| 
 | 
| Beyaz Çikolatalı Kek | 
|  | dingin Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.04.2019
 Mesajlar: 25
 Şehir: Edirne
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142129 Gönderme Tarihi: 20.Nis.2019
 1,171 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://www.hurriyet.com.tr
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 3 su bardağı un
 1,5 yemek kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 su bardağı beyaz çikolata parçaları
 
 Önce şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağ ilave edilerek karıştırın. Sırasıyla kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırarak akışkan bir hamur elde edin. En son çikolata parçalarını karıştırın.
 180 derecede ısınmış fırında pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Beyaz Çikolatalı Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160968 Gönderme Tarihi: 01.Kas.2021
 328 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 paket (120 gram)beyaz çikolata
 100 ml krema (1 kutu 200 ml)
 Keki için:
 1,5 paket (120 gram) bitter çikolata
 120 gram tereyağı
 2 adet yumurta
 4 çorba kaşığı toz şeker
 1 çorba kaşığı kakao
 2 çorba kaşığı un
 Üzerine:
 Pudra şekeri ve meyve
 
 Kremayı bir kaba alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Çikolatayı ilave edin ve karıştırarak erittikten sonra ocaktan alıp, buzdolabında soğumaya bırakın. Keki için çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip, ılınmaya bırakın. Ayrı bir kapta yumurtaları toz şekerle birlikte çırpın. Kakao ve unu eleyerek,
 ilave edin. Çikolatalı karışımı azar azar eklerken bir yandan da yavaşça karıştırın. 6 adet küçük kağıt kek kalıbını yağlayıp, hazırladığınız çikolatalı karışımı içlerine paylaştırın. Üzerine buzdolabında soğuyan beyaz çikolatalı karışımdan tatlı kaşığı ile birer top yapıp, koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Pudra şekeri serptikten sonra meyveyle süsleyip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Beyaz Çikolatalı Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161840 Gönderme Tarihi: 15.Arl.2021
 296 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 paket (80 gramlık) beyaz çikolata
 185 gram tereyağı
 1 su bardağı tozşeker
 3 adet yumurta
 1'er çay kaşığı vanilya ekstratı ve kabartma tozu
 Bir tutam tuz
 1,5 su bardağı un
 Üzeri için:
 Pudraşekeri
 Süslemek için:
 Çilek
 Yaban mersini
 Siyah üzüm
 
 Yoğurma kabına beyaz çikolata hariç tüm malzemeyi alın ve mikserle kabarana kadar çırpın. Beyaz çikolatayı rendenin kalın tarafı ile rendeleyin ve iyice karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakın. İçini çekene kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Piştikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve üzerine pudraşekeri serpin. Meyvelerle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |