| 
 
 
 | 
BEYAZ PEYNİR TAVASI | 
  | 
panjur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4183 
Gönderme Tarihi: 27.May.2006 
2,297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
250 gr beyaz peynir, 
 
2 adet yumurtanin sarisi, 
 
yarim kahve fincani rendelenmis kasar peyniri, 
 
1 su bardagi galeta unu, 
 
255 gr margarin
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Kaseye yumurta sarilarini koyun. Üzerine rendelenmis kasar peynirini ilave edin. Beyaz peyniri bir parmak kalinliginda dilimleyin. Peynir dilimlerini önce kasarli yumurta karisimina sonra galeta ununa bulayin. Kizgin margarinde arkali önlü kizartin. Fazla yagini süzmek için kagit havlu kullanin. Afiyet olsun.
  
 | 
BEYAZ PEYNİR TAVASI | 
  | 
Horse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2007 
Mesajlar: 176
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11276 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2007 
2,187 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram gayet katı beyaz peynir
 
1 bardak galeta tozu
 
2 adet sarı yumurta
 
1/2 kahve fincanı rende gravyer veya kaşar peyniri
 
225 gram vejetalin veya zeytinyağı   
 
 
1) Bir çukur tabağa 2 adet yumurta sarısı koyarak çatalla bir kaç defa vurduktan soma bunlara 1/2 kahve fincanı da rende gravyer veya kaşer peyniri ilâve etmeli ve iyice çalkamak suretiyle hepsini birbirlerile halletmelidir.
 
2) Sonra rende peynirli bu yumurtalara gayet katı cinsden olmak üzere birer parmak kalınlığında dilimlere kesilmiş 200 gram beyaz peynir dilimlerini batırdıktan sonra bir tabak içindeki galeta tozuna bulamalı, sonra da galetalanmış bu peynirleri, içinde kızdırılmış 1 bardak vejetalin veya rafine zeytinyağı olan tavaya atarak, peynirlerin bir tarafları penbeleştikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretile bunların her iki taraflarını da kızartmalı, sonra da kızarmış bu peynir dilimlerini bir delikli kepçe ile iyice süzülmüş olarak tavadan tabağa almalı ve servis yapmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |