| 
 
 
 | 
Beyaz Peynirli Omlet | 
  | 
TUBA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2005 
Mesajlar: 153
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10559 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006 
3,187 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çırpılmış yumurtalara, çatalla ezilmiş 200 gram beyaz peynir katmalı iyice karıştırmalı. Az yağ kızdırılmış bir tavaya dökerek iki tarafını da altın sarısı pişirerek servis yapmalıdır.
 
 
 
  
 | 
BEYAZ PEYNİRLİ OMLET | 
  | 
marko paşa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2009 
Mesajlar: 39 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41950 
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2009 
3,396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yumurta
 
1,5 çorba kaşığı margarin
 
Tuz
 
200 gr. beyaz peynir
 
 
Bir kaseye yumurtaları ve 1 tatlı kaşığı tuzu koyarak, yumurtaları çatalla beş altı defa çırpın. Çatalla ezilmiş beyaz peyniri katarak karıştırın. Diğer taraftan da yumurtaları içinde rahatça pişirebileceğiniz bir tavaya 3 çorba kaşığı margarin koyduktan sonra yağın hafifçe rengi dönünceye kadar kızdırın. Yağ kızınca sol el ile tavanın sapını tutun, sağ el ile de az çırpılmış yumurtaları tavanın tam ortasına dökerek, bir çatala derhal tavanın içindeki yumurtaların dibini kazırcasına üç beş defa karıştırın. Sonra da yumurtalardaki sulu hal koybolana kadar tavayı sallayarak omleti pişirin. Pişince ateşten alarak, omleti bir çatalla üste doğru çevirerek üç parmak eninde sarın. Omletin üstüne bir tabak kapattıktan sonra tavayı alt üst ederek tabağa alın ve derhal servis yapın.
 
 
 ML® Biberli Omlet için tıklayın 
 
ML® Biberli Omlet (görsel)
 
  
 | 
Beyaz Peynirli Omlet | 
  | 
meridyen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.01.2010 
Mesajlar: 44 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46248 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2010 
2,509 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
malzemesi
 
150 gr. beyaz peynir
 
5 yumurta
 
kıyılmış maydanoz
 
2-3 sap taze soğan
 
1 yemek kaşığı margarin
 
 
YAPILIŞI
 
Bir tavada margarin eritilir, içerisine ufalanmış beyaz peynir konur, peynir iyice yumuşayınca porselen kapta iyice çırpılan yumurta peynirin üzerine dökülür. Sonra alt kısmı pişince ters yüz edilerek üzerine kıyılmış maydanoz serpilir servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "farah" tarafından gönderildi. 17.09.2020
  
 | 
Beyaz Peynirli Omlet | 
  | 
yasemin&mükremin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49010 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2010 
2,190 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yumurta
 
1 kaşık yağ
 
50 gr beyaz peynir
 
2 dal maydanoz
 
tuz
 
karabiber
 
 
Bir kaba yumurtalar kırılır ve çırpılır. Ufalanmış beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katılır. Yağ, bir tavada kızdırılır ve hafifçe sallanarak yumurtaların sulu hali gidene kadar pişirilir. Alt taraf kızarınca, bir ucundan tutup ortasına katlanır, diğer uç da bunun üstüne katlanır ve servis tabağına sıcak olarak konur.
  
 | 
Beyaz Peynirli Omlet | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49084 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2010 
2,947 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
8 yumurta
 
Yarım küçük paket margarin yağı
 
100 gr. beyaz peynir
 
1 demet maydanoz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
 
Yapılışı:
 
Yumurtalar müsait bir kabm içinde çatal veya tel ile 5 dakika kadar çırpılır. Geniş ve büyükçe bir tavada yağ kızdırılır. Bir taraftan da beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz içine karabiber ve kâfi miktarda «bu miktar peynirin tuzlu olmasına bağlıdır» tuz atılarak karıştırılır. Çırpılmış olan yumurtalar tavadaki kızgın yağın içine aniden boca edilir ve şöyle bir karıştırılır. Tavanın kenarlarından doğru pişen yumurtalar yükselip kıvrılmaya başladığı zaman tava ileri geri hafif sallanarak yumurta pişirilir. Orta kısımların sulu hali geçip de pişmeye yüz tuttuğu an tavanın yarışma isabet edecek şekilde mayda-nozlu peynir yerleştirilir ve diğer harçsız kısım yarım daire şeklinde peynirlerin üzerine kapanır. Bu sırada ateş hafif kısılmalı ve omletin yanmamasına dikkat edilmelidir. 2 - 4 dakika kadar da böylece piştikten sonra omlet servis tabağına alınır ve sıcak servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "farah" tarafından gönderildi. 17.09.2020
  
 | 
Beyaz Peynirli Omlet | 
  | 
ortanca 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58472 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2010 
2,257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 yumurta
 
150 gr. beyaz peynir
 
1 kaşık tereyağ
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
5 yumurtayı porselen bir kaseye kırınız. Kıyılmış maydanoz, ezilmiş beyaz peynir, tuz, karabiber, atınız. Çatalla iyice çırpınız. Orta büyüklükteki bir tavaya fındık kadar yağ koyunuz. Tavanın her tarafının yağlanmasını temin ediniz. Yağ kızınca yarım su bardağı yumurta karışımından dökünüz. Tavanın her tarafına yayınız. Orta yumuşaklıkta pişince tavada 3'e katlayıp servis tabağına ters çeviriniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 25.08.2023
  
 | 
Beyaz Peynirli Omlet | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160042 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2021 
407 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet büyük boy yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 dilim beyaz peynir
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Maydanoz (isteğe göre)
 
 
Öncelikle yumurtaları bir kasenin içine kırın ve iyice çırpın.
 
Üzerine peyniri ekleyerek çok ezmeden karıştırmaya devam edin.
 
Karışımın içine tereyağı ve zeytinyağı dışındaki tüm malzemeleri ekleyin. Kabarcıklar çıkana kadar karıştırın.
 
Yapışmaz tavaya tereyağı ve zeytinyağını alın.
 
Kısık ateşte tereyağı eriyene kadar bekleyin.
 
Yağ eridiğinde kasedeki karışımı tavaya dökün. Peynirler bir arada toplanırsa, çatal yardımıyla dağıtın.
 
Alt kısmının pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse, bir süre daha bekleyin.
 
Altı piştiğinde omletin yarısını kaldırın ve diğerinin üzerine yerleştirerek yarım ay şekli verin.
 
Omletin her tarafı eşit şekilde piştiğinde ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |