İrice doğranmış biberleri 5 dakika kavurun. Sarımsakları üzerine ilave edip kavurmaya devam edin. En son rendelenmiş domatesi de ekleyip 5 dakika daha pişirin ve servis tabağına alın. İster ılık, ister soğuk olarak yiyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc77782
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2012
1,779 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo sivri biber
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 yemek kaşığı sızma yağ
Sıvıyagında ezilmiş sarımsaklar kavrulur. Üzerine biberler ilave edilir ve kavurulur. Biberler sindikten sonra közlenmiş kırmızı biberler dogranır ve biberlerin üzerine ilave edilir. Biraz da kırmızı biberle kavrulduktan sonra 1 yemek kasıgı sirke ilave edilir. 1-2 tasım pişirilir. Ocaktan alınır. Servis tabagına alındıktan sonra üzerine zeytinyagı (sızma yag) dökülür. Üzeri maydonoz veya dereotu ile süslenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc174016
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2023
202 defa indirildi / yazdırıldı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
6 adet biber
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
2 dilim rendelenmiş kaşar peyniri
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sıvı yağda biberleri kızartın.
Üzerine bir yemek kaşığı un ekleyip karıştırın.
Un kavrulduktan sonra 1 su bardağı süt ekleyin.
Yoğunlaşıncaya kadar sürekli karıştırın. Tuz ve kaşar peyniri ekleyin.
İyice harmanladıktan sonra üzerine sosu ekleyip tüketebilirsiniz.