| 
 
 
 | 
Biber Dolması | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4709 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006 
4,034 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ Kg. Dolmalik Biber
 
350 gr. Orta Yagli Kiyma
 
2 Kahve Fincani Pirinç
 
1 Adet Orta Boy Sogan
 
1 Demet Maydanoz
 
2 Adet Orta Boy Domates
 
2 Tatli Kasigi Salça
 
3 Dis Sarmisak
 
½ Çay Bardagi Siviyag
 
1 Çorba Kasigi Tereyağıi veya Margarin
 
Tuz, Karabiber
 
 
Ön hazirlik olarak biberlerin sap kisimlarini bir biçak yardimiyle keselim.
 
Çekirdek yataklarini çikaralim. Kolay pismelerini saglamak için biberlerin alt kisimina biçakla küçük bir delik açalim.
 
Genis bir kaba siviyagi alalim. Küçük küçük dogradigimiz soğani, pirinci, kiymayi, ince dogranmis domatesi, tereyağıni veya margarini, 1 tatli kasigi salçayi, küçük dogranmis sarmisaklari, tuz ve karabiberi ilave edelim. Tüm malzemeler özlesene dek yoguralim. Hazirladigimiz bu içi, biberlerin içine dolduralim.
 
Biberlerin agiz kismina domateslerden kestigimiz kapaklari yerlestirelim.
 
Genis bir tencereye biberleri dizelim. Kalan salçayi sicak su ile karistirarak tencereye ilave edelim (suyun biberlerin yarisi geçmeyecek seviyede olmasi gerekir). Biberleri kisik ateste pisirelim. Ilindiktan sinra servis yapalim.
 
 
 
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
Belkıs 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9958 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2006 
3,928 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo dolmalık biber
 
2 adet domates 
 
Yarım kilo kıyma 
 
Yarım bardak pirinç
 
1 demet maydanoz
 
1 paket «ufak» margarin
 
2 baş soğan 
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanlar rendenin iri tarafından geçirilip bir tatlı kaşığı tuz ile ovalanır. Buna pirinç, kıyma, ince kıyılmış maydanoz, ufak kesilmiş domatesler ve arzuya göre yarım kahve kaşığı kadar karabiber katılarak hepsi birden karıştırılır ve iç hazır olur. Biberler saplarının biraz altlarından kapak şeklinde kesilerek açılır, çekirdekleri temizlenir, yıkanır ve içleri ne çok tıkız ne de gevşek olmayacak şekilde hazırlanmış olan harç ile doldurulur. Kapakları kapatılır. «Eğer evde domates varsa bu ağızlar birer parça domates ile kapatılabilir. Bir tencerenin dibine etin kemiği konur ve üzerine, içleri doldurulmuş olan biberler kapakları yukarı gelmek üzere istif edilir. Yağ ve üstünü örtecek kadar su konarak ağır ateşte ortalama yarım saat pişirilip, ateşten alındıktan sonra sıcak servis yapılır.
 
 
 ML® Fırında Biber Dolması için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Yeşil Biber Dolması | 
  | 
Ali Baba'nın Tarifleri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56552 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2010 
3,860 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Önce dolmalık biberleri haşlamalıdır. Sonra, biraz yağlı koyun etiyle birlikte kıyılmış soğan harcına maydanoz ve az pirinç, tuz ve tarçın dahi koyarak hep birlikte karıştırmalıdır. Yemek biberlerinin sap tarafından bir kapak açmalı. İçindeki çekirdekleri ayıklamalıdır. İçerlerini hazırlanmış malzeme ile doldurup kapakları basarak, tencereye sıralamalıdır. Et suyunu da tencerenin içindekileri örtecek kadar döktükten sonra, ağır ateşte pişirilmelidir.
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
Garam Masala 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25062 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2008 
3,514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg dolmalık biber
 
8 soğan
 
2 su bardağı pirinç
 
1 kaşık salça
 
1 bardak zeytinyağı
 
1 limon
 
1 çorba kaşığı çamfıstığı
 
1 çorba kaşığı kuru üzüm
 
Yenibahar
 
Kırmızıbiber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
1- Soğan incecik kıyılır. Tencereye doğranmış soğan konulup kısık ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar pişirilir.
 
2- Daha sonra zeytinyağı, yıkanmış pirinç ilave edilip 1-2 dakika kavrulur.
 
3- Maydanoz, dereotu yıkanıp, incecik kıydır. Pirince doğranmış maydanoz, dereotu, şeker, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, yendıar ve nane katılır. Doğranmış domates ve salça katılıp, bir miktar daha kavrulur.
 
4- Biberlerin çekirdekli kısımları çıkarılır. Hazırlanan iç biberler doldurulur.
 
5- Dolmalar tencereye dizilir. 2 bardak su konulup, kısık ateşte pişmeye bırakdır.
 
6- Dolmalar pişince üzerine limon suyu dökülür.
 
 
 ML® Peynirli Biber için tıklayın 
 
ML® Peynirli Biber (görsel)
 
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7568 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006 
3,484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 kilogram dolmalık biber,
 
500 gram kıyma,
 
2 soğan,
 
1 çay bardağı pirinç,
 
1 demet maydanoz,
 
1 demet dereotu,
 
3 domates,
 
3 kaşık margarin,
 
1 fincan su,
 
1 çay kaşığı karabiber,
 
1 tatlı kaşığı pul biber,
 
yarım kaşık salça
 
yeterince tuz.
 
 
Hazırlanışı;
 
Biberlerin çekirdeklerini çıkaralım ve yıkayalım. Derin bir kapta kıyma, ayıklanmış pirinç, doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, dereotu, doğranmış domatesler, pul biberi ve karabiberi karıştıralım. Tuz ve bir fincan su ilave edelim. Tencerede margarinle salçayı kavuralım. İç ile biberleri doldurup tencereye yerleştirelim. Biberlerin ağzını dilimlenmiş domates ile kapatıp örtecek kadar su ekleyelim. Dolmaları önce hafif harlı ateşte sonra kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde pişirelim.
 
 
 ML® Zeytinyağlı Biber Dolması için tıklayın
 
 
  
 | 
BİBER DOLMASI (Yeşil Biberden) | 
  | 
ziko 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.07.2010 
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53587 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2010 
3,125 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo tatlı yeşil biberlerin sap taraflarından kapak açıp çekirdeklerini çıkarınız. 320 gram yağlı döşü çentilmiş 2 soğan ve maydanozla ince kıyınız. Yarım kaşık sadeyağ ile tencerede öldürünüz. İçine az miktarda pirinç, tuz ve biber karıştırıp indiriniz, biberleri bu harçla doldurup kuşhaneye diziniz. Beraber oluncaya kadar etsuyu koyunuz, kapayıp orta ateşte pişiriniz.
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
konukperver 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.05.2014 
Mesajlar: 20 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98200 
Gönderme Tarihi: 14.May.2014 
2,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo dolmalık biber
 
300 gram kıyma
 
2 çay bardağı pirinç
 
1 baş sarımsak
 
1 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
3 çorba kaşığı nar ekşisi
 
2 yemek kaşığı kuru nane
 
100 gram margarin
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Dolmalık biberleri temizleyin. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsak ve soğanı soyup kıyın. Pirinç, kıyma, margarin, maydanoz, tuz, pul biber, soğan, sarımsak ve nar ekşisini birlikte iyice karıştırın. Karışımı biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun. Tencereye dizin. Üzerine 1-2 su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirip üzerine kuru naneyi dökün ve bu şekilde 5 dakika demlendirin. Servisi sıcak yapın.
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
Ersun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100619 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2014 
2,525 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
150 gram kıyma
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 soğan
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
15 adet dolmalık biber
 
 
Bir tencerenin içine yağı koyun. Rendelenmiş soğanı, kıymayı ve mantarları kavurun. Üzerine pirinçleri döküp kavurmaya devam edin. 1 su bardağı su koyup 5 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyip ocaktan alın. Biberin içini temizleyin ve pirinçle hazırladığınız karışımı içlerine paylaştırın. Fırında ya da tencerede 20 dakika az suda pişirip servis tabağına alın. Ilık olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107473 
Gönderme Tarihi: 10.May.2015 
2,390 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1 kilo dolmalık biber
 
2 adet domates
 
1 su bardağı doğranmış soğan
 
Yarım demet nane
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Karabiber, yenibahar, tuz
 
 
Bir kabın içinde soğanı, yıkanmış pirinci, üzümü, rendelenmiş domatesi, baharatları ve kıyılmış yeşilliklerin hepsini karıştın. Zeytinyağını da üzerine ekleyip bu karışımı biberlerin içine doldurun. Tencereye dizin ve 1 su bardağı su koyup kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin, ister ılık ister soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111921 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2015 
2,389 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
T.C. Berlin Büyükelçiliği
 
 
1 kg dolmalık biber
 
300 gram pirinç
 
1/2 su bardağı zeytinyağı
 
6 adet soğan
 
50 gram çam fıstığı, 50 gram kuş üzümü
 
1 yemek kaşığı domates salçası (10 g)
 
1 çay kaşığı karabiber, baharat, kırmızıbiber (3 g)
 
1 yemek kaşığı şeker, tuz (15 g)
 
1 limon, 2 bardak su
 
1 demet maydonoz, dereotu, nane
 
 
Pirinç ılık suda bekletilir.
 
Çamfıstığı yağda iki dakika kavrulur ve ufak doğranmış soğanlar ilave edilir.
 
Pirincin suyu süzüldükten sonra tencereye dökülür ve kavrulur.
 
Üzerini kapatacak kadar su ilave edip kapağı kapatılır.
 
10 dakika kısık ateşte pişirilir.
 
Ateşten aldıktan sonra salça, baharat, tuz, kuş üzümü, karabiber, kırmızı biber, kıyılmış maydonoz, dereotu, nane eklenip dinlenmeye bırakılır.
 
Biberlerin içi hazırlanan harçla doldurulur ve bir tencereye yerleştirilir, üzerine iki bardak su ve bir limonun suyu eklenip 45 dakika kısık ateşte pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.04.2024
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153003 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2020 
1,779 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
20 adet dolma biberi
 
200 gram kıyma
 
1 su bardağı pirinç
 
2 adet kuru soğan
 
Yarım bağ maydanoz
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı nane
 
1 çay kaiığı kimyon
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
1 adet iri domates
 
 
Pirinç yıkanarak bir karıştırma kabına alınır.
 
Maydanoz ve soğan ince ince doğranarak pirincin üzerine eklenir.
 
Kıyma, domates ve biber salçaları, pul biber, karabiber, nane, kimyon ve sıvı yağ da eklenir, biraz da su ilavesiyle bütün malzemeler iyice karıştırılır.
 
Biberlerin sapları ve tohumları çıkartılarak üzerleri açılır.
 
Biberlerin içleri doldurulur ama üzerleri biraz eksik bırakılarak tencereye dizilir.
 
Tenceredeki dolmaların üzerine kapak olarak doğranmış domatesler konur.
 
Dolmaların üzerine bir tabak kapatılır, bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
 
Ateşe oturtarak kontrollu olarak pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
alabastar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2017 
Mesajlar: 36 Şehir: Tunceli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125090 
Gönderme Tarihi: 05.May.2017 
1,663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.annemutfagi.com
 
 
6 tane dolmalık biber
 
1 domates
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
2 yemek akşığı salça
 
200 gram kıyma
 
Sıvı yağ
 
Zeytinyağı
 
Nane
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Dolmalık biberlerimizi yıkayıp üst kısmını yuvarlak şekilde kesip hazır edelim. Saha sonra soğan ve sanmsaklan ince ince doğrayıp yıkanmış bulgurun içine katalım. Kıyma, salça, tuz, baharatlar ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile iyice karıştıralım.
 
İyice karıştırdıktan sonra biberlerin içini dolduralım. Bir tencereye, iki su bardağı su, bir yemek kaşığı salçayı karıştırıp tencerenin dibine dökelim. Biberlerimizi dizelim. Biberlerin üstüne birer parça domates ve kestiğimiz biber kapağını yerleştirelim.
 
Üzerine bir yemek kaşığı zetinyağı gezdirip tuzunu da ayarladıktan sonra önce yüksek sonra kısık ateşte dakika pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
önem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124523 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2017 
1,423 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
1 Bardak Pirinç       
 
½ Bardak Zeytinyağı
 
2 adet Soğan
 
2 adet Domates
 
Karabiber
 
Tuz 
 
Nane
 
Maydanoz
 
Az Şeker
 
 
Biberler temizlenir ve  yıkanır.Yukarıdaki malzemelerin hepsi karıştırılarak bir dolma içi hazırlanır ve gevşek bir şekilde biberlerin içine doldurulur. Düz buharlı fırın tepsisine yerleştirilir. Universal Programda  100 derecede 30 dak. pişirilir.
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
fecr 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134753 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2018 
1,108 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr kıyma
 
1 adet soğan
 
1 kaşık zeytinyağ
 
1/2 fincan yıkanmış pirinç
 
1/2 fincan köftelik bulgur
 
1/2 yemek kaşığı biber salçası
 
1/2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 adet küp doğranmış domates
 
1/2 demet maydonoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
1/2 çay kaşığı zencefil
 
Kimyon
 
1 yemek kaşığı su
 
 
Biberleri yıkayıp tepelerini kesip çekirdeklerinden ayıralım, iç malzemesini doldurduktan sonra mümkünse seramik tencereye dizelim. 1/2 çay bardağı mısırözü yağı ve 1 su bardağı su ilave edip orta ateşte pirinçler pişip şişinceye kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177643 
Gönderme Tarihi: 07.May.2024 
315 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg dolmalık biber
 
Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
 
1 adet soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
Maydanoz
 
2-3 adet domates
 
Karabiber
 
Tuz
 
Nane
 
Sıvı yağ-Zeytinyağı
 
 
Dolmalık biberlerimizi temizleyelim.
 
Soğanları, domatesi küçük küçük doğrayalım.
 
Domatesin kenarlarını biberlerin üstünü kapatmak için kullanacağız o yüzden önce kapatmak için kullanacaklarımızı kesersek daha iyi olur.
 
İçini yemek harcında kullanabiliriz.
 
Bir kaba hazırladığımız soğan, pirinç, salça, maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane ve çok az sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım.
 
Daha sonra bu harcı biberlere dolduralım.
 
Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizelim.
 
Harcı yaptığımız kabın içine sıcak su koyalım.
 
O artık göz kararı olacak biberlerin yarısına kadar gelecek şekilde kabın içine koyduğumuz suya 1 yemek kaşığı salça ekleyelim ve eritelim.
 
Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına gelene kadar dökelim.
 
Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatalım.
 
Daha sonra biberlerin üstüne çok az sıvı yağ veya zeytinyağı gezdirelim.
 
Kısık ateşte yemeğimizi pişirelim.
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178993 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2024 
214 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.haberturk.com
 
 
10-12 adet dolmalık yeşil biber
 
1 su bardağı pirinç
 
250 gram kıyma (isteğe bağlı, vejetaryen yapmak isterseniz kıyma kullanmayabilirsiniz)
 
1 orta boy kuru soğan
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı biber salçası
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
Yarım tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
2 su bardağı sıcak su
 
Yarım limonun suyu
 
Üzerini süslemek için taze nane veya maydanoz (isteğe bağlı)
 
 
Dolmalık biberlerin içlerini temizleyerek başlayın. Bu sırada domates ve soğanları küçük küçük doğrayın.
 
Domatesin kenar kısımlarını biberlerinizin üzerini kapatmak için kullanmanız gerekiyor bu yüzden önce kapatmak için kullanacak kısımlarını keserseniz daha iyi olur.
 
Daha sonra bir kaba hazırladığımız salça, pirinç, soğan, karabiber, domates, maydanoz, tuz, çok az sıvıyağ ve naneyi ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra bu harcı biberlere doldurun.
 
İçine harç koyduğunuz biberleri, tencerenize dizin. Harcı yaptığınız kabın içerisine sıcak su koyun. Göz kararı olacak şekilde biberlerin yarısına kadar gelecek şekilde kabın içine koyduğunuz suya 1 yemek kaşığı salça ekleyin ve eritin.
 
Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına kadar dökün. Kesip kenara ayırmış olduğunuz domateslerle, biberlerin üst kısımlarını kapatın.
 
Daha sonra biberlerinizin üzerine çok az zeytinyağı veya sıvıyağ gezdirin. Yemeğinizi kısık ateşte pişirip biraz dinlendirdikten sonra yoğurtla beraber servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177833 
Gönderme Tarihi: 20.May.2024 
214 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
Yarım kg dolmalık biber
 
Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
 
1 adet soğan
 
1 su bardağı kıyma
 
1 yemek kaşığı salça
 
Maydanoz
 
2-3 adet domates
 
Karabiber
 
Tuz
 
Nane
 
Sıvı yağ veya zeytinyağı
 
 
Dolmalık biberleri temizleyin. Soğanları, domatesi küçük küçük doğrayın. Domatesin kenarlarını biberlerin üstünü kapatmak için kullanacağız o yüzden önce kapatmak için kullanacaklarımızı kesersek daha iyi olur.
 
Domateslerin içini harçta kullanabilirsiniz. Bir kaba hazırladığınız soğanı, kıymayı, pirinci, salçayı, maydanozu, domatesi, karabiberi, tuzu, naneyi ve çok az sıvı yağı ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra bu harcı biberlere doldurun. Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizin.
 
