| 
 
 
 | 
Beyinli Pilav | 
  | 
agali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2006 
Mesajlar: 31 Şehir: Aliağa/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3520 
Gönderme Tarihi: 07.May.2006 
2,703 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 bardak pirinç
 
4 bardak et suyu
 
1 sigir veya 2 adet koyun beyni
 
3 yemek kasigi tereyağı
 
 
YAPILIŞI
 
Kaynayan et suyuna zari çikarilip küp biçiminde dogranmis beyinleri katin. Tuz, karabiber, yag ve yikanmis pirinci de koyup kisik ateste pisirin. 30 dk demlendirip servis yapin
 
 
 ML® Beyinli Pilav için tıklayın
 
 
  
 | 
BEYİNLİ PİRİNÇ PİLAVI | 
  | 
papürüs 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34644 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2009 
3,602 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram pirinç (2 bardak)
 
1 sığır ya da 3 koyun beyni
 
750 gram su, ya da et suyu (3 bardak)
 
80 gram sadeyağı, ya da tereyağı
 
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
 
Tuz
 
 
1 Akar musluk altında tutmak suretiyle üstünün zarı soyulmuş 1 sığır, ya da 3 koyun beyni fındık büyüklüğünde parçalara doğranarak kenara ayrılır.
 
2 Bir tepsiye 2 tepeleme dolu bardak pirinç koyarak taş ve darılarını ayıklamalı, sonra pirincin iyice üstünü kaplayacak kadar sıcakça su ile 1 dolu çorba kaşığı da tuz ilâve ettikten sonra, su iyice soğuyuncaya kadar bir tarafa bırakmalıdır. (Suyun çok sıcak olmamasına dikkat etmelidir).
 
3 Su soğuyunca, pirinçlerden duru bir su çıkıncaya kadar, üç beş defa soğuk suda yıkamalı, sonra da iyice süzmelidir.
 
4 Sonra bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı sade, ya da tereyağı, 4 silme çorba kaşığı margarin koyarak, yağı hafifçe kızdırmak, sonra kızdırılmış bu yağa 3 bardak su, ya da et suyu varsa tavuk suyu ile bir silme çorba kaşığı da tuz ilâve ederek, yağlı suyu kaynamaya bırakmalı, sonra da kaynamakta olan bu suya, küçük doğranmış beyin ve yıkanmış süzmüş olduğumuz pirinçleri katarak, tencerenin kapağı kapatılmış olarak, pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte olmak üzere pişmeye bırakmalıdır.
 
5 Pirinç suyunu çekince; tencerenin üstüne bir peçete, peçetenin üstüne de tencerenin kapağını kapattıktan sonra, çok hafif ateşte pilavı yarım saat kadar demlendirme've iyice bir karıştırdıktan sonra servis yapmalıdır.
  
 | 
BEYİNLİ PİLAV | 
  | 
beyaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2010 
Mesajlar: 23
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53863 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2010 
2,435 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Koyun başını haşlayıp süzünüz, suyuna sade pilav pişirip tabağa koyunuz. Başın beynini çıkarınız, pilâvın üstüne ufak ufak doğrayınız. Pilâva göre tereyağı eritip gezdiriniz.
  
 | 
Beyinli Pilav | 
  | 
radar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.10.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120481 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2016 
1,366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 bardak et suyu
 
2 koyun beyni
 
3 kaşık sıvıy yağ
 
2 bardak pirinç
 
1 çay kaşığı tuz
 
Çeşni bahartalar
 
 
ilk olarak beyinlerin zarlarını çıkarıp temizIeyelim. Daha sonra bu beyinleri küp şeklinde doğrayalım ve kaynattığımız et suyunun içine atalım. PirinçIeri yıkayıp süzdükten sonra beyinli et suyunun kaynaması için biraz bekIeyelim. Su kaynayınca pirinçIeri, sıvı yağ, tuz ve baharatlarla birIikte katalım. Kısık ateşte pirinçlerin pişmesinin bekleyelim ve pişme işIemi bittikten sonra yaklaşık yarım saat demlenmesini bekleyelim. Pilavın demlenme aşaması tamamlandıktan sonra servis edebiliriz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |