Kurumuş biberler yıkanır.
Tencereye suyu koyulup biraz tuz ilave edilir, kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suyun içerisine biberler konur, 5 dakika (yumuşama aşaması) kaynatılır.
Ocaktan alınıp suyunu süzdükten sonra çekirdekleri ayrılır.
Biberler yağda çevrilir.
Biberler servis tabağına alınıp üzerine isteğe göre sarımsaklı yoğurt dökülür.
Son olarak tereyağı ile pul biber eritilerek üzerine dökülür.
Servise hazırlanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc134889
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2018
1,495 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
100 gr kuru biber
500 gr koyun yoğurdu
50 gr zeytinyağı
Kızartma için 1 su bardağı ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
Tuz
Kırmızıbiber
Biberleri haşlayın ve doğrayın. Soğuduktan sonra çıtır çıtır olana dek ayçiçek yağında kızartın. Ayrı bir tabakta sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve kızarmış biberleri ekleyin. Üzerine zeytinyağında kavrulmuş kırmızı biber serperek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc99154
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2014
2,077 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram kurutulmuş kırmızı biber
2 adet patates
1 bardak kızartma yağı
1 kase Sarımsaklı yoğurt
Yarım kilo kurutulmuş kırmızı biber kaynar suda haşlanır. Haşlanan biberlerin çekirdekleri ayıklanır ve ikiye kesilir. İki adet patates kabukları soyularak parmak şeklinde dilimlenir. Yıkanıp kurulanan patatesler yağda kızartılır. Kağıt havlu serilen tabağa alınan patateslerin ardından haşlanan biberler de kızartılır ve aynı tabağa alınır. Servis tabağına hazırlanan sarımsaklı yoğurt yayılır ve üzeri kızartılan biberlerle kapatılır. Biberlerin de üzerine kızarmış patatesler dizilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc94800
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2013
3,615 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr kurutulmuş biber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kahve fincanı sıvıyağ
Biberler kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır. Süzgece çıkarılır. Soğuduktan sonra servis tabağına aktarılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt konur. Pul biberle yakılmış yağ gezdirilir.