Kısa URL: https://ml.md/lc52907
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2010
2,176 defa indirildi / yazdırıldı
Koyun böbreğinin sabun kalıbı gibi yağını çıkarıp bir kaba koyarak kavurunuz. Kavrulduktan sonra içinden kıkırdaklarını çıkarıp-süzünüz. Soğan suyu, kuşbaşı et ve kemiklerle yeniden ateşe koyarak kavurunuz. Kavurulurken bir iki karanfil ve tarçın parçası atınız. Etler nar gibi kavrulduğu zaman yağını süzünüz. Bunu yemeklerde kullanabilirsiniz. Süzdüğünüz yağa yeterince dövülmüş kırmızı biber katınız ve birkaç kez ateşte çeviriniz. Ateşten indiriniz. Biber posası altına inince posayı oynatmadan yağı süzünüz. Bunu da saklayınız. Yemeklerde gerektiği zaman kullanabilirsiniz.
Not: Gerçekte işkembe ve paçacıların kullandıkları biber yağı erimiş iç yağından oluşursa da büyük kazanlarda işkembe ve paça ile kaynatarak kokusunu giderdiklerinden bu kokuyu duymazsınız. Tencerede siz bu işi yaparken soğun suyu, tarçın, karanfil ve et ile kavurduğunuzda koku kalmadıktan başka, etin vereceği çeşni de çok lezzetli olur.
Kısa URL: https://ml.md/lc52906
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2010
2,215 defa indirildi / yazdırıldı
Koyunun böbrek yağını kıyıp eritip süzünüz. Sonra bir kuşhaneye koyup lokma lokma doğranmış bir miktar koyun etini biraz soğan suyu ilâve edip ateşte kavurunuz. O sürede 2 karanfille bir küçük tarçın koyunuz. Bir miktar dövülmüş kırmızı biber serpip birkaç" kez çevirdikten sonra indiriniz. Biberin posası dibine inince oynatmayarak yağı bir kâseye süzüp kaldırınız.