| 
 
 
 | 
Biberiye | 
  | 
şengülaras 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22532 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2008 
2,546 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Anadolu ve Akdeniz bölgesinden Avrupa ve Amerika'ya yayılmış olan biberiye ülkemizde yetişmekle birlikte, az kullanılan baharatlardandır. Biberiye taze ya da kurutulmuş olarak et ve kümes hayvanları yemeklerinde, özellikle fırın ile çevirmelerinde ve salatalarda kullanılır. Ayrıca biberiyenin kurumuş yapraklarını kaynar suya atıp demlendirip içebilirsiniz. Bu sinirlerinizi yatıştırır
  
 | 
Biberiye | 
  | 
bitter 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2008 
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30742 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2008 
2,270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çok eski çağlardan beri şifalı bir bitki olarak bilinir. Kokusu çok güzeldir. Bahçe bitkisi olarak da yetiştirilir. Kıyılıp demlenmiş yaprakları baş ağrısına çok iyi gelir. Bu çay aynı zamanda karaciğer hastalıkları, sindirim bozuklukları için de yararlıdır.
  
 | 
Biberiye | 
  | 
Eylül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2005 
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10297 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006 
2,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ballıbabagillerden, Akdeniz çevresinde bol yetişen bir bitkidir. Ülkemizdeki dağlarda da yaygın olarak görülen bu bitki yaz, kış yeşildir. Daha çok sıcak bölgelerde yetişir. Soğuk yerlerdeyse, kışın üstünün örtülmesi gerekir. En iyisi evlerde bir saksı içinde yetiştirmektir. Böylece her zaman el altında bulundurmak mümkün olur. Küçük, kalınca, ensiz ve kokulu olan yaprakları av ve kümes hayvanlarının etlerinden yapılan yemeklerde diğer et yemeklerinde ve soslarda hoş bir koku vermesi için kullanılır.
 
 
 
  
 | 
Biberiye | 
  | 
kızılelma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2007 
Mesajlar: 56 Şehir: Keçiören | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24257 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2008 
2,209 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çok güçlü bir aroması olan biberiyeyi az miktarlarda, koyun ve kuzu etlerinde ve bazı salçalarda kullanabilirsiniz. Biberiye, ayrıca tavuk çevirmelerinde ve fırında pişen patateslerde de kullanılmaktadır.
  
 | 
Biberiyenin Faydaları | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171503 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2023 
670 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Biberiye faydaları arasında, kilo vermek, kanseri önlemek, beyni geliştirmek, vücudun bağışıklık sistemini geliştirmek ve vücutta yer alan ağrıların ortadan kaldırılmasını sağmak gibi birçok faydası yer almaktadır. Saç problemi yaşayan insanlar için de saçları güçlendirici etkisi yer almaktadır.
 
 
 
  
 | 
Biberiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176140 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2024 
276 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Haziran ayında tazesini kolayca bulabileceğiniz biberiye, yoğun bir aromaya sahip baharatlardan biridir. Özellikle et, tavuk ya da patates yemeklerinin çok lezzetli olmasını sağlar. İçerdiği rosmarinik asit, betulik asit, kafeik asit gibi fitokimyasallar sayesinde iltihapların iyileşmesinde, kanserden korunmada iyi bir yardımcıdır. Aynı zamanda öksürük, soğuk algınlığı, baş ağrısı, unutkanlık, solunum güçlüğü, sindirim yavaşlığı gibi birçok sağlık sorununun giderilmesini sağlar. Siz de biberiyenin bu güzel faydalarından ve lezzetinden yararlanabilmek için taze ya da kurusunu yemeklerinizde bolca kullanabilir ya da çayını düzenli olarak içebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |