|
BEYAZ PEYNİRLİ KANEPE |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80273
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2012
2,381 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir dilim veya çapraz kesilmiş iki üçgen ekmek yanına biraz yeşillik koyarak tabakta servis yapınız.
|
BEYAZPEYNİRLİ KANEPE |
|
Fadik Kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2012
Mesajlar: 37 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc71685
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2012
1,856 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5-2 tatlı kaşığı tereyağı
150 gr. beyazpeynir
Ekmekleri istenilen şekilde kesip, hazırlayınız.
Peynirleri eziniz.
Tereyağını porselen bir kâsede kaşıkla ezerek ve mütemadiyen karıştırarak yumuşatıp, biraz köpürtünüz.
Yumuşatılmış yağı peynir ezmesine katıp, iyice birbirine karıştırınız.
Bu karışımı eknjek parçaları üzerine muntazam sürünüz.
Peynir sürülmüş ekmekleri maydanoz, turşu vb. ile süsleyip, servis yapınız.
|
BEYAZ PEYNİRLİ KANAPE |
|
ÜLKÜ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc10939
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007
2,271 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
6 tane francala dilimi
200 gr. beyaz peynir
3/4 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 kahve fincanı limon suyu
1 kahve kaşığı kırmızı biber
Yapılışı:
Bol suya yatırılarak tuzu çıkarılmış beyaz peyniri bir kaba koyun. Çatalla iyice ufalayıp ezin. Buna azar azar zeytinyağını, limon suyunu ve kırmızı biberi karıştırarak katın. Bu ezmeyi francala dilimleri üstüne muntazamca sürün. Dilimleri şekilli kesip servis tabağına alın. Her parçayı zeytin ezmesi ile süsleyip servis yapın.
|
Beyaz Peynirli Kanape |
|
melda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56 Şehir: Acıbadem/İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc10326
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006
2,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
6 francala veya tava ekmeği dilimi,
200 gr beyaz peynir,
1/4 su bardağı zeytinyağı,
1/2 kahve fincanı limon suyu.
Yapılışı:
Peynir, tuzunun çıkması için yarım saat bol suda bekletildikten sonra suyu süzülür ve rendelenir veya çatalla ezilir. Limon suyu ve zeytinyağı azar azar ilave edilerek malzeme yedirilir (istenildiğinde 1 çay kaşığı kırmızı biber de katılabilir). Ekmeklerin kenarları kesilip çıkarılır, her biri dört parçaya bölünür. Hazırlanan karışım küçük ekmek dilimlerinin üzerine sürülür ve tabağa dizilip servis yapılır. İstenirse kanapeler, üzerine peynir sürüldükten sonra ançuez ezmesiyle de süslenebilir.
|
|