|
Biberli Cacık |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc120775
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2016
1,355 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
10 adet sivri biber
1 diş sarımsak
½ demet dereotu
500 gram yoğurt
Zeytinyağı
Tuz
Sivribiberleri ızgarada ya da közde kızartıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın. İnce halkalar halinde doğrayın, yoğurdun içine katın. Tuzu, ince kıyılmış dereotunu, sarımsağı, zeytinyağını da yoğurda ilave edip karıştırın. Servis edin.
|
BİBERLİ CACIK |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc73489
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2012
2,256 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. biber
500 gr. yoğurt
Tuz
2 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
1 fincan zeytinyağı
Yeşil biberleri ızgara üzerinde iki dakika alt üst ederek çevirin. Kabuklarını soyup, saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Biberleri biber parmak genişliğinde doğrayın. Ayrı bir kap içinde yoğurdu, tuz, sarımsak, dereotu ve zeytinyağı ile karıştırarak biberlerin üzerine gezdirin.
|
BİBERLİ CACIK |
|
potpori
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2010
Mesajlar: 48 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc49345
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2010
2,922 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr yoğurt
20 tane sivri biber
1 dereotu
1 dis sarımsak (kıyılmış)
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
Biberler ızgarada ya da kızgın demir üzerinde alt üst çevirerek 2 dakika pişirilir. Saplarından tutularak kabukları soyulur, sap ve çekirdekleri çıkarılıp atılır. Biberler birer santim boyunda doğranır. Bir kapta kaymaksız yoğurt tuz ile iyice karıştırılır. Sonra dereotu, sarımsak ve zeytinyağının yarısı ve biber koyulup bir kere karıştırıldıktan sonra kâselere dökülür. Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirildikten sonra servis yapılır.
|
|