| 
 | 
| Beyaz Çikolatalı Kup Kek | 
|  | yeşil döngü Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.02.2013
 Mesajlar: 33
 Şehir: Siirt
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86708 Gönderme Tarihi: 12.Şub.2013
 2,399 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 yemek kaşığı pudra şekeri
 50 gr. toz badem
 50 gr. un
 1 tutam kabartma tozu
 50 gr. beyaz damla çikolata
 1 çay kaşığı glikoz
 1 tatlı kaşığı bal
 2 yumurta
 70 gr. tereyağı
 SÜSLEME:
 55 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
 250 gr. pudra şekeri
 20 ml. süt
 55 gr. biskin yağ
 1 tutam vanilya
 
 Pudra şekeri, toz badem, un, kabartma tozu ve damla çikolataları birlikte harmanlayın. Tereyağı, bal ve glikozu ocak üzerinde tereyağı eriyene kadar karıştırın. Kenara alıp, soğumaya bırakın. Ardından yumurtaların üzerine ekleyin. Kuru malzemelerle birlikte karıştırıp, kalıplara doldurun. 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
 Süsleme için, bütün malzemeleri beyaz renk alana kadar mikserde çırpın. Hazır olan karışımı sıkma torbasına koyun. Kup kekin üzerine sıkın.
 
 
   Fotoğraf "seb-i yelda" tarafından gönderildi. 24.09.2017
 
 
 | 
| Beyaz Çikolatalı Kup Kek | 
|  | susmuş Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.02.2013
 Mesajlar: 24
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86814 Gönderme Tarihi: 15.Şub.2013
 2,768 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 www.jupcake.com
 
 150 gr. un
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1/2 çay kaşığı tuz
 150 gr. beyaz çikolata
 125 gr. tereyağı
 200 gr. şeker
 2 tatlı kaşığı İnce rendelenmiş portakal kabuğu
 1 tatlı kaşığı vanilya araması
 2 yumurta
 100 gr. kırık fındık ya da ceviz
 
 Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin ve soğumasını bekleyin. Unu, tuzu ve kabartma tozunu bir kaba alın. Bu arada bir diğer kapta şekeri yavaş yavaş çikolata karışımına ekleyin ve karıştırın. Üzerine vanilya araması, portakal ve yumurtaları da birer birer dökün. Elde etiğiniz karışıma unlu malzeme, fındık ya da cevizi ekleyin. Karışımı kalıplara döküp 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
 Süslemesi için öncelikle soğuyan kup kek'lerinizin üzerine hazır satılan kakaolu tındık kreması sürün. Bu şeker hamurunun keke yapışmasını sağlayacaktır. Kalıp yardımıyla kestiğiniz beyaz renkli şeker hamuru ile kekin üzerini kapatın. Üzeri yazılı kalıplarla hamur süslemelerinizi noktalayabilirsiniz.
 
 
   Fotoğraf "Kara Kalem" tarafından gönderildi. 07.09.2017
 
 
 | 
| Beyaz Çikolatalı Kap Kekler | 
|  | kambi Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.05.2017
 Mesajlar: 22
 Şehir: Isparta
 | Kısa URL: https://ml.md/lc125971 Gönderme Tarihi: 11.Haz.2017
 1,564 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 60 g kaliteli beyaz çikolata
 2 tatlı kaşığı vanilya esansı
 150 g margarin
 150 g pudra şekeri
 2 adet yumurta
 150 g katkısız un
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 4 yemek kaşığı reçel suyu
 Krema için:
 50 g margarin
 130 g toz şeker
 40 g kaliteli beyaz çikolata
 Menekşe şekerlemesi
 
 60 g kaliteli beyaz çikolatayla 1 yemek kaşığı vanilya esansını sıcak su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirilmiş kasede eritin ve soğumaya bırakın. 150 g margarinle 150 g pudra şekerini pürüzsüz ve kabarık bir kıvam alana kadar çırpın. Bir miktar daha beyaz çikolata ve krema ekleyin.
 2 adet yumurtayı birer birer çırpın. 150 g katkısız unla 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karıştırın. 2 yemek kaşığı reçel suyunu da ekleyip tamamen karışana kadar yavaşça karıştırın.
 12 adet kap kek kalıbını dörtte üçü dolacak şekilde doldurun. 180 derecede 20 dakika pişirin ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
 40 g kaliteli beyaz çikolatayla kalan vanilya esansını sıcak su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirilmiş kasede eritin ve soğumaya bırakın.
 50 g margarinle 130 g toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Karışıma eritilmiş çikolata ile 2 yemek kaşığı reçel suyu ekleyip karıştırın. Soğumuş keklerin üzerine sürün ve menekşe şekerlemeleri ile süsleyin.
 
 
  
 
 | 
| Beyaz Çikolatalı Kapkek | 
|  | neva'da Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.01.2014
 Mesajlar: 38
 Şehir: Sinop
 | Kısa URL: https://ml.md/lc130548 Gönderme Tarihi: 19.Arl.2017
 1,095 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://yemek.name
 
 160 gram tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)
 100 gram Kuvertür Beyaz Çikolata (Eritilmiş halde)
 3/4 su bardağı toz şeker
 3 adet yumurta beyazı
 1 + ¾ su bardağı un
 Bir çimdik tuz
 1 çay kaşığı vanilya aroması
 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
 ½ su bardağı süt
 Süslemek için;
 Krema
 
 Fırın 175 derecede ön ısıtma yapılır.
 Mikser ile oda sıcaklığındaki tereyağ veya margarin ile şeker krema kıvamına getirilir. İçine ertilmiş beyaz çikolata ilave edilir.
 Kuru malzemeler olan un, hamur kabartma tozu ve tuz bir kapta, süt diğer bir kapta hazırlanır. Bu karışımın içine ilk once undan başlamak üzere 3 seferde, süt ise 2 seferde dökülür. Kısacası malzemelerin miksere katılma sırası un-sütun-süt-un şeklinde olacaktır.
 Ayrı bir kapta yumurta beyazları kar haline getirilir ve 2 seferde unlu karışımın içine konarak, çok fazla karıştırmadan hamura yedirilir.
 Muffin kalıbına yerleştirilen kağıt kaselerin içine bu karışım paylaştırılır. Ve ön ısıtmalı fırında 20 dakika pişirilir. Süresonunda fırından çıkarılır. Soğuması için tel ızgaraya alınır.
 Çırpılan krema ve şeker hamurundan hazırlanmış süslerle dekore edilir. Servise hazırdır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |