Kısa URL: https://ml.md/lc8996
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
2,664 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
1kg sivri biber
1 kg.domates
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sirke
HAZIRLANIŞI
Biberleri iri olarak kıyın. Yağ ve sirkeyi tencereye koyup kaynatmaya başlayın ve biberleri ekleyin. Biberler sarardığı zaman rendelediğiniz domatesleri ekleyip suyunu biraz çekene kadar kaynatın. Acı seviyorsanız biberlerin bir kısmını acı kullanabilirsiniz arzuya göre tuz ekleyebilirsiniz. Buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc22733
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2008
2,382 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
1 baş soğan
1 baş sarımsak
10 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan etsuyu veya su
Bir miktar sirke
Tuz
Yapılışı:
Tereyağını eritip, ince doğranmış soğan, sarımsak ve biberlerle biraz kavurun. Üzerine sirkeyi döküp bir müddet bekletin. Et suyunu ilâve edip 10-15 dakika pişirin.