|
Bezelye Çorbası |
|
Erdinç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2005
Mesajlar: 35 Şehir: Gemlik |
Kısa URL: https://ml.md/lc670
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2005
3,351 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. bezelye
2 litre et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
2 pırasa
1 soğan
1 kereviz sapı
1 defne yaprağı
2 havuç
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
tuz
karabiber
Yağı eritip parça barça kesilmiş sebzeleri ilave edip 10 dakika kadar karoştırarak kaynatın. Suyu süzülmüş bezelyeleri, defne yaprağını karabibr ve et suyunu ekleyip 2 saat pişirin. Piştikten sonra süzgeçten geçirip 10 dakika kaynatın. Tuz ve maydanozunu ekleyip servis yapın.
Fotoğraf "beyaz menekşe" tarafından gönderildi. 04.03.2018
|
Bezelye Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126965
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2017
1,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://mediashop.tv
500 g bezelye
500 ml sebze suyu (sıcak)
Tuz
Karabiber
Bezelyeleri karıştırma kabına koyarak 10 saniye boyunca 2. kademede püre haline getirin.
Daha sonra üzerine sebze suyunu ekleyin ve 2. kademede yaklaşık 30 saniye boyunca karıştırın.
Son olarak isteğe göre tuz ve karabiber ekleyin. Hemen servis edin.
|
Bezelye Çorbası |
|
sarımsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc128754
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2017
1,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1,5-2 su bardağı tane bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet et bulyon
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın.
Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun.
Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleri de ekleyerek biraz daha kavurun.
Son olarak olarak bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun.
5 su bardağı suyu tencereye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyip orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın.
Kaynayan çorbanızı pürüzsüz oluncaya kadar blendırdan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve 1 taşım kaynatın.
|
Bezelye Çorbası |
|
deneysel
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140660
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2019
640 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram bezelye
3-4 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 adet kesmeşeker
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 çorba kaşığı krema
Bezelyeyi 3-4 su bardağı suyla haşlayıp, suyu ile birlikte blenderden geçirin. Bir tencereye yağı koyup, unun kokusu çıkana kadar 2 dakika kavurun. Üzerine yavaşça ve karıştırarak, blenderden geçirdiğiniz bezelyeyi dökün. Bir taşım kaynatın. Şeker, tuz ve karabiberi ilave edip, çorbayı ocaktan indirin. Üzerine kremayı gezdirip servis yapın.
|
Bezelye Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167715
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2022
356 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı bezelye
1 adet soğan
1 adet patates
1 su bardağı et suyu
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
1 sap pırasa
1 küçük kase nohut
1 adet havuç
Öncelikle bir gece önceden beklettiğiniz nohutları haşlayarak başlayın.
Ardından, tencereye bezelye, havuç, patatesi ekleyip üzerine suyunu dökün ve haşlayın.
Daha sonra üzerine küp küp doğranan sarımsak ve soğanı da ilave edip kaynatmaya devam edin.
Sebzeler yumuşadıktan sonra dereotunu ekledikten sonra on dakika kadar daha kaynatın ve blender'dan geçirin.
Son olarak et ya da tavuk suyunu çorbaya ilave edin ve karıştırarak kaynatın.
|
Bezelye Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178529
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2024
55 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı bezelye
2 adet soğan
1 adet patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Öncelikle derin bir tencerede ısıttığınız zeytinyağının içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra küp küp doğradığınız patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Bezelyeyi, tuzu, karabiberi ve et suyunu da ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blender’dan geçirin. Bir iki taşım daha kaynatıp, ocağın altını kapatın.
|
Bezelye Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1562 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179522
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2024
121 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet büyük boy soğan
2 su bardağı bezelye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı süt
İlk olarak soğanı kavurun.
Kavrulan soğanların üzerine bezelyeleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
Unu ilave ederek karıştırın.
Sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Kıvamını kendiniz ayarlayacak şekilde sıcak su üzerine ekleyin.
Baharatları da ilave ettikten sonra çorbayı pişirmeye bırakın.
Ardından blenderdan geçirin ve çorbanız hazır.
|
|