| 
 
 
 | 
Bezelyeli Pilav | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3294 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184661 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2025 
89 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bezelyeli garnitür için:
 
250 gram sultani bezelye
 
1 su bardağı tane bezelye
 
Yeteri kadar su
 
Yarım çay kaşığı karbonat
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 diş dövülmüş sarmısak
 
10 dilim salam
 
Yarım demet kıyılmış maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pilav için:
 
3 su bardağı baldo pirinç
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 adet kesmeşeker, tuz
 
Üzerine:
 
1 adet haşlanmış yumurta
 
 
Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Süzüp sudan geçirin.
 
3 çorba kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine pirinci ilave edip beyazlaşana kadar kavurun.
 
Su, limon suyu, kesmeşeker ve tuzunu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.
 
Diğer taraftan tuzlu ve karbonatlı suda sultani bezelye ve tane bezelyeyi birlikte 15 dakika haşlayın.
 
Süzüp kenara alın.
 
Bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritip bezelyeleri 5 dakika sote edin.
 
Üzerine tuz, karabiber, sarmısak ve dörde böldüğünüz salam dilimlerini ekleyin.
 
2-3 dakika daha sote edin. Yarım demet kıyılmış maydanozu da ekleyip bir iki çevirdikten sonra ocaktan alın.
 
Servis tabağına aldığınız pilavın üzerine bezeleyeli karışımı dökün.
 
Haşlanmış ve dilimlenmiş bir yumurta ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Bezelyeli Pilav | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173125 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2023 
228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.bim.com.tr
 
 
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
 
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
 
2 su bardağı Efsane pirinç
 
3 su bardağı sıcak su
 
4 avuç Mutfağım donuk bezelye
 
1 tatlı kaşığı Rafine sofram tuz
 
Üzeri için:
 
Nar taneleri
 
Maydanoz
 
 
Geniş ve sığ bir pilav tenceresine 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyip ısıtın.
 
Isınan yağa 2 su bardağı pirinç ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip güzelce kavurun.
 
Ardından 3 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın.
 
Ateşi en kısığa ayarlayıp bu şekilde yaklaşık 15 dakika pişirin.
 
Pilav pişince kapağını açın ve 4 avuç donuk bezelye ekleyin.
 
Kapak ile tencere arasına bir bez serin ve demlenmesi için kenarda bekletin.
 
Pilavın üzerine nar taneleri ve maydanoz yaprakları serperek servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Bezelyeli Pilav | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157748 
Gönderme Tarihi: 17.May.2021 
493 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
150 gr bezelye
 
3 su bardağı tavuk veya et suyu
 
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
 
Yeteri kadar tuz
 
1-2 adet limon tuzu
 
 
Pirinçleri ayıklayıp bol suya koyalım. 2 tane limon tuzu ve biraz sıcak su ilave edip bekletirsek daha lezzetli olacaktır.
 
Beklettiğiniz pirinci iyicene yıkayın.
 
Tercihinize göre tereyağı veya sıvı yağı tencerede kızdırın.
 
Üzerine pirinçleri ekleyip kavurun.
 
Pirinçler kavrulduktan sonra üzerine et veya tavuk suyunu dökün.
 
Tuzunu ilave edip kapağını kapatın.
 
Pirinç suyunu çekip piştikten sonra üzerlerine haşlanmış bezelyeleri döküp karıştırdıktan sonra dinlenmesi için peçete örtün veya bir sofra bezine sarın.
 
 
 
  
 | 
Bezelyeli Pilav | 
  | 
baraka 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2017 
Mesajlar: 50 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134050 
Gönderme Tarihi: 13.May.2018 
734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
4 yemnek kaşığı zeytinyağı
 
3 su bardağı sıcak su
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Zeytinyağı ile rendelenmiş soğan orta boy bir tencerede 1-2 dakika kavrulur.Sonra yıkanmış olan pirinçler eklenir. Tahta bir kaşıkla karıştırılarak 3-4 dakika kavrulduktan sonra sıcak su da aktarılıp tuz ve karabiber ilavesi ile en son bezelyeler ile işlem tamamlanır. Bir kaç kez karıştırılıp orta ısılı ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirilir.Servisten önce 20 dakika bekletilir.
  
 | 
Bezelyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
lezzetli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.11.2017 
Mesajlar: 27 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129604 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2017 
1,016 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 çay bardağı bezelye
 
2.5 su bardağı su
 
1 soğan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1.5 su bardağı yasemin pirinci
 
 
Bezelyeyi 2.5 su bardağı su ile hafif diri kalacak şekilde haşlayıp ocaktan alın. Suyunu tekrar kaynatıp bir kenara ayırın. Yemeklik doğradığınız soğanı erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Bezelyeyi haşladığınız suyla beraber pirinçlere ilave edin. Pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alın. 20 dakika dinlendirin. İnce kıydığınız dereotu ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
BEZELYELİ PİLAV | 
  | 
kutay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99455 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2014 
1,792 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı pirinç
 
2.5 su bardağı su
 
1 su bardağı bezelye
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1/2 demet dereotu
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Pirinci, şeker ve tuzla birlikte tereyağında kavurun. Üzerine sıcak suyu ilave edip bezelyeleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp önce orta ateşte 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış dereotu katıp demlenmeye bırakın.
  
 | 
BEZELYELİ PİLAV | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85704 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2013 
2,051 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı pirinç (500 gram)
 
1 su bardağı pişmiş veya konserve bezelye
 
4,5 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (yoksa su)
 
3 çorba kaşığı yağ (125 gram)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
1) Pirinci temizleyip bir tencereye koyarak üzerini 4 parmak kapatıncaya kadar ılık su ile doldurup içine 2 çorba kaşığı tuz ilâve ediniz ve karıştırıp 2 saat suyun içinde bekletiniz.
 
2) Aynı tencerede pirinci kırmadan ve dökmeden karıştırarak 4-5 defa suyunu süzdürüp yıkayınız ve bir süzgece çıkarıp suyunu tamamen süzdürünüz.
 
3) Bir tencereye yağı koyup, kızartınız. Pirinci ilâve ederken orta ateşte bir kevgirle altüst karıştırarak 4 dakika kavurunuz.
 
4) Sonra tuzunu ve kaynar olarak et suyunu ilâve ederek 4 dakika kuvvetli ateşte kavurup 1 kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak fırında veya ağır ateşte 17 dakika pişiriniz.
 
5) Ateşten alıp 20 dakika dinlendirdikten sonra karıştırıp içine 1 su bardağı pişmiş veya konserve bezelye ilâve ederek karıştırıp servis yapınız.
  
 | 
Bezelyeli Pilav | 
  | 
Hüner Abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2012 
Mesajlar: 62 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76580 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2012 
3,284 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 kilo bezelye
 
Yarım demet taze nane
 
Tuz
 
1 kesme şeker
 
1 kuru soğan
 
Şehriyeli pilav
 
2 su bardağı pirinç
 
2 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı şehriye  
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Soğanları iyice kavurun. Bezelyeleri üzerine ekleyip karıştırın. Üzerini geçecek kadar su koyup tuz, şekeri ekleyin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. 20 dakika kadar pişince içine kıyılmış naneleri ekleyin. 5 dakika daha pişirin. İstenirse robottan geçirip püre olarak da kullanabilirsiniz. Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Ama pilavla da çok güzel oluyor. Bunun için de tereyağını önce eritip üzerine şehriyeleri atın ve kavurun.Rengi dönünce de üzerine pirinçleri ekleyip karıştırın, kavurmaya devam edin. Suyunu verip kapağını kapatın. 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  
 | 
Bezelyeli Pilav | 
  | 
cevzasoykök 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.12.2007 
Mesajlar: 24 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75444 
Gönderme Tarihi: 03.May.2012 
3,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
Yarım kilo bezelye
 
1 çay kaşığı karbonat
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 adet soğan
 
 
Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. Margarinle sıvıyağı pirinçle bereber 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayın. 3 Dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 15-20 dakika 15-20 dakika pişirin. Bu arada bezelye sote için, 4 su bardağı kaynar su içine kaebonat ve tuz ekleyip, bezelyeleri katın. 5 Dakika haşlayın ve suyunu süzün. Tavaya margarini koyup, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Üzerine suyu süzülmüş bezelyeyi koyup, arada bir tavayı sallayarak 3 dakika kadar sote edin. Servisi için derin bir kabın dibine bezelye soteyi döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin ve pilavı ekleyin. Bezelye soteli pilavı, dağıtmadan servis tabağına ters çevirip, kabı çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Bezelyeli Pilav | 
  | 
ERGUN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2005 
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65300 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011 
4,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ergun Köknar
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı etsuyu
 
6 çorba kaşığı tereyağı
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı ıslatmak için tuz
 
1 su bardağı iç bezelye
 
1 adet havuç
 
1 demet dereotu
 
 
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra, sıcak tuzlu suda soğuyuncaya kadar ıslatınız. Kevgire alıp süzünüz. Bir tencerede, yağı kızdırıp süzdüğünüz pirinçleri bu yağ içinde kavurunuz. Kaynamış etsuyu ve tuzu ilave edip, kavurma yöntemiyle pilavınızı pişiriniz. Bezelyeler taze ise kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Konserve bezelye kullanıyorsanız, suyunu süzüp hemen kaynar suya daldırıp süzünüz. Üstünü kazıdığınız havucu, küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız. Doğradığınız havuçları da yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Dereotunu yıkayıp ince ince kıyınız. Pişirdiğiniz pilavı haşladığınız bezelye ve havuçla karıştırınız. Servis yaparken üzerini ince kıydığınız dereotuyla süsleyiniz.
 
 
Not: Bezelyeleri haşladıktan sonra yağda az bir şey kavurup (sote yapıp) pilava katarsanız, değişik bir lezzet elde edersiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 31.08.2018
  
 | 
Bezelyeli Pilav | 
  | 
referans 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64797 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011 
3,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı pirinç
 
2,5 su bardağı su
 
1 su bardağı bezelye
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1/2 demet dereotu
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Pirinci, şeker ve tuzla birlikte yağda kavurun. Üzerine sıcak suyu ilave edip bezelyeleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp önce orta, sonra da kısık ateşte 10'ar dakika pişirin. Ocağı kapatın. İnce kıyılmış dereotu katıp pilavı demlenmeye bırakın.
  
 | 
BEZELYELİ PİLAV | 
  | 
masmavi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.11.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Bodrum- Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57432 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2010 
3,712 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
500 gr. pirinç
 
1 su bardağı bezelye
 
1 adet orta boy havuç
 
4 sap dereotu
 
1/2 paket margarin
 
Yeterince et suyu ya da su
 
Yeterince tuz ve karabiber
 
 
Ayıkladığımız pirinçleri 1 çorba kaşığı tuz ile birlikte el dayanabilecek ısıdaki sıcak suda ıslatalım.
 
Havucu soyup haşlayalım.
 
Haşladığımız havucu, bezelye büyüklüğünde kesip bezelyelerle birlikte 25 gr. margarin yağında sote edelim.
 
Dereotlarını ayıklayıp ince ince kıydıktan sonra bezelyelere ilave edip ocağın altını kapatalım.
 
Islattığımız pirinçlerin suyu soğuduktan sonra (15-20 dakika) bol su ile iyice yıkayalım.
 
Kalan yağı başka bir tencereye koyup eritelim. İçine suyunu süzdüğümüz pirinçleri atıp pirinçler tane tane oluncaya kadar kavuralım.
 
Sote ettiğimiz sebzeleri ve üzerine bir parmak çıkacak kadar sıcak et suyunu ya da suyu ilave edip bir kere daha karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak pişirelim.
 
Pilav suyunu çekinceye kadar su kaynayana kadar kuvvetli ateşte, su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
 
Ocağın altını kapatıp 15 dakika daha dinlendirdikten sonra pilavı harmanlayıp servis yapalım.
  
 | 
Bezelyeli Pilav | 
  | 
Fiona 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 08.04.2010 
Mesajlar: 4 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc50135 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2010 
3,846 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
2 su bardağı Pirinç
 
1 Çay kaşığı Karbonat
 
2 Çorba kaşığı Margarin
 
Yarım kilo Bezelye
 
1 Çorba kaşığı Sıvı yağ
 
1 Adet Soğan
 
6 su bardağı Su (kaynar)
 
Tuz
 
 
Hazırlanışı
 
Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. Margarinle sıvıyağı pirinçle bereber 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayın. 3 Dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 15-20 dakika 15-20 dakika pişirin. Bu arada bezelye sote için, 4 su bardağı kaynar su içine kaebonat ve tuz ekleyip, bezelyeleri katın. 5 Dakika haşlayın ve suyunu süzün. Tavaya margarini koyup, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Üzerine suyu süzülmüş bezelyeyi koyup, arada bir tavayı sallayarak 3 dakika kadar sote edin. Servisi için derin bir kabın dibine bezelye soteyi döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin ve pilavı ekleyin. Bezelye soteli pilavı, dağıtmadan servis tabağına ters çevirip, kabı çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
BEZELYELİ PİRİNÇ PİLAVI | 
  | 
papürüs 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34640 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2009 
10,549 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram pirinç (2 bardak)
 
750 gram etlerin haşlandığı su (3 bardak)
 
160 gram sadeyağı, ya da margarin (8 çorba kaşığı)
 
Tuz
 
1 su bardağı iç bezelye
 
 
1 Bir tepsiye; 2 tepeleme dolu bardak pirinç koyarak, taş ve darılarını ayıklamak, sonra pirincin iyice üstünü kaplayacak kadar sıcakça fakat kaynar bir halde olmayan su ile 1 dolu çorba kaşığı da tuz ilâve ettikten sonra, su iyice soğuyuncaya kadar bir tarafa bırakmalıdır.
 
2 Su soğuyunca; avuçla birkaç kez ovaladıktan sonra suyunu dökmeli ve pirinçlerden duru bir su çıkıncaya kadar, üç beş kez soğuk suda yıkamalı, sonra da iyice süzmelidir. (Pirinçleri, iki avucun içinde fazlaca sıkmadan, fakat ovalarcasma yıkamalıdır.)
 
3 Sonra bu pirinçleri, içinde az kızdırılmış 8 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin olan tencereye ilâve ederek, kuvvetlice ateşte tahta kaşıkla durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kadar kavurmalı, sonra da kavrulmuş bu pirinçlere 3 bardak su ile 1 silme çorba kaşığı tuz katmalı ve tencerenin kapağını kapatarak, pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte olmak üzere pişmeye bırakmalıdır. (Tencerenin dibi tutmamasına dikkat etmeli, tencere hafifçe cızırdamaya başlayınca ateşi daha fazla kısmalıdır. Bir de, tuz suya katılacak yerde pirince katılarak konulacak olursa, pilav daha taneli olur).
 
4 Suyunu çekince; tencerenin üstüne bir peçete, peçetenin üstüne de tencerenin kapağını kapattıktan sonra çok hafif ateşte pilavı yarım saat kadar demlendirmelidir.
 
5 Kaynamakta olan 6 bardak su olan tencereye bir fındık büyüklüğünde karbonat ile, ayıklanarak tane haline getirilmiş 1 bardak iç bezelye atarak yumuşayıncaya kadar haşlamalı ve iyice süzdükten sonra pilav tenceresine ilâve etmek suretiyle karıştırıp servis yapmalıdır.
 
 
Not: Konserve kullanıldığında; bezelyeleri haşlamaksızın, sadece yıkamakla yetinerek pilava katmalıdır.
  
 | 
Bezelyeli Pilav | 
  | 
Ege Güneşi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24941 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2008 
3,807 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 bardak pirinç
 
Yarım paket margarin
 
1 kutu konserve bezelye (yarım kiloluk)
 
Tuz
 
Nane
 
 
Pirinci ayıklayın. Yıkayıp ılık tuzlu suda ıslatın. 1 saat sonra yağda kavurun. 3,5 bardak kaynar su koyun. 20 dakika hafif ateşte pişirin ve 20 dakika ağzını açmadan dinlendirin. Dinlenmiş pilavı bir kere karıştırıp bir tepsiye dökün. Bezelyeyi süzdürüp pilava karıştırın. Naneyi de katın, servise hazırdır.
  
 | 
Bezelyeli Pilav | 
  | 
siren-o 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.06.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24548 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2008 
3,890 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
300 gr. pirinç
 
250 gr. konserve bezelye
 
1 baş soğan
 
50 gr. kavurma
 
50 gr. tereyağı
 
4 su bardağı et suyu
 
1 demet maydanoz
 
Yeteri kadar tuz, biber
 
 
YAPILIŞI:
 
Tereyağının yarısını bir tencerede eritip içinde küçük doğranmış soğanları pembeleştiriniz. Çok ince kıyılmış maydanozu ekleyip bir iki çeviriniz. Kavurduğunuz soğana 50 gr. kavurmayı ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurmanın yağını eritip pişiriniz. Konserve bezelyenin suyunu döküp tanelerini tencereye dökünüz. İçine bir bardak et suyu ilave edip 3-4 dakika pişiriniz. Pirinci yıkayıp bezelyelerin üzerine dökünüz. Kalan et suyunu ilave ediniz. Bir iki karıştırıp tencerenin kapağını kapatınız. Pirinci yıkayıp bezelyelerin üzerine döküp haşlayınız. Tuzunu biberini kontrol edip sıcak sıcak ikram ediniz.
 
 
Not: Arzu ederseniz bu pilava ufalanmış yağlı tulumpeyniri karıştırıp ikram edebilirsiniz. Peyniri, pilav daha henüz sıcakken eklerseniz, tulumpeyniri yağlı pilavın sıcaklığıyla erir ve pirinçlerle bütünleşir.
  
 | 
Konserve Bezelyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
eminem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20816 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2008 
20,082 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı bezelye konservesi (susuz)
 
1 çorba kasığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tencereye 5 su bardağı su, tuz ve yağ koyup kaynatınız. Pirinci ilave ediniz. Pirincin yumuşamasına yakın konserve bezelyeyi katınız, bir müddet beraber pişirip demlendiriniz.
  
 | 
TAZE BEZELYELİ PİRİNÇ PİLAVI | 
  | 
eminem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20815 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2008 
4,174 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı iç bezelye
 
1 çorba kasığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tencereye 5 su bardağı su, tuz ve yağ koyup kaynatınız. Bezelyeleri içine koyup pişiriniz. Yumuşamasına yakın pirinci ilave ediniz. Pişirip demlendiriniz.
  
 | 
BEZELYELİ PİLAV | 
  | 
tamur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2007 
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19770 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2007 
3,920 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
2 bardak pirinç, 
 
150 gr. iç bezelye, 
 
3 kaşık yağ, 
 
tuz.
 
 
Yapılışı:
 
1- İstediğiniz şekilde bir sade pilav yapınız.
 
2- Bezelyeler konserve ise pilav piştikten sonra suyunu süzüp pilava koyup karıştırınız.
 
3- Arzu ederseniz bezelyelerin suyunu süzdükten sonra bakır bir kaba koyup içerisine yarım kaşık kadar tereyağı koyup sote yapıp pilava karıştırınız. (Bu şekilde pilav daha lezzetli, bezelyeler de daha parlak görünüşlü olurlar).
 
4- Taze bezelyelerin ise içini alıp haşladıktan sonra pilava karıştırınız.
 
5- Bezelyeler pilava konduktan sonra karıştırıp servis tabağına koyup servis yapınız.
  
 | 
Bezelyeli pilav | 
  | 
sanatkar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2007 
Mesajlar: 51
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17958 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2007 
4,055 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 orta boy kuru soğan (küp kesilmiş)
 
1 su bardağı dondurulmuş bezelye 
 
1,5 çay bardağı zeytinyağı 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı su + 2 poşet etsu toz bulyon ya da tablet
 
Yarım demet ince kıyılmış dereotu 
 
Birkaç damla limon suyu, 
 
2 küp şeker, 
 
tuz ve karabiber.
 
 
Pilav tenceresinde zeytinyağını kızdırıp soğanları yumuşayana kadar kavurun ve bezelyeleri ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra yıkanmış pirinçleri ekleyip karıştırarak pirinçler beyazlaşmaya başlayana kadar kavurmaya devam edin. 3 su bardağı su, bulyon, limon suyu, kesme şeker, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Pilav suyunu çekince ateşi kapatın, dereotlarmı ekleyip karıştırın ve tencere kapağının altına kağıt havlu yerleştirip kapağı tekrar kapatın ve 15-20 dakika bu şekilde demlendirip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |