| 
 
 
 | 
Beyti Kebabı | 
  | 
rukiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2006 
Mesajlar: 61 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78298 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012 
1,929 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
1 Çorba Kaşığı maya
 
1 Tatlı Kaşığı tuz
 
1 Adet kuru soğan
 
500 gr kıyma
 
2 Dilim ufalanmış ekmek içi
 
1 Yemek Kaşığı salça
 
3 Diş sarımsak
 
1 Adet yumurta sarısı
 
1 Kase yoğurt
 
500 gr un
 
 
Ilık su içinde mayayı eriterek, unu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. Hamur yapmak istemeyenler fırından ekmek hamuru alabilirler. Bu hamurdan çok büyük olmayan bezeler yapın. Bunları oklava ile açın, saç ve tavada lavaşları hazırlayın. Köfteleri için soğanı robotta çekin ve sonra tüm malzemeleri karıştırın. Karışımı iyice yoğurun ve ince uzun köfteler hazırlayarak kızartın. Her köfteyi bir lavaşın içine yerleştirerek rulo şeklinde sarın ve daha sonra bunları yaklaşık 2 cm genişliğinde keserek tabağa koyun. Üzerine biraz tuz ile çırpılmış yoğurdu gezdirin. Son olarak da salça ile yaptığınız sosu ekleyin. Süslemek için domates, biber, nane, maydanoz kullanabilirsiniz.
  
 | 
Beyti Kebap | 
  | 
zatinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2011 
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76861 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2012 
1,907 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
1 Adet yumurta sarısı
 
4 Su Bardağı un
 
2 Adet Domates
 
1,5 Çay Kaşığı yaş maya
 
500 gr kıyma
 
0,5 Su Bardağı toz şeker
 
1,5 Su Bardağı ılık su
 
1 Su Bardağı Rendelenmiş kaşar peyniri
 
6 Diş sarımsak
 
 
Maydanozu kıyın. Domatesleri rendeleyin. Kıymaya ezilmiş sarımsak domates maydanozu tuz margarin ve karabiberi ekleyip yoğurun. 4 ince uzun köfte hazırlayın. Mayayı ılık suda eritin. Un, tuz ve toz şekeri ilave ederek bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 25–30 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru dört eşit parçaya bölün. ve birbirini kalın bir yufka şeklinde açınız Her köfteyi bir yufkanın içine yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Hamuru yuvarlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak kapatın. Kalan köfte ve hamurlarla da aynı işlemi tekrarlayın. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 20–25 dakika pişirin. Dilimleyip maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 30.11.2021
  
 | 
 
 
 
 
 
 |