|
Bezelye Çorbası |
|
tek yürek
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2014
Mesajlar: 29 Şehir: ısparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc101517
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2014
1,941 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir tencereye ince kıydığınız 1 adet kuru soğanı ve 2 çorbsa kaşığı sıvı yağı koyun. Soğan pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkadığınız yarım kilo bezelyeyi, 2 kahve fincanı pirinci, tuzu ve 5 su bardağı suyu ilave edin. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Rendelediğiniz 1 adet domatesi ilave edip pişirin. Ateşten alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
|
Bezelye Çorbası |
|
dilaver can
Aşçı
Kayıt: 01.07.2015
Mesajlar: 10 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc108957
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2015
1,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bezelye
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Bir tencereye bezelye, dereotu ve naneyi koyun. İçine irice doğranmış soğanı ve suyu da ekleyip kapağını kapatın, bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender'dan geçirip tuzunu biberini ayarlayın.
|
Bezelye Çorbası |
|
sarımsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc128754
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2017
1,315 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1,5-2 su bardağı tane bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet et bulyon
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın.
Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun.
Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleri de ekleyerek biraz daha kavurun.
Son olarak olarak bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun.
5 su bardağı suyu tencereye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyip orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın.
Kaynayan çorbanızı pürüzsüz oluncaya kadar blendırdan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve 1 taşım kaynatın.
|
Bezelye Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126965
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2017
1,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://mediashop.tv
500 g bezelye
500 ml sebze suyu (sıcak)
Tuz
Karabiber
Bezelyeleri karıştırma kabına koyarak 10 saniye boyunca 2. kademede püre haline getirin.
Daha sonra üzerine sebze suyunu ekleyin ve 2. kademede yaklaşık 30 saniye boyunca karıştırın.
Son olarak isteğe göre tuz ve karabiber ekleyin. Hemen servis edin.
|
Bezelye Çorbası |
|
deneysel
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140660
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2019
640 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram bezelye
3-4 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 adet kesmeşeker
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 çorba kaşığı krema
Bezelyeyi 3-4 su bardağı suyla haşlayıp, suyu ile birlikte blenderden geçirin. Bir tencereye yağı koyup, unun kokusu çıkana kadar 2 dakika kavurun. Üzerine yavaşça ve karıştırarak, blenderden geçirdiğiniz bezelyeyi dökün. Bir taşım kaynatın. Şeker, tuz ve karabiberi ilave edip, çorbayı ocaktan indirin. Üzerine kremayı gezdirip servis yapın.
|
Bezelye Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167715
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2022
356 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı bezelye
1 adet soğan
1 adet patates
1 su bardağı et suyu
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
1 sap pırasa
1 küçük kase nohut
1 adet havuç
Öncelikle bir gece önceden beklettiğiniz nohutları haşlayarak başlayın.
Ardından, tencereye bezelye, havuç, patatesi ekleyip üzerine suyunu dökün ve haşlayın.
Daha sonra üzerine küp küp doğranan sarımsak ve soğanı da ilave edip kaynatmaya devam edin.
Sebzeler yumuşadıktan sonra dereotunu ekledikten sonra on dakika kadar daha kaynatın ve blender'dan geçirin.
Son olarak et ya da tavuk suyunu çorbaya ilave edin ve karıştırarak kaynatın.
|
Bezelye Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179522
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2024
121 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet büyük boy soğan
2 su bardağı bezelye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı süt
İlk olarak soğanı kavurun.
Kavrulan soğanların üzerine bezelyeleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
Unu ilave ederek karıştırın.
Sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Kıvamını kendiniz ayarlayacak şekilde sıcak su üzerine ekleyin.
Baharatları da ilave ettikten sonra çorbayı pişirmeye bırakın.
Ardından blenderdan geçirin ve çorbanız hazır.
|
Bezelye Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164666
Gönderme Tarihi: 05.May.2022
115 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 adet Kabak
4 diş Sarımsak
500 gram Bezelye
500 ml. Su
1 yemek kaşığı Fesleğen
Tuz
1/2 bardak Beyaz Peynir
Limon Kabuğu Rendesi
Çorba tenceresini ocağa alın ve içerisine zeytinyağı alıp altını açın ve yağı ısıtın.
Yağ ısınınca küp doğranmış kabakları içerisine alın.
Ardından sarımsakları da ilave edin ve biraz tuz serpin.
Kabaklar hafif yumuşayana kadar soteleyin.
Bezelyeyi ilave edin ve tekrar karıştırın.
Suyunu ekleyin ve biraz daha tuz ve karabiber ilave edip kaynamaya bırakın.
Kaynayınca altını kısın, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirin.
Çorba piştikten sonra altını kapatın ve içerisine taze fesleğen atın.
Malzemeleri güzelce blenderdan geçirin ve servis kaselerine alın.
Üzerine biraz limon kabuğu rendeleyin ve biraz beyaz peynir serperek servis edin.
|
Bezelye Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178529
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2024
55 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı bezelye
2 adet soğan
1 adet patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Öncelikle derin bir tencerede ısıttığınız zeytinyağının içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra küp küp doğradığınız patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Bezelyeyi, tuzu, karabiberi ve et suyunu da ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blender’dan geçirin. Bir iki taşım daha kaynatıp, ocağın altını kapatın.
|
|