| 
 | 
| Bezelye Kızartması (Giresun) | 
|  | müsabaka Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.07.2020
 Mesajlar: 22
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc151774 Gönderme Tarihi: 19.Tem.2020
 454 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kilogram bezelye
 3 adet yumurta
 1 fincan mısır unu
 1 fincan buğday unu
 Tuz
 Kızartmak için:
 1 yemek kaşığı tereyağı
 Sıvı yağ
 
 Bezelyeleri sap kısımlarından ayıklayın.
 Ayıkladıktan sonra bol suyla güzelce yıkayın.
 Derin bir tencerede suyu kaynatın ve bezelyeleri içine atıp, haşlayın.
 Ardından bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını kızdırın.
 Haşladığınız bezelyeleri mısır ununa bulayın.
 Daha donra bezelyeleri de kızgın yağa atın.
 Bezelyelerin üzerine yumurtaları kırın.
 En son tuzunu da ilave edin.
 Her iki tarafı da renk değiştirene kadar alt üst ederek kızartın.
 Bezelye kızartmanız hazır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |