu ekleyin. Ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 1 saat kadar bekleyin. Bu esnada 2 adet soğanı ince ince kıyıp içine salça, zeytinyağı, susam, ceviz, zahter, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Tepsinizin tabanını zeytinyağıyla iyice yağlayın. Hamuru tepsiye alıp elinizle bastırarak iyice yayın. Üzerini salçalı içle kaplayın. Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Tepsiyi fırına verin. 25-30 dakika kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Biberli Ekmek (Hatay) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155727 Gönderme Tarihi: 28.Oca.2021
 642 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3,5 su bardağı un
 3 çay bardağı ılık süt
 1/2 paket yaş maya
 1 çay bardağı sıvıyağ
 1 yemek kaşığı toz şeker
 1/2 yemek kaşığı tuz
 İçi için:
 1 adet orta boy soğan
 2 tatl kaşığı biber salçası ( acı olması tercih sebebi)
 3 tatlı kaşığı domates salçası
 1/2 demet maydanoz
 2 adet kırmızı biber ( veya acı biber)
 2 adet biber
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1 avuç ceviz içi
 1 tatlı kaşığı zahter otu
 1/2 çay kaşığı tarçın
 1/2 çay kaşığı yenibahar
 1 çay kaşığı kimyon
 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
 1 yemek kaşığı susam
 
 Önce hamuru yaparak başlayın. Hafif ılık süt, maya ve şekeri bir kapta çözdürün.
 Diğer hamur malzemelerini bir kaba alıp, mayalı karışımı yavaş yavaş yedirerek yoğurun. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olmalı.
 Kıvama gelen hamuru üzerini örterek bir kenara alın. En az 2 katına çıkmalı. 1 saat kadar dinlenmeli.
 Bu arada, susam dışındaki bütün iç harç malzemelerini bir rondoya atarak iyice parçalayın ve birbirine karıştırın.
 İç harç bir sürmelik kıvamına geldikten sonra içine susamı da atıp kaşıkla karıştırın.
 Fırını 190 derecede ısıtın.
 Mayalanan hamurdan cevizden büyük, madalinadan küçük parçalar koparın. Elinizi, tegahı ve merdaneyi unlayarak, fındık lahmacundan daha büyük boyutta olacak şekilde açın. Aslında boyutu size kalmış, normal lahmacun kadarları da var.
 Her açtığınız hamuru, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
 Üzerlerine bol miktarda iç harçtan koyun ve yayın.
 Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Biberli Ekmek (Hatay) | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc157475 Gönderme Tarihi: 26.Nis.2021
 548 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 Hamuru için:
 1 çay bardağı ılık su
 1 paket yaş maya
 2 tatlı kaşığı toz şeker
 1 su bardağı süt
 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
 1 tatlı kaşığı tuz
 Hamurları yağlamak için:
 100 gram eritilmiş tereyağı
 Üzeri için:
 1 adet soğan
 4 yemek kaşığı zeytinyağı
 400 gram sürk peyniri veya lor
 1 yemek kaşığı acı biber salçası
 Birer yemek kaşığı zahter ve susam
 1 tatlı kaşığı kimyon
 Tuz
 
 Üzeri için ince kıyılmış soğanı zeytinyağında rengi dönene dek kavurun ve ocaktan alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip karıştırın ve kenara alın.Hamur için yaş mayayı ılık su ve toz şekerle birlikte eritin ve aktifleşmesi için 10 dakika bekletin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın ve bu kısma maya, süt, ayçiçeği yağı ve tuz ekleyip iyice yoğurun.
 Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezelerden birini elinizi eritilmiş tereyağına batırarak pasta tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra üzerine tereyağı sürün ve bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Kendi etrafında döndürün ve pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine ek yeri aşağıda kalacak şekilde koyup üzerine biraz bastırın. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız biberli harcı üzerlerine paylaştırın ve elinizle üzerlerine bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar kızarana dek pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Biberli Ekmek (Hatay) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160226 Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2021
 451 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hatay'da kahvaltı sofralarından eksik olmayan biberli ekmek baharat, biber, soğan, salça ve biberle hazırlanıyor.
 
 
  
 
 | 
| Biberli Ekmek (Hatay) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164711 Gönderme Tarihi: 08.May.2022
 341 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3-4 adet soğan
 250 gram kadar çökelek
 5-6 yemek kaşığı biber salçası
 3 çay bardağı zeytinyağı
 1 bağ maydanoz
 Baharat
 Susam
 
 İlk önce soğan ince ince doğranır. Robottan da geçirilebilir fakat elle doğranınca ayrı bir lezzeti olur. Karıştırma kabına soğanlar ilave edilir. Üzerlerine biber salçası eklenip iyice karıştırılır. Çökelek ilave edilip iyice ufalanıp karıştırılır. Karışımın içine baharatlar koyulup zeytinyağı ve susam ilave edilip iyice harmanlanır. Son olarak maydanozlar eklenip karıştırılır. Biber ve çökeleğin tuzu az ise damak zevkinize göre tuz ilave edilir. Daha sonra harcımız mahalle fırınına gönderilip, dilerseniz kalın dilerseniz ince pide şeklinde fırınlanır.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.01.2024
 
 
 | 
| Biberli Ekmek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc167758 Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2022
 433 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamuru için:
 1 çay bardağı ılık süt
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1 çay bardağı ılık su
 1 çay kaşığı şeker
 1 paket instant maya
 Aldığı kadar un
 Tuz
 İç harcı için:
 2 adet kuru soğan
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1,5 yemek kaşığı biber salçası
 1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
 1 kahve fincanı susam
 1 tatlı kaşığı zahter
 2 yemek kaşığı pul biber
 Kimyon
 Karabiber
 