Harcı yaptığınız kabın içine sıcak su koyun. Suya 1 yemek kaşığı salça ekleyin ve eritin. Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına gelene kadar dökün. Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatın. Daha sonra biberlerin üstüne çok az sıvı yağ veya zeytinyağı gezdirin. Kısık ateşte yemeği pişirin.
 
 
 
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180211 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2024 
173 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet dolmalık biber
 
1 adet domates
 
İç Harcı İçin:
 
200 gram kıyma
 
1 adet küçük boy soğan
 
Yarım su bardağı pirinç
 
Yarım su bardağı bulgur
 
2 tutam maydanoz
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Sosu İçin:
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1,5 su bardağı su
 
 
Biber dolmasının dokusunu bozmadan bir bıçak yardımı ile sap kısımlarını nazik bir şekilde çıkarın ve çekirdeklerini temizleyin.
 
İç harcını hazırlamak için geniş bir kabın içerisine kıymayı ekleyip, ince doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, yıkanmış pirinç, bulgur, salça, zeytinyağı, baharat ve tuzu da ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
 
Homojen bir karışım elde ettikten sonra biberlerin iç harcını yerleştirin ve tencerenin içerisine dik olacak şekilde dizin.
 
Domatesleri küçük küçük kesin ve dolmalık biberlerinin üst kısmına yerleştirin.
 
Son olarak sosu hazırlayın ve tencerenin içerisine döküp kaynamaya bırakın.
 
Kaynadıktan sonra ise ocağın altını kısın ve yaklaşık 30 dakika daha pişirmeye devam edin.
 
Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
 
Biber dolmanız hazır!
 
 
 
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185352 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2025 
111 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet dolmalık biber
 
1,5 su bardağı pirinç
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates (rendelenmiş)
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
1 su bardağı sıcak su
 
Etli yapmak isteyenler için: 200 g kıyma eklenebilir.
 
 
İnce doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar çevirin. Pirinç, rendelenmiş domates ve baharatları ekleyerek birkaç dakika kavurun. Ardından ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
 
Dolmalık biberlerin kapak kısmını kesin, içlerini temizleyin. Hazırladığınız harcı biberlerin içine çok sıkı olmayacak şekilde doldurun.
 
Biberleri tencereye yerleştirin. Üzerine kapak niyetine domates dilimleri koyabilirsiniz.
 
Üzerine 1 su bardağı sıcak su gezdirin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
 
Zeytinyağlı yapıldıysa soğuk, etli yapıldıysa sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Biber Dolması | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182222 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2025 
71 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6-8 adet dolmalık yeşil biber
 
1 su bardağı pirinç
 
300 gram kıyma (isteğe bağlı, sebzeli yapmak isterseniz kıyma kullanmayabilirsiniz)
 
1 adet soğan (orta boy)
 
2 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağ da olabilir)
 
2 adet domates (rendelenmiş veya küçük doğranmış)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Yarım tatlı kaşığı kimyon
 
1/2 su bardağı sıcak su (veya et/tavuk suyu)
 
1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
 
1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
 
Yarım limon suyu (isteğe bağlı)
 
1 çay bardağı zeytinyağı (üzeri için)
 
 
Biberlerin üst kısmını kapak gibi kesin ve içlerini temizleyin. Taze biberler kullanırsanız daha kolay olacaktır. Biberlerin alt kısmını biraz açarak, dolmanın rahat sığması için hazırlayabilirsiniz.
 
Bir tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
 
Ardından kıymayı ekleyin ve karıştırarak kıyma iyice pişene kadar kavurun.
 
Rendelenmiş domatesleri, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyin. Karıştırarak 5-10 dakika kadar pişirin.
 
Pirinci ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
 
Eğer kullanıyorsanız, nar ekşisi ve limon suyunu da ekleyin.
 
Son olarak, yarım su bardağı sıcak suyu ilave edin, karıştırın ve kısık ateşte pirinçler biraz şişene kadar pişirin. İç harcınız hazır!
 
Hazırladığınız iç harcı, biberlerin içine dikkatlice doldurun. Üst kısmını çok sıkı doldurmayın, pirinç pişerken biraz genişleyecektir.
 
Dolmaları geniş bir tencereye yerleştirin. Üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirin.
 
Tencerenin tabanına 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı) koyabilirsiniz. Üzerine biraz sıcak su dökün (yarım su bardağı kadar). Tencerenin ağzını kapatın.
 
Orta ateşte, dolmalar pişene kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Biberler yumuşayınca servis edebilirsiniz.
 
Sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |