| 
 
 
 | 
BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK | 
  | 
Nesli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2010 
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51328 
Gönderme Tarihi: 03.May.2010 
6,553 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
4 adet yufka
 
2 parça tavuk göğsü
 
1 kg. süt
 
3 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı salça
 
2 baş kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 domates
 
50 gr. margarin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı şeker
 
 
Yapılışı:
 
Tavuk göğüsleri pişirilir ve tiftilir. Tencerede 2 kaşık un 50 gr. margarinle sarartılır. 1 kilo sütten 1 bardak ayrılır sarartılan una soğuk süt azar azar ilave edilir. Çok az tuz konup pişirilir. Sosun yarısı ayrılır diğer yarısı tiftilmiş tavukla karıştırılır. 1 yufka serilip pişen tavuk suyuyla ıslatılır. Hafif sıvı yağla yağlanıp üzerine ikinci yufka serilir. Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür. Her bir parçanm içine beşamel soslu tavuk konup kalın bir şekilde sigara böreği gibi sarılır. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. iki yufkamız daha aynı işlemi görür. Kalan beşamel ayrılan 1 bardak sütle inceltilir ve böreklerin üzerine dökülür. Az yağda ince doğranmış soğan kavrulur. Salça ilave edilir. 1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı un konup kavurmaya devam edilir. Dövülmüş sarımsak rendelenmiş 2 domates ve tuz eklendikten sonra pişirilir. Pişen sos beşamel soslu tavuklu böreğin üzerine bolca dökülüp 180' fırında kızartılır. Sıcak servis yapılır.
  
 | 
Beşamel Soslu Tavuklu Börek | 
  | 
İbrahim Hakkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2011 
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67596 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011 
3,654 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet tavuk budu
 
1 adet soğan
 
4 dal maydanoz
 
3 adet yufka
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Sosu için:
 
2 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuk etlerinin üzerine su, tuz, karabiber ve soğanı ekleyip 20 dakika haşlayın. Tavuk etlerini iyice didikleyin. Bir tavada tereyağını eritin üzerine unu koyup kavurun sonra sütü ilave edip koyulaştırın. Ardından içine tavuk etlerini ve kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Bu içmalzemeyi biraz soğumaya bırakın. Yufkaları geniş üçgenler halinda kesin ve bir kenarına tavuklu içten koyup rulo şeklinde sarın. Fırında 200 derecede 30 dakika pişirin. Bu arada domatesli sosu hazırlamak için rendelenmiş domatesi ve ezilmiş sarımsağı sıvı yağda 3 dakika pişirin,maydanozu pişen böreklerin üzerine gezdirin.
  
 | 
Beşamel Soslu Tavuk Börek | 
  | 
Lokma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2006 
Mesajlar: 34 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65633 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2011 
3,500 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet tavuk budu
 
4 adet yufka
 
4 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Üzeri için:
 
2 adet domates
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Un ve yağı kavurun. Sütü ekleyip karıştırarak kaynatın ve haşlanıp didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve karabiberi koyun. Sos için bir tavada yağ ve soğanları kavurun. Domates ve sarımsak ilave edip 5 dakika pişirin. Bir adet yufkayı tavuk suyuyla ıslatıp üzerine bir kat daha yufka koyun ve zeytinyağı sürün. Yufkayı dörde kesip iç malzemeyi koyup sarın. Üstüne sosunu döküp 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  
 | 
Beşamelli Tavuklu Börek | 
  | 
yaren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.02.2008 
Mesajlar: 45
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22286 
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2008 
3,069 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
3 adet tavuk göğsü
 
tuz
 
karabiber
 
1,5 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
4 yufka
 
su
 
zeytinyağı
 
galeta unu
 
 
Tavuk etlerini haşlayın. Haşlandıktan sonra hepsini didikleyip tuz. ve karabiberle karıştırın. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin. Unu ekleyip birkaç dakika kavurun. Sütü azar azar ekleyin. Biraz tuz ekleyin. Çırpma teliyle karışım yoğunlaşana kadar pişirin. Ara sıra karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Ilınınca sosu tavuk etleriyle karıştırın, yufkalardan birini serin. Üzerine su ve zeytinyağı karışımını fırça yardımıyla sürün. Diğer yufkayı bunun üzerine koyun. Üst üste iki yufkayı 12 eşit parçaya bölün. Her bir parçanın geniş tarafına tavuklu içten bir miktar koyun. Geniş bir sigara böreği sarar gibi sarın. Böreğin ucuna fırçayla su+zeytinyağı sürün. Aynı işlemi kalan iki yufka için de yapın. 2 ayrı tabağa su ve galete unu koyun. Böreklerin her iki tarafını suda ıslatıp galeta ununa bulayın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  
 | 
Beşamel Soslu Piliçli Börek | 
  | 
kandil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2011 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65109 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011 
2,578 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
250 gr. kuşbaşı piliç eti (haşlanmış)
 
250 gr. tereyağı
 
1 çay bardağı süt
 
6 çay bardağı un
 
1 yumurta sarısı
 
BEŞAMEL SOS:
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
 
Oda sıcaklığındaki yağın içine sütü ilave edin. Yavaş yavaş un ve tuz koyarak hamur yapın. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin ve hamuru ikiye bölün. Bir parçasını 30 cm çapında, bir fırın kabının kenarlarından taşacak şekilde açıp kaba yayın. Diğer bir kapta 2 kaşık yağ ile 3 kaşık unu kavurun. Tavuk suyu ve sütü ilave edin. Muhallebi kıvamında pişirin, tuz ve biber ile tatlandırın. Tavuk etlerini içine koyup karıştırın. Hazırladığınız hamurun üzerine yayın. İkinci hamuru da açıp etlerin üzerine kapatın. Fırın kabından taşan hamurları üsteki parçanın kenarlarına bastırarak yapıştırın. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk. pişirin.
  
 | 
BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94713 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2013 
2,105 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
2 adet tavuk göğsü
 
3 kaşık sıvıyağ
 
3 kaşık süt (yufkaların arasına sürmek için)
 
2 çorba kaşığı margarin
 
4 kaşık un
 
1,5 su bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
 
Tavuk etlerini haşlayın. Didikleyin bir kenarda soğuması için bekletin. Beşamel sos için margarini eritin. Unu ilave edin kokusu çıkana kadar kavurun. Azar azar sütü ilave edin. Çırpma teli ile koyulaşana kadar karıştırın. En son tuz, baharat ve tavuğu ilave edin. Altını kapatın. Ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın.
 
Yufkayı tezgahın üzerine serin. Her tarafına yağ+su karışımından sürün. Yufkanın karşılıklı iki kenarını ortaya doğru katlayın. kuru kalan yerlerini de ıslatın. Kalan diğer kenarları da ortaya doğru kapatıp kare şekline getirin. Kare şekline getirdiğimiz yufkayı bıçakla 4 eşit kareye kesin.
 
Her karenin ortasına iç malzemeden koyun ve karşılıklı kenarları birbirinin üzerine kapatıp üçgen şekline getirin börekleri. Kat kısımları aşağıda kalacak şekilde fırın tepsisine dizin.
 
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |