| 
 
 
 | 
Bezelyeli Makarna | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174040 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2023 
272 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı makarna
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
1/2 su bardağı doğranmış havuç
 
1/4 su bardağı doğranmış kırmızı soğan
 
1/4 su bardağı doğranmış salatalık
 
1/4 su bardağı doğranmış kırmızı biber
 
1/4 su bardağı doğranmış yeşil biber
 
1/4 su bardağı doğranmış siyah zeytin (isteğe bağlı)
 
1/4 su bardağı doğranmış taze maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
1 diş rendelenmiş sarımsak (isteğe bağlı)
 
 
Makarnayı tuzlu suda paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Haşlandıktan sonra soğuk suyla iyice durulayın ve süzün.
 
Büyük bir karıştırma kabında, haşlanmış makarnayı, haşlanmış bezelyeyi, doğranmış havucu, kırmızı soğanı, salatalığı, kırmızı biberi, yeşil biberi ve isteğe bağlı olarak siyah zeytinleri bir araya getirin.
 
Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak rendelenmiş sarımsağı karıştırarak sosu hazırlayın.
 
Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün ve tüm malzemeleri nazikçe karıştırın, böylece her tarafı sosa bulanır.
 
Son olarak doğranmış taze maydanozu salatanın üzerine serpiştirin.
 
Salatayı buzdolabında en az yarım saat dinlendirin, böylece lezzetler iyice birbirine karışacaktır.
 
Servis yapmadan önce salatayı tekrar karıştırın ve isterseniz üzerini taze maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Bezelyeli Makarna | 
  | 
Duygu Sal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2013 
Mesajlar: 57 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107539 
Gönderme Tarihi: 12.May.2015 
1,793 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo ayıklanmış bezelye
 
Yarım paket düdük makarna
 
1 adet havuç
 
1 adet soğan
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım demet dereotu
 
 
Tencerenin içine yaklaşık 4 su bardağı kadar suyu koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine makarnaları, irice doğranmış havucu, rendelenmiş soğanı ve taze bezelyeleri koyup hepsini birlikte 25 dakika kadar pişirin. Sunum sırasında dereotu ve zeytinyağıyla ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 14.08.2023
  
 | 
BEZELYELİ MAKARNA | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75603 
Gönderme Tarihi: 09.May.2012 
3,135 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
1 paket fiyonk makarna
 
500 gram taze bezelye
 
250 gram kıyma
 
4 adet taze soğan
 
1 çay bardağı kasar peyniri rendesi
 
1/2 çay bardağı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Taze bezelyeleri ayıklayıp, tuzlu suda haşlayalım
 
Makarnaları da her zaman yaptığımız gibi haşlayıp, süzelim
 
Sıvıyağda kıymayı birazcık kavuralım. İnce kıydığımız taze soğanları ilave edip, kavurmaya devam edelim (1 tatlı kaşığı biber salçası da konabilir)
 
Haşladığımız bezelyeleri de katıp 1-2 dakika daha kavurduktan soı üzerine haşladığımız makarnaları dökelim.
 
Yeterince tuz ve karabiber ilave edip, iyice karıştıralım.
 
Servis tabağına alıp, üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpip, servis yapalım.
 
 
Not: Arzu edenler, 5 dakika fırınlayabilirler.
  
 | 
Bezelyeli Makarna | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62608 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2011 
2,766 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr makarna
 
10 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı
 
1/2 su bardağı iç bezelye (konserve)
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
60 gr (1/2 su bardağı) gravyer ya da kaşar peyniri rendesi
 
 
Büyük bir tencerede suyu ve tuzu harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp makarnayı katarak 8-10 dakika, makarnalar yenecek kıvamda yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnaları kevgirden süzüp, üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Tereyağı küçük bir tavada orta ateşte eritiniz.
 
Yağ erir erimez bezelyeleri ekleyip 2 dakika sote ettikten sonra, biberi ekleyiniz. Tavadaki malzemeyi makarnaya katarak, iki büyük kaşıkla karıştırınız.
 
Rendelenmiş peyniri makarnanın üstüne serpip, servis ediniz.
  
 | 
Bezelyeli Makarna | 
  | 
Araba Sevdası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24979 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2008 
2,506 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
1 kutu kiloluk konserve bezelye
 
Tuz
 
Maydanoz
 
 
Makarnayı haşlayın. Soğutup süzerek tepsiye boşaltın. Yağı kızdırın. Üstüne dökün. Tuzunu ve maydanozu katın. Bezelyeyi de karıştırın. Firma verin. 10 dakika dinlendirin. Servis yapın.
  
 | 
BEZELYELİ MAKARNA | 
  | 
eminem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20786 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2008 
7,785 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna (1/2 kg.)
 
1 su bardağı konserve bezelye
 
1 orta boy havuç
 
1 çorba kaşığı tereyağ
 
 
Tencereye tuz, yağ ve 5,5 su bardağı su koyarak kaynatınız. Havucu fındık büyüklüğünde doğrayıp katarak 15 dakika pişiriniz.
 
Makarnayı ilâve edip hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Bezelyeyi katıp karıştırınız. Servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapınız.
 
 
 ML® Bezelyeli Makarna için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |