|
|
BEYKOZ PAÇASI |
|
ZerrinS
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Ege |
Kısa URL: https://ml.md/lc26774
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2008
2,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME
10 adet paça
2 adet limon
5 diş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
1 adet francala
5 kasık sadeyağı
2 kaşık tereyağı
3 kaşık un
6 adet yumurta
tuz
HAZIRLANIŞ!:
Paçalar usulüne uygun ayıklanıp, tütsülenir, kıl keseleri çıkarıldıktan sonra, bol suda haşlanır. Francala ortadan ikiye, o da ince uzun dilimlere, uzun dilimler de ortadan ikiye ayrılır. Bu dilimler sadeyağla bir tavada iyice kızarana kadar kavrulur. Bir tepsiye oturtulur ve üzerine yağı ayrılmış bol paça suyu dökülür. Hafif ateşte şişene Kadar pişirilir. Bir tepsiye yerleştirilen her dilimin üzerine bir parça oturtarak ısıtmaya devam edilir. Başka bir tencereye 2 kaşık tereyağı Konur, erirken, içine yumurtalar kırılır tuz. iki limonun suyu, un ilâve edilir. Karıştıra karıştıra içine üç bardak yağı alınmış paça suyu katılır. Koyulaşmaya yüz tutunca, ateşten indirilir, ekmekli paçanın üzerine dökülür, hemen sofraya getirilir.
|
Beykoz Paça Çorbası |
|
karadoğan
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc24720
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2008
9,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet keçi paçası
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
6 diş sarımsak
Yarım bardak ayçiçek yağı
1 bardak yoğurt
2 kaşık un
1 limon suyu
2 yumurta sarısı
Paçaları temizleyip kıllarını yaktıktan sonra yıkayıp tencereye koyun. Üzerine bol su koyup yağı da koyun. Havucu ve soğanı koyup tuzu da ilave edip kaynatın. 1,5 saat pissin. (Varsa düdüklü tencerede daha çabuk pişebilir.) Pişen paçaların kemiklerini ayıklayıp suyunu süzün. Diğer bir kapta yoğurt, un, limon ve yumurta sarısını beraber karıştırıp paça suyuna katın. Sarmısağı ezip kattıktan sonra paça etini de katın. Çorbanız hazırdır.
|
BEYKOZ PAÇA (İstanbul) |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc10040
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
3,224 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
12 bardak su
1/2 baş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı tuz
12 tane iri paça
12 francala dilimi
80 gr. margarin (4 çorba kaşığı)
25 gr. un (1/2 kahve fincanı)
30 gr. tereyağı
5 yumurtanın sarısı
2 limonun suyu
3 bardak paça suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Bir tencereye ölçülere göre su, sarımsak, zeytinyağı, tuz ile üstleri kazınmış parmak arasındaki bezleri çıkarılmış, tütsülenmiş ve bolca yıkanmış 12 koyun veya keçi paçası koyarak tencere ateş üzerine oturtulur. Su kaynaymca üzerinde meydana gelen köpükleri alınıp atılır. Sonra kapağı kapatılr ve 8 - 10 saat pişirilir, suyu süzülür ve başka tencereye aktarılır. Paçaların kemikleri çıkarılır. Bir tavaya ölçülere göre margarin konularak kızdırılır ve yağın içine kabukları çıkarılmış fırancala dilimleri konulur. Nar gibi kızartılır ve bir tabağa alınır, hepsi kızarınca bir tepsiye dizilir, üzerine kemiksiz paçalar oturtulur. Bir kuşane-ye yine ölçülere göre tereyağı konularak eritilir, bunun içine yumurtaların sarısı, tuz, limon suyu ve un ilave edildikten sonra telle iyice çırpılır ve birbiriyle halledilir. Üzerine 3 bardak paça suyu azar azar dökülüp karıştırılır. Hafif bir koyulaşma olunca, hafif ateşe alınıp dö-vercesine karıştrılarak pişirilir. Sonra tepsideki dizili ekmek ve paçaların üzerine dökülür. Tepsi 2 - 3 dakika ısıtılır ve üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek servis yapılır.
|
|
BEYKOZ PAÇA (İstanbul) Tarifleri Marmara Yemekleri
|
|