|
|
Biberli ve Domatesli Makarna |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc7593
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
4,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 paket makarna
500 gr. domates
3 adet büyük boy sivri biber
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
Defne yaprağı
Kekik
1-2 yaprak fesleğen
3-4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlayın. Izgarada sarımsakları, biberleri her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közleyin. Dış zarları kararmaya başlayınca biberleri alüminyum folyoya sarıp biraz bekletin. Soyup ikiye ayırdığınız biberleri minik minik kıyın. Saldıkları suyu bir kapta toplayın. Domatesleri yıkayıp ikiye bölün, yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartın. Sonra domatesleri soyup, çekirdek kısmını çıkarın ve doğrayın. Sarımsakları soyun, çatalla ezin ve bir kenarda beklettiğiniz biber suyuna katın. Zeytinyağı, kekik ve elinizle ufaladığınız fesleğeni de katın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Bu sosa, domatesleri ve tuzla-dığınız biberleri de ilave edin. Süzüp soğuk sudan geçirdiğiniz ve az yağda kısık ateşte çevirdiğiniz sonra servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine sosu gezdirip servis yapabilirsiniz.
|
BİBERLİ DOMATESLİ MAKARNA |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc1764
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
3,894 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER (6 Kişilik):
500 gr makarna
600 gr domates
4-5 çorbakaşığı zeytinyağı
3 adet büyük boy sivribiber
3-4 adet defne yaprağı
2 çorbakaşığı kekik
6 yaprak frenk fesleğeni
4 diş sarımsak
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Izgarada sarımsakları yakmadan pişirin. Yumuşadığı zaman çıkarıp bir kenarda bekletin.
Yıkayıp kuruladığınız biberleri, yine ızgarada, her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közleyin. Dış zarları kararınca biberleri alüminyum folyoya sarıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Soyup ikiye ayırdıktan sonra damarlarını cıkarıp önce şeritler halinde, sonra da minik zarlar halinde doğrayın. Saldıkları suyu bir kapta toplayın.
Domatesleri yıkayıp ikiye bölün, yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartın. Sonra domatesleri soyup, çekirdek kısmını çıkarın ve doğrayın. Sarımsakları soyun, çatalla ezin ve bir kenarda beklettiğiniz biber suyuna katın. Zeytinyağ, kekik ve elinizle ufaladığınız fesleğeni de katın. Tuz ve karsbiberi ilave edin. Bu sosa, domatesleri ve tuzladığınız biberleri de ilave edin.
Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine sosu gezdirin. Ilık ya da soğuk servis yapabilirsiniz.
ML® Domatesli Makarna için tıklayın
|
|
BİBERLİ DOMATESLİ MAKARNA Tarifleri Makarnalar
|
|