|
Biberiyeli Grissini |
|
koçak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc151500
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2020
518 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı bal
1 su bardağı ılık su (150 ml)
350 g un
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
24 dal biberiye
Üzeri için:
Zeytinyağı
İri taneli deniz tuzu
Maya, bal ve ılık suyu bir yoğurma kabında karıştırın ve karışımı 5 dakika dinlenmeye bırakın. Un, tuz ve zeytinyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kasenin üzerini bezle örtün ve hamuru bir saat mayalanmaya bırakın. Hamuru 24 eşit parçaya bölün. Parçaları uzun rulolar olarak şekillendirin. Ruloları birer dal biberiyenin etrafına sarın ve yağlı kâğıt serili 2 fırın tepsisine yerleştirin. üzerine zeytinyağı gezdirip deniz tuzu serpiştirin. Grissinilerin üzerini bezle örtün ve 15 dakika daha mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında grissiniler kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Biberiyeli Grisini |
|
FAHRİYE SARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2013
Mesajlar: 53 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc89393
Gönderme Tarihi: 20.May.2013
2,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er çay kaşığı tuz ve mahlep
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
3 dal biberiye
Un ve yağı yoğurup içine tuz, kuru maya, mahlep ve su koyup yumuşak bir hamur yapın. Bu hamurdan kopardığınız parçaları çubuklar haline getirip içine kıyılmış biberiye ekleyin. Uzun çubuklar yapıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın.
|
Biberiyeli Grissinî |
|
mavi kaktüs
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc86564
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2013
3,355 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak beyaz un
1 yemek kaşığı kurutulmuş biberiye
1 silme tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 bardak su (oda sıcaklığında)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Unu, biberiyeyi, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta iyice karıştırın. Suyu ve zeytinyağını karışıma ilave edin, 7-8 dakika kadar yoğurun. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru top haline getirin ve yağladığınız büyükçe bir kesme tahtasının üzerine koyun. Hamura 20 cm. x 30 cm. ebatında, 15-20 cm. kalınlığında dikdörtgen bir şekil verin. Streç filmle kaplayıp 1.5 saat ılık bir yerde mayalanması için bekletin. Dikdörtgen hamurunuzun kısa kenarlarını bir bıçak yardımı ile ikiye kesin. Aynı hamuru l'er cm. kalınlığında dikey şeritler halinde kesin. Her bir hamur çubuğunu 30 cm. uzunluğunda olacak şekilde fırın tepsisinin içine yerleştirin. 200 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
|
|