| 
 
 
 | 
Beyaz Tavuk Sosu | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79606 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2012 
2,596 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4,5 çorba kaşığı tepeleme yağ (175 gram)
 
1 çorba kaşığı tuz
 
10 su bardağı kaynar tavuk suyu (2 litre)
 
1,5 su bardağı un (140 gram)
 
 
Yağı küçük bir tencereye koyup iyice eritiniz ve unu ilâve ederek orta ateşte bir yumurta çırpma teli ile devamlı karıştırarak 3-4 dakika kavurup ateşten alınız.
 
Ilık bir vaziyete gelince, tuz ve kaynar olarak tavuk suyunu ilâve edip iyice karıştırınız ve tekrar orta ateşe koyunuz.
 
Devamlı karıştırarak ağır ağır 15 dakika kaynatıp ateşten alınız.
 
Hemen bir tülbentten veya çok ince süzgeçten süzdürüp kullanınız veya soğutup buzlukta saklayıp, istendiğinde, gerektiği kadar tavuk suyu ilâve edip ısıtarak kullanınız.
  
 | 
Beyaz Tavuk Sosu | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9266 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006 
3,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 ½ su bardağı kaynar tavuk suyu
 
1 kahve fincanı un
 
1 çorba kaşığı margarin
 
Tuz
 
 
Bir tencereye yağı koyup eritin, orta ateşte unu ekleyin ve karıştırarak 3 dakika kavurun ateşten alın. Tuzu ekleyin, beş dakika dinlendirin. Sonra karıştırarak tavuk suyunu yedirin. Orta ateşte karıştırarak kaynatın, ağır ateşte zaman zaman karıştırarak on dakika pişirin. Süzdükten sonra kullanın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |