Kısa URL: https://ml.md/lc131465
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2018
1,383 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet soyulmuş enginar
1.5 su bardağı bezelye
2 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 limon
2 tatlı kaşığı un
2.5 su bardağı ılık su
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 limonu sıkın, bu limon suyuyla bir kaba limonlu su yapın ve enginarları yarım saat kadar bu suda bekletin. Eğer aldığınız yerde zaten limonlu suda beklemişse ve limonu iyi ise gerek kalmıyor. Sadece diğer malzemeleri hazırlarken kararmaması için ne kadar süre gerekiyorsa o kadar bekletebilirsiniz bu durumda.
Soğanı yemeklik doğrayın ve derin tencerede zeytinyağı ile kavurun
Havuçları ve enginarları sırayla doğrayın, kavrulmuş soğanların içine atın. Birkaç dakika karıştırın.
llık suyu, kalan 1 limonu ve unu bir kapta karıştırın. Tenceredeki malzemelerin üstüne ekleyin. Tuzu ve şekeri ekleyin.
Bezelyeleri de suya ekleyin ve kaynayana kadar orta ateşte tutun.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc157343
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021
327 defa indirildi / yazdırıldı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı arpacık soğan
4/5 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı bezelye
8 adet ayıklanmış enginar
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Taze fesleğen veya dereotu
Enginarları temizleyip yıkayın ve kararmaması için yarım limonlu suda bekletin.
Soğanları ve sarımsakları soyun. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın.
Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Bezelyeleri ayrı kabın içinde hafif haşlayın.
Soğan ve sarımsakları yağda kavurup haşlamış olduğunuz havuç, bezelye ve patatesi ekleyip birlikte kavurun. Şekeri ve tuzu bu sırada ekleyebilirsiniz.
Yağladığınız tencereye enginarları dizip üstüne kavurduğunuz harcı kaşık yardımıyla ekleyin.
Üzerine su ve limonu ekleyip pişirmeye bırakın.
Pişen enginarlarınızın üzerini taze fesleğen ya da dereotu ekleyip servis edin.