| 
 
 
 | 
Beypazarı Simidi (Ankara) | 
  | 
angaralı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2009 
Mesajlar: 110 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80614 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2012 
2,546 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
1 kilogram un
 
50 gram maya
 
Aldığı kadar su
 
Tuz
 
Üstü için:
 
Yarım çay bardağı pekmez
 
8 su bardağı su
 
 
Un, maya, tuz, yeterince su (yumuşak bir hamur olacak kadar) ile hamur yoğrulur ve 25-30 dakika dinlendirilir. Diğer tarafta 8 su bardağı su ile yarım çay bardağı pekmez kaynatılır. Sıcak halde bekletilir. Simit şekli verilen hamurlar su ve pekmez karışımının içine batırılıp çıkarılır ve hafifçe kurutulduktan sonra fırına verilir. Sıcak yenilmesi tavsiye olunur.
 
 
 
  
 | 
Beypazarı Simidi (Ankara) | 
  | 
Othello 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2009 
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44492 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2009 
6,982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. un
 
1 kibrit kutusu kadar ekmek mayası
 
Aldığı kadar su
 
Tuz
 
1/3 çay bardağı pekmez
 
3 lt. Sıcak su
 
 
Un, su, tuz, maya ile hamur tutulur, yoğrulur. 45 dakika dinlendirilir. Yuvarlak simit haline getirilir, pekmezli sıcak suda haşlanır, sudan çıkarılan simitler kürek üzerinde hafif kurutulduktan sonra ateşli fırına verilerek 10-12 dakika pişirilir.
 
 
 ML® Beypazarı Simidi için tıklayın ML® Kuru için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |