| 
 
 
 | 
Bezelyeli Havuçlu Pilav | 
  | 
DUDU 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2013 
Mesajlar: 34 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91165 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2013 
3,045 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 adet havuç
 
1 su bardağı bezelye konservesi
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2,5 bardak sıcak su
 
 
Pirinci yıkayın ve sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin. Tencerede tereyağını kızdırıp ardından , temizleyip, küçük küpler halinde doğradığınız havuçları soteleyin. Havuçlar hafifçe kızarınca 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Su kaynayınca tuzunu atın ve süzüp yıkadığınız pirinci ilave edin. Pirinçler suyunu çeker gibi olunca ocağın altını kısın. Bezelyeleri süzün ve yıkayın. Pilavımız pişince bezelyeleri tencereye katın ve iyice karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Pilavımızı dinlendiğinde bezelyeler de pişmiş olacaktır. 15 dk sonra pilavınızı servis edebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 10.06.2015
  
 | 
Bezelyeli Havuçlu Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95903 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2014 
1,802 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
2 su bardağı pirinç
 
4 su bardağı et suyu
 
1 adet havuç
 
1 su bardağı bezelye
 
1 küçük patates
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
Havuç ve patateslerin kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız.
 
Bezelye, havuç ve patatesi tuzlu suda kapağı açık olarak 10 dk haşlayınız.
 
Haşlanmış sebzeleri şoklayın.
 
Islatılıp yıkanmış pirinci tereyağı ve sıvı yağ ile kavurun. Etsuyu ve tuz ekleyiniz. Bezelye, havuç ve patatesi pirinçlerin üzerine ekleyerek pilavı pişirin ve demlendiriniz.
 
 
Not: Et suyu olarak tavuk suyu da kullanılabilir. Bezelye mutlaka tuzlu suda haşlanmalıdır.
  
 | 
Bezelyeli Havuçlu Pilav | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178863 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2024 
187 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı bezelye
 
2,5 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 adet büyük boy havuç
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı tarçın
 
Yarım çay kaşığı yenibahar
 
 
Pirinçleri güzel bir şekilde yıkayıp birkaç saat ılık su içerisinde bekletin.
 
Pirinçleriniz beklerken siz de bezelyelerinizi ayıklayıp yıkayın.
 
Ardından bezelyeleri güzel bir şekilde haşlayın.
 
Havucu soyup minik küp şeklinde doğrayın.
 
Su içerisinde bekletmiş olduğunuz pirinci süzün.
 
Pilav tenceresine sıvı yağ ilave ettikten sonra doğramış olduğunuz havuçları üzerine ekleyin ve güzelce kavurun.
 
Havuçlarınız kavrulduğunda üzerine tereyağı ekleyin.
 
Eklemiş olduğunuz tereyağı eridiğinde üzerine pirinçleri ekleyin. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
 
Ardından haşlamış olduğunuz bezelyeleri üzerine ekleyin.
 
Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyin.
 
Tercihinize göre üzerine tarçın ya da yeni bahar ekleyebilirsiniz.
 
Piştikten sonrasında ocağı kapatın ve pilavı dinlenmeye bırakın.
 
Pilav yeteri kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |