| 
 
 
 | 
Beyin Salatası | 
  | 
lekelimelek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5045 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
3,790 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 Kuzu Beyni (haşlanmış)
 
1 Domates (kabukları soyulmuş)
 
2 Sivribiber
 
1 Tatlı Kaşığı Maydanoz (kıyılmış)
 
1 Kahve Kaşığı Tuz
 
1 Kahve Kaşığının Ucuyla Karabiber
 
1/4 Su Bardağı Limon Suyu
 
3/4 Su Bardağı Zeytinyağı
 
 
YAPILIŞI
 
Haşlanmış beyinleri dilimleyip servis tabağına yerleştiriniz. Kabuğu soyulmuş domatesi 4'e bölünüz. İçinin çekirdeklerini temizleyiniz. Biberleri saplarının yakınından kesip 4'e böldükten sonra, çekirdeklerini temizleyiniz. Domates ve biberlerle servis tabağını süsleyiniz.
 
Limon sosu için 1/4 su bardağı limon suyunu orta boy bir kabın içine dökünüz. Tuz ve karabiberini ekleyip iyice karıştırınız. Tuz ve karabiber limon suyuna iyice karıştıktan sonra, çırpmaya devam ederek, zeytinyağını yediriniz. Limon sosunu beyinlerin üstüne döküp, maydanozunu da serperek servis ediniz.
 
 
 ML® Beyin Salatası için tıklayın
 
 
  
 | 
Beyin Salatası | 
  | 
Güney 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.04.2006 
Mesajlar: 72 Şehir: tarsus | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7020 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2006 
20,327 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme
 
1 adet koyun beyni,
 
1 çay kaşığı sirke,
 
1 çay kaşığı tuz,
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
 
yarım limonun suyu,
 
1/4 demet maydanoz.
 
 
Yapılışı
 
Beynin üzerindeki zarı, akar soğuk suyun altında kıvrımlarını zedelemeden ayıklayıp çıkarın. Çukur bir kaba 2-3 bardak su ile sirke ve tuzu koyarak kaynatın. Su kaynayınca temizlenmiş beyni yavaşça içine atın, ocağı kısarak 10 dakika haşlayın. Haşlama suyunu süzün, kaba soğuk su koyun ve beyni soğumaya bırakın. Soğuyan haşlanmış beyni sudan çıkarın, suyunun süzülmesi için birkaç dakika bekleyin, doğrama tahtası üzerine koyarak keskin bir bıçakla zedelemeden ince dilimler halinde doğrayın, yayvan bir tabağa dizin. Üzerine zeytinyağı ve limonu gezdirin, ince kıyılmış maydanoz serpin ve sofraya getirin. Koyun beyni yerine dana beyni de kullanabilirsiniz, miktarı daha çok ancak lezzeti daha az olacaktır. Haşlanmış beyni servis yapmadan kısa bir süre önce suyundan çıkartıp doğrar, zeytinyağı ve limonunu son anda koyarsanız pörsümez ve daha lezzetli bir salata elde edersiniz.
  
 | 
Beyin Salatası | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7472 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2006 
3,032 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
2 adet orta boy domates,
 
2 adet kuzu beyni,
 
1 adet orta boy soğan,
 
1 tatlı kaşığı sumak,
 
1 tatlı kaşığı nane,
 
yarım limon suyu,
 
1 fincan zeytinyağı
 
yeterince tuz.
 
 
Hazırlanışı:
 
Beyinler, sirke katılmış suda 15 dakika kadar haşlanır. Zarları temizce soyulur ve ince ince doğranır, domates ve biberlerde ince ince doğrandıktan sonra beyinler ile karıştırılır. Zeytinyağı, limon, sumak ve nane karıştırılarak salatanın üzerine dökülür. .
  
 | 
Beyin Salatası | 
  | 
Canan 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.09.2006 
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8923 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006 
3,373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELERİ:
 
2 adet kuzu beyin
 
2 adet domates
 
1 adet soğan
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
1 tatlı kaşığı nane
 
1/2 limon suyu
 
1 fincan zeytinyağı
 
Tuz.
 
 
YAPILIŞI:
 
Beyinleri 15 dk.biraz sirke katılmış suda haşlayın. Zarlarını soyun. Haşladığınız beyinleri ince ince doğrayın. Domates ve biber ile karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu ve naneyi harmanlayarak servis tabağına alın.
  
 | 
BEYİN SALATASI | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10121 
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006 
3,358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEME
 
1  dana beyni
 
2  adet domates 
 
1 adet salatalık
 
4 adet sivri yeşil biber
 
1 demet maydanoz 
 
1 fincan zeytinyağı 
 
1 limon 
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
YAPILIŞI:
 
Beyin yıkanıp temizlenirken üst zarı da kolayca çıkarılır. Temizlenip yıkanan beyin bir kaba konarak üzerini kapatacak kadar su ilâvesi ile ağır ateşte 25 - 30 dakika sure ile pişirilir. Sonra beyin sudan alınıp bir tabağa yerleştirilir, arzu edilirse bir kaşık kadar da suyundan alınır. Beyin ince dilimlere kesilir. Domatesler bir çatala batınlıp kaynamakta olan suyun içine daldırılır, 25 - 30 saniye kadar tutulp çıkarılıp kolaylıkla ve tamamen soyulur, çekirdekleri de temizlenerek istenen şekilde doğranıp tabaktaki dilimlenmiş olarak bulunan beyinin etrafına yerleştirilir. Aynı şekilde salatalıkla soyularak sivri biberler ile beraber beyinin üzerine ilâve edilirler. Hepsinin üzerine de iri veya yaprak doğranmış maydanoz konur. Bundan sonra tuz, limon ve zeytinyağı konarak servis yapılır.
  
 | 
BEYİN SALATASI | 
  | 
Horse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2007 
Mesajlar: 176
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11168 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2007 
3,248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3  adet koyun beyni
 
2  orta büyüklükte domates
 
6 bardak su 
 
2 demet yeşil salata
 
ı çorba kaşığı sirke
 
15 adet zeytin
 
1 küçük soğan
 
1 kahve fincanı limon suyu
 
1 çorba kaşığı tuz
 
3/4 kahve fincanı zeytinyağı
 
 
1) Bir kuşaneye 6 bardak su, 1 çorba kaşığı sirke, halka halka kesilmiş 1 küçük baş soğan, 1 çorba kaşığı tuz ile, almakta olan bir musluk altına tutmak suretile ince zarları ayıklanmış (beyin zarlarını su: içinde de soymak mümkündür fakat, akar musluk altında çok daha kolaylıkla soyulurlar.) 3 adet koyun beyni koyarak, orta hararetteki ateşte, su kaynamaya başladıktan sonra hesaplanmak üzere ancak on dakika kadar haşlamali, sonra kuşaneyi ateşten alarak yarım saat kadar ılınmaya bırakmalıdır.
 
2) Yarım saat sonra, beyinleri sudan çıkararak, uzunluklarına doğru yarım parmak inceliğinde dilimlere doğramalı, sonra da dilimlere doğranmış bu beyinleri bir tabağın iki tarafına, yarılarına kadar birbirlerinin üstlerine oturtulmuş olarak iki sıra halinde döşemeli ve iki sıra halinde döşenmiş bu beyinlerin aralarına 15 adet kadar zeytin oturttuktan sonra, tabağın etrafına da, kaynar suya bir sokup çıkarmak suretile kabukları soyulmuş ve ince dilimlere doğranmış 2 orta büyüklükte domates veya ince ince kıyılmış 2 demet yeşil salata döşemelidir.
 
3) Beyin ve domateslerin tabağa döşenmeleri sona erince, bir kâseye, bir miktar tuz, bir kahve fincanı limon suyu ile, 3/4 kahve fincanı zeytinyağı koyarak çatalla iyice döğmek suretile bunları birbirlerile halletmeli ve beyinlerin üzerine gezdirdikten sonra servis yapmalıdır, (arzu edilirse tabağın iki ucuna da dilimlere doğranmış bir limon oturtmalıdır) .
  
 | 
BEYİN SALATASI | 
  | 
Seçil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2007 
Mesajlar: 25
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16620 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2007 
2,916 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2   Beyin
 
2   Domates
 
1   Çorba kaşığı sirke
 
1   Limon suyu
 
1   Orta boy soğan
 
1   Kaşık zeytinyağı
 
1   Kaşık tuz 
 
5   Bardak su
 
10 Zeytin 
 
 
Zarları soyulmuş beyinler, bir tencereye konur. Sopan halka halka kesilerek tuz ve sirke ile birlikte 5 bardak su ilâve edilir. Orta ısıdaki ateşte su kaynadıktan sonra onbeş dakika haşlanır. Ateşten alınarak 20 dakika beklenir. Beyinler sudan çıkarılarak uzunlamasına kesilir. Tabağa düzgün bir şekilde yerleştirilir. Araları zeytin ve domatesle süslenir.
  
 | 
BEYİN SALATASI | 
  | 
H.Özerol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2007 
Mesajlar: 30 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18778 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2007 
3,505 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
3 adet beyin, 
 
1 adet soğan 
 
1/2 havuç, 
 
1 fincan zeytinyağı, 
 
tuz, 
 
2 adet limon, 
 
1 dal kereviz.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Beyinlerin zarlarını soyup haşlayınız.
 
2-  Haşlama suyundan soğuyan beyinleri çıkarıp isterseniz dilimlere keserek isterseniz bütün olarak servis tabağına koyunuz.
 
3-  Etrafına garnitür olarak, marul, domates, haşlanmış patates, v.s. koyarak süsyeliniz.
 
4-  Limonlu sosu üzerlerine gezdirip servis yapınız.
  
 | 
BEYİN SALATASI | 
  | 
pıtırcık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20891 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2008 
3,067 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 koyun beyni
 
1 limon
 
1 orta boy soğan
 
2 domates veya kıvırcık
 
1 küçük havuç
 
3-4 dal maydanoz
 
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Tencereye 2 su bardağı su koyup kaynatınız. İçine tuz atıp, dörde bölünmüş soğan ve havuç ilâve ediniz. Yıkanarak zarı soyulmuş beyinleri içine koyarak ağzını kapatınız. Hafif hararetli ısıda yarım saat pişiriniz. Beyni dilimleyip salata tabağına yerleştiriniz. Etrafını domates dilimleri ve maydanoz dalları ile süsleyip sosunu gezdiriniz.
  
 | 
BEYİN SALATASI | 
  | 
karavana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2008 
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22757 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2008 
3,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 adet koyun beyni
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Limon
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
Koyun beynini az suda yumuşatıp, dağılmadan haşlayın. Bir tabağa alıp soğuduktan sonra yağı, limonu ve tuzu ilâve edin.
  
 | 
BEYİN SALATASI | 
  | 
halıcı kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.04.2008 
Mesajlar: 45 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23319 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2008 
3,325 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 veya 2 adet koyun beyni
 
6 bardak su
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 küçük soğan
 
1 çorba keşiği tuz
 
2 orta büyüklükte domates
 
2 demet yeşil salata (marul)
 
1 kahve fincanı limon suyu
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
 
Yapılışı:
 
Bir tencereye 6 bardak su, 1 çorba kaşığı sirke, halka halka kesilmiş 1 küçük baş soğan, 1 çorba kaşığı tuz, 2 adet koyun beyni koyarak haşlanır.
 
Beyinleri sudan çıkararak yarım parmak inceliğinde doğramalı, sonra bu dilimlere doğranmış bu beyinleri bir tabağın iki tarafına iki sıra halinde döşemeli. Arasına zeytinleri oturtmalı, domates ve 2 demet doğranmış yeşil salatayı döşemeli. Sonra; bir kaseye bir miktar tuz, bir kahve fincanı limon suyu ile 1 kahve fincanı zeytinyağı çatalla iyice çırpın ve salataya dökün.
  
 | 
Beyin Salatası | 
  | 
sait 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24048 
Gönderme Tarihi: 25.May.2008 
3,063 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
2 adet dana beyni
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet orta boy soğan
 
1 defne yaprağı
 
3-4 dal maydanoz
 
4 çorba kaşığı sirke
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Beyinleri orta boy bir kaba koyup üzerlerini buz ve soğuk suyla örtün. 15 dakika kadar bekletin. Tencereden çıkartıp, keskin bir bıçakla zarını, beyni zedelememeye özen göstererek, temizleyin.
 
Beyinleri temiz bir tencereye aktarın; tuz, soğan, defne yaprağı, maydanoz ve sirkesini katın. Hepsini aşacak kadar su koyduktan sonra 10 dakika kaynatın.
 
Tencereyi ateşten alıp, beyinleri haşlama suyunun içinde soğumaya bırakın. Yaklaşık 15 dakika sonra tencereden çıkartıp dilimleyin.
 
Servis tabağının ortasına dilimlenmiş beyinleri yerleştirin. Beyinlerin aralarına kabuğu soyulup çekirdekleri temizlenmiş domates dilimlerini ve yeşil sivri biberleri yerleştirip salatanın tümünün üzerine zeytinyağını döktükten sonra servis yapın.
  
 | 
Beyin Salatası | 
  | 
yasemin1963 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 31.05.2009 
Mesajlar: 16 Şehir: Germany | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37284 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2009 
3,227 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 Koyun beyni
 
yarım Limon suyu
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
Koyun beynini soğuk suda yıkayın. Bir tencerede tuz ve limon suyuyla beraber 10 dakika kaynatın. Sonra delikli bir kepçeyle sudan çıkararak bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.
 
Üzerindeki zarı yavaş yavaş dağıtmadan çıkarın.  Bıçakla küçük parçalara doğrayın. Servis tabağına alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. İsterseniz kıyılmış maydonozlada süsleyebilirsiniz
 
 
www.nefissofra.com
  
 | 
BEYİN SALATASI | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80282 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2012 
2,564 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1) Beyni haşlayınız.
 
2) Dana beynini, 1/4 kuzu ve koyun beynini 1 adet olarak dilimleyiniz.
 
3) Üzerine dilimlenmiş biraz yeşil biber ve domates serpiniz.
 
4) En son limon sosu ilâve ediniz.
  
 | 
BEYİN SALATASI | 
  | 
güvey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.02.2013 
Mesajlar: 36 Şehir: Maltepe-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87135 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2013 
2,379 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet beyin
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
5 bardak su
 
1 adet limon
 
1 kaşık zeytinyağı
 
1 çorbakaşığı sirke
 
Tuz
 
 
Zarları soyulmuş, yıkanmış beyinler, bir tencereye konur. Soğan halka şeklinde doğranır. Sonra sirke ve tuz, 5 bardak su buna ilâve edilir. Orta ısıdaki ateşte su kaynadıktan sonra 15 dakika haşlanır. Ateşten alınıp 15-20 dakika beklenir. Beyinler bunun içinden çıkarılıp, dilimler halinde kesilir, salata tabağına yerleştirilir. Üzeri arzu edilirse domates ve zeytinle süslenir. Üzerine limonla karıştırılmış zeytinyağı gezdirilir.
  
 | 
Beyin Salatası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105201 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2015 
2,484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet Koyun Beyni
 
2 yaprak kıvırcık
 
2 tane Domates
 
1 tane limon
 
4 Çorba Kaşığı limon suyu
 
3 dal maydonoz
 
6 su bardağı su
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Beyinleri musluğun altına tutarak zarlarını soyalım. Bir tencerenin içerisine su, tuz ve yarım limonun suyunu koyarak kaynatalım. Kaynayan suyun içine beyinlerimizi ilave edip 15 dk. haşlayalım. Ateşten alıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra enine ve boyuna 2′ye bölerek servis tabağına alalım. Kabuğunu soyduğumuz ve dilimlediğimiz domates, zeytin, yeşil salata ve maydanoz yaprakları ile tabağın etrafını süsleyelim. Bir kaba tuz, limon suyu ve zeytinyağını koyarak karıştıralım ve salatanın üzerine dökerek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Beyin Salatası | 
  | 
aile hekimi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2019 
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142817 
Gönderme Tarihi: 18.May.2019 
793 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kuzu beyni
 
1 adet küçük boy kereviz
 
1 adet küçük boy kuru soğan
 
1 adet küçük boy havuç
 
3-4 adet tane karabiber
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limonun suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 yaprak marul
 
1 adet domates
 
1 adet haşlanmış patates
 
 
Kereviz, havuç ve kuru soğanı soyup dörde bölün. Bir tencereye sebzeleri, bütün olarak maydanozları, tane karabiberleri, tuzu ve iyice yıkadığınız beyinleri koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. Beyin yumuşayıncaya kadar haşlayın ve kevgirle tencereden çıkarın.
 
Dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. Garnitürüyle birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |