| 
 
 
 | 
BEZELYELİ TAVUK DOLMASI | 
  | 
sahra gülü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23530 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2008 
2,569 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 tavuk
 
3 soğan
 
tuz
 
kırmızı biber
 
1 su bardağı bezelye
 
150 gr. tavuk ciğeri
 
1 cay bardağı pirinç
 
karabiber
 
 
Yapılışı:
 
Tavuğun kanatları ve boynu kesip çıkartın. Ateşin üstünde tütsülenerek kalmış olan tüyleri yakın. Tavuğun karın kısmından bıçakla tam ortasından bölün. Dikkatli bir şekilde keskin bir bıçakla sıyırılarak kemikten eti ayırın. Derinin parçalanmamasına dikkat edin. Göğüs kafesi çıktıktan sonra budun iç kısmından kemiğe doğru bıçakla kesin. Bıçakla sıyırarak budun kemiğini çıkartın. Diğer budun kemiğini de çıkartıp elle düzelterek kare biçimine getirin. Eti fazla olan yerlerden kesip az olan yerlere yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz içten koyup rulo gibi sarınız. Sardıktan sonra kağıda sarın. Kalın pamuk ipliği ile rosto gibi sıkıca sarıp bağlayınız. Bir tepsiye koyarak kızgın fırında pişirin. Kızarmaya başlayınca tepsiye 1 çay bardağı su dökerseniz yapışmasını önlersiniz. Soğuduktan   sonra  ipleri kesip çıkarınız. Kağıdı da sıyırıp rosto gibi dilimleyip servis yapın.
 
İçinin hazırlanması: Bir tencereye doğranmış ciğer, soğan ve bir miktar yağ koyarak kısık ateşte pişirmeye bırakınız. Soğanlar iyice sararınca 1 çay bardağı pirinç, bezelye 1 su bardağı sıcak su ilave ederek pişirin. Piştikten sonra kırmızı biberi, karabiberi ve tuzu ilave edip karıştırıp kullanın.
  
 | 
Bezelyeli Tavuk Dolması | 
  | 
küçük ev 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65624 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2011 
2,332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
3 adet tavuk göğsü
 
1 adet közlenmiş kırmızıbiber
 
6 dal maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
20 gram beyaz peynir
 
 
Yapılışı: Tavuk etlerini hafifçe dövün. Daha sonra bir bıçakla tamamen kesmeden cep şeklinde tavuk etlerinin ortasını açın. Kıyılmış yeşillik, beyaz peyniri ve baharatları ekleyip bu karışımı tavukların içine doldurup kürdan yardımıyla kapatın. Tavaya zeytinyağını koyup etleri önlü arkalı pişirin. Üzerine sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Bezelyeli Tavuk Dolması | 
  | 
posta 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74359 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2012 
2,169 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tavuk bütün kalça
 
1 su bardağı bezelye
 
1 soğan
 
2 domates
 
1 çay bardağı mısır
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 diş sarımsak
 
1 demet dereotu
 
Taze kekik, biberiye, tuz ve karabiber
 
 
Öncelikle tavukların içlerini elinizle bastırarak açabildiğiniz kadar açın. Diğer tarafta tavada tereyağını eritin. Üzerine rendelenmiş soğanı, küp doğranmış domates ve dondurulmuş mısır tanelerini, ezilmiş sarımsakları da ilave edip karıştırarak 5 dakika kavurun. Bezelyeleri de ekleyip baharatlarla tatlandırın ve bu karışımı tavuk kalçanın içine doldurun. İple dikebilirsiniz. Kürdanla tutturabilirsiniz. Nasıl kolayınıza geliyorsa bağlayıp fırın kabının içine alın. Üzerine çok az su koyup ve erimiş tereyağı sürüp 180 derecedeki fırında 40 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra fırından alıp dilimleyerek servis tabağına dizin.
  
 | 
Bezelyeli Tavuk Dolması | 
  | 
Ceren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2011 
Mesajlar: 133 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75993 
Gönderme Tarihi: 24.May.2012 
2,126 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet bütün tavuk kalça
 
1 su bardağı bezelye
 
1 adet soğan
 
2 adet domates
 
1 çay bardağı konserve mısır
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 diş sarımsak
 
1 demet dereotu
 
Taze kekik
 
Biberiye
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavukların içlerini elinizle bastırarak açabildiğiniz kadar açın. Bezelyeleri haşlayın. Rendelenmiş soğan, küp doğranmış domates, mısır, dereotu, taze kekik, biberiye ve ezilmiş sarımsakları yağda beş dakika kavurun. Bezelyeleri de ekleyip baharatlarla tatlandırın ve bu karışımı tavuk kalçanın içine doldurup kürdanla tutturun. Bir fırın kabına alıp üzerine çok az su koyun ve erimiş tereyağı sürüp 180 derecedeki fırında pişirin.
  
 | 
Bezelyeli Tavuk Dolması | 
  | 
Şükriyem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.12.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85114 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2012 
2,191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram tavukgöğsü
 
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
 
1 havuç
 
2 kabak
 
1 kırmızıbiberi
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 sivri biber
 
Tuz, karabiberi, kekik, fesleğen
 
 
Tavuk etinin içini açıp inceltin. Bu arada sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Tavada zeytinyağı ve tereyağı ile 5 dakika kadar kavurun. Sağanları, bezelyeleri de sebzelerin içine ekleyip birlikte kavurun. Bu karışımın içine rendelenmiş kaşar peynirini de koyup karıştırın.
 
Son olarak baharatları ekleyip bu harcı tavukların içlerine doldurun. Kürdanla acımlasın diye tutturun. Öncele ızgarada her tarafını pişirin. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirip 200 derecedeki fırında 20 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp kürdanlarını çıkartın. Dilimleyerek servis tabağına aktarın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |