| 
 
 
 | 
Beyaz Sos | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156897 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2021 
385 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
25 gr. un
 
25 gr. yağ
 
500 ml. süt
 
 
Yağ eritilir, içine un katılır ateşte çevrilir, içine karıştırarak süt katılır.
 
Muhallebi kıvamında olunca arzuya göre, içine bir adet tavuk tableti atılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.03.2023
  
 | 
Beyaz Sos | 
  | 
hülagü dinç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97279 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2014 
3,881 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 g tereyağı (eritilmiş, süzülmüş )
 
4 lt tavuk, dana veya balık suyu
 
250 g un
 
1 yemek kaşığı tuz
 
½ çay kaşığı beyazbiber
 
 
Kalın dipli bir sos kabında tereyağını eritiniz.
 
Unu ekleyerek, iyice yediriniz.
 
Karışımı ocaktan alınız 5-10 dk soğutunuz.
 
Tekrar ocağa koyunuz ve soğuk et suyu ekleyiniz.
 
Tuz ve beyaz biber ekleyiniz.
 
 
Not: Unlu yağı hazırlandıktan sonra soğutulmadan et suyu eklenirse sosun dibi tutma olasılığı fazlalaşır. Yanık kısımlar işlemin sonunda sosun tadını ve görünüşünü bozar.
  
 | 
Beyaz Sos | 
  | 
Sokrates 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33449 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2009 
3,009 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bu sos genellikle sebzelerde kullanılır
 
 
40   gram margarin (2 çorba kaşığı)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
40 gram un (3/4 kahve kaşığı)
 
Karabiber ve muskat (Hindistancevizi)
 
500 gram et suyu
 
 
Küçük bir kaba 2 silme çorba kaşığı yağ koyarak, orta kuvvetteki ateşte yağı eritmeli, sonra buna üç çeyrek kahve fincanı da un ilâve ederek, tel ya da kaşıkla karıştırmak suretiyle unu sarartmadan ancak 2 dakika kadar kavurmalıdır.
 
Sonra bu karışıma, azar azar olmak üzere 2 bardak da et suyu katmak ve bir taraftan hızlıca karıştırmak suretiyle et suyunu yağlı una yedirmeli ve karışım mahallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirmeye devam etmelidir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |