|
Beypazarı Simidi (Ankara) |
|
angaralı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2009
Mesajlar: 110 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80614
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2012
2,408 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kilogram un
50 gram maya
Aldığı kadar su
Tuz
Üstü için:
Yarım çay bardağı pekmez
8 su bardağı su
Un, maya, tuz, yeterince su (yumuşak bir hamur olacak kadar) ile hamur yoğrulur ve 25-30 dakika dinlendirilir. Diğer tarafta 8 su bardağı su ile yarım çay bardağı pekmez kaynatılır. Sıcak halde bekletilir. Simit şekli verilen hamurlar su ve pekmez karışımının içine batırılıp çıkarılır ve hafifçe kurutulduktan sonra fırına verilir. Sıcak yenilmesi tavsiye olunur.
|
Beypazarı Simidi (Ankara) |
|
Othello
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44492
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2009
6,726 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. un
1 kibrit kutusu kadar ekmek mayası
Aldığı kadar su
Tuz
1/3 çay bardağı pekmez
3 lt. Sıcak su
Un, su, tuz, maya ile hamur tutulur, yoğrulur. 45 dakika dinlendirilir. Yuvarlak simit haline getirilir, pekmezli sıcak suda haşlanır, sudan çıkarılan simitler kürek üzerinde hafif kurutulduktan sonra ateşli fırına verilerek 10-12 dakika pişirilir.
ML® Beypazarı Simidi için tıklayın ML® Kuru için tıklayın
|
|