 Hamur için geniş bir kaba instant mayayı, sütü, suyu, şekeri, zeytinyağını ve tuzu ekleyip homojen bir karışım elde edin.
 Unu da hamuru yoğururken ilave edin. Ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
 Hamurunuz hazır olunca üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanmaya bırakın.
 Diğer taraftan da soğanı ince ince kıyın.
 İçine salça, zeytinyağı, susam, ceviz, zahter, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyin.
 Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
 Fırın tepsisinin tabanını zeytinyağı ile güzelce yağlayın.
 Hamurunuzu tepsiye alın ve elinizle yayın.
 Üzerine de salçalı harcı güzelce dağıtın.
 Tepsiyi önceden 200 derece ısıtılmış fırına verin ve 25-30 dakika kadar pişirin.
 İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Biberli Ekmek (Hatay) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc176576 Gönderme Tarihi: 24.Şub.2024
 301 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 su bardağı un
 1 paket instant maya
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı şeker
 1 su bardağı ılık su
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 2 adet yeşil biber (isteğe bağlı, doğranmış)
 1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı, doğranmış)
 1 adet kapya biber (isteğe bağlı, doğranmış)
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 1 tatlı kaşığı kekik (isteğe bağlı)
 
 Unu bir kaba alın ve ortasını açın.
 Ortasına mayayı, tuzu, şekeri, ılık suyu ve sıvı yağı ekleyin. İyice yoğurun.
 Hamur kabarıp, iki katına çıkana kadar üzerini örtün ve ılık bir ortamda dinlendirin (yaklaşık 1 saat).
 Hamurun içine doğranmış biberleri ekleyin ve tekrar yoğurun.
 Hamuru yağlı kağıt serili bir tepsiye alın ve üzerini streç filmle kapatıp tekrar dinlendirin (yaklaşık 30 dakika).
 Biberli ekmek hamurunun üzerine zeytinyağını sürün.
 İsteğe bağlı olarak pul biber ve kekik serpin.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).
 Fırından çıkan biberli ekmek, üzeri kızarmış ve içi yumuşak olmalıdır.
 
 
  
 
 | 
| Biberli Ekmek (Hatay) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc176878 Gönderme Tarihi: 16.Mar.2024
 323 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 3 su bardağı un
 1 paket yaş maya (veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı toz şeker
 1 su bardağı ılık su
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 Biberli İç Harcı:
 4-5 adet yeşil biber
 2 adet sivri biber
 1 adet domates
 2 diş sarımsak
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 Tuz ve karabiber
 
 İlk olarak maya karışımını hazırlayın. Maya ve toz şekeri ılık suda eritin ve mayanın köpürmesini bekleyin.
 Unu bir kabın içine alın, tuz ekleyin ve mayalı suyu yavaşça ilave edin. Hamuru yoğurun ve sıvı yağı ekleyip hamuru tekrar yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
 Hamur mayalandığında, un serptiğiniz tezgahta hamuru biraz daha yoğurun ve eşit büyüklükte parçalara ayırın. Her bir parçayı açmak için merdane ile inceltin. İnce açtığınız hamurları fırın tepsisine yerleştirin.
 İç harcı hazırlamak için yeşil biber, sivri biber, domatesi küçük küçük doğrayın. Sarımsakları rendeleyin.
 Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve biberleri ekleyip kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Son olarak doğranmış domatesi ekleyin ve tuz, karabiber ile tatlandırın.
 Hazırladığınız iç harcı, ekmek hamurlarının üzerine eşit bir şekilde paylaştırın.
 200 derecede önceden ısıtılmış fırında ekmeklerin kenarları kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika sürer.
 Fırından çıkan sıcak biberli ekmekleri dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Biberli Ekmek (Hatay) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178480 Gönderme Tarihi: 05.Tem.2024
 241 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Seda Öner
 
 Hamuru için:
 3 su bardağı un
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1 çay bardağı ılık süt
 1 çay bardağı ılık su
 1 paket instant maya
 1 çay kaşığı şeker
 İç harcı için:
 2 adet kuru soğan
 Yarım çay bardağı susam
 1 yemek kaşığı pul biber
 1,5 yemek kaşığı biber salçası
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1 tatlı kaşığı tuz
 Yarım çay kaşığı kimyon
 1 tatlı kaşığı kekik
 15-20 adet yeşil zeytin
 
 Un, yoğurma kabına alınır, tuz eklenir, ortası çukur olacak şekilde aralanır.
 Açılan çukurun içine zeytinyağı, süt, su, maya ve şeker ilave edilerek yoğrulur.
 Yeterince yoğurduktan sonra üzeri streçlenerek 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
 Hamur mayalanırken soğanlı biberli harç hazırlanır. Bunun için de uygun bir karıştırma kabına ince ince doğranan soğanlar, susam, pul biberi, salça, çekirdeği çıkarılmış zeytinler ve zeytinyağı ilave edilir.
 Ardından tuz, kimyon, kekik ilave edilerek karıştırılır.
 Mayalanan hamurun üzeri açılır, yoğrularak havası alınır.
 İlk olarak hamurdan minik bezeler koparılır ve yuvarlanarak açılır, üzerine de hazırlanan harçtan sürülür.
 Hazırlanan porsiyonluk biberli ekmekler, 200 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirilir.
 İlk sıcağı çıktıktan sonra arzuya göre dilimlenerek servis edilebilir.
 
 Not: Biberli ekmek için Hatay mutfağının en sevilen pidesidir diyebiliriz. Altın günlerinin, kalabalık bayramların olmazsa olmazıdır. Çarşı fırınlarından ve sokaktaki tandır tezgahlarından da her zaman bulunabilen bir hamurişidir. Görüntüsü lahmacuna benzeyen ancak içerisinde hiç et olmayan, acısı makbul olan harika bir pidedir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |