| 
 
 
 | 
Beşamelli Börek | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3606 
Gönderme Tarihi: 10.May.2006 
3,129 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yufka
 
125 gr salam ya da jambon
 
125 gr dil peyniri
 
1 adet yumurta
 
Besamel sos için;
 
60 gr margarin
 
60 gr un
 
 
Yufkayi düzgün bir yere yayin. Besamel