| 
 | 
| Beyaz Baklava (Zonguldak) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115825 Gönderme Tarihi: 31.Mar.2016
 2,716 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 3 yumurta
 3 çorba kaşığı yoğurt
 Yarım litre süt
 100 gr margarin
 Ceviz içi
 1 paket nişasta unu
 1 adet limon
 Şerbeti için;
 3 kg şeker
 2 lt su
 1 adet limon suyu
 
 Yukarıdaki malzemeler karıştırıldıktan sonra, un koyularak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir. Hamur 55 adet parça yapılarak, bezleri arasına 15-20 dakika dinlenmesi için bırakılır daha sonra oklava ile üzerine nişasta serpilerek yufka büyüklüğünde açılır. Açılan yufkalar hafif kurutulur. Büyük bir tepsinin altı yağlanır. Kuruyan yufkalardan 5 tanesi tepsiye konur üzerine dövülmüş ceviz serpilir. 54 adet beze bitene kadar bu işlem tekrarlanır. Daha sonra tepsideki yufkaların üzerine kalan 1 adet beze açılarak kurutmadan yerleştirilir. Hamur, bıçakla baklava şekli verilerek kesilir, üzerine eritilmiş margarin karışımı kaşıkla serpilir. Fırında çok kızarmadan pişirilir. Hafif ılık iken şerbeti dökülür. Böylece beyaz baklava hazırlanmış olur.
 
 Not: Şerbet kaynarken şekerlenmemesi için çok az tuz ilave edilir.
 
 
  
 
 | 
| Beyaz Baklava (Zonguldak) | 
|  | kartopu Aşçı
 
  
 Kayıt: 25.01.2008
 Mesajlar: 18
 Şehir: Kars
 | Kısa URL: https://ml.md/lc20909 Gönderme Tarihi: 25.Oca.2008
 4,225 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 500 gram un
 500 gram süt
 6 kaşık nişasta
 2 yumurta
 750 gram şeker
 250 tereyağı
 Şerbet için:
 3 bardak su
 750 toz şeker
 
 Un, bir adet yumurta, süt ile baklava hamuru yapılır.
 Ayrıca üç bardak süt, üç kaşık nişasta ve bir çay bardağı şeker ile koyu bir muhallebi pişirilir, soğuyunca iki yumurta akı ve bir adet sarısı ilave edilir.
 Baklava hamurundan ince yufkalar açılır, arası yağlanır.
 iki adet yufka şeritler halinde kesilir, birer kaşık muhallebi koyarak muska şeklinde sarılır, tepsi bu şekilde dizilir, üzeri yağlanır.
 Fırında pişirilir, soğuk şerbet dökülür.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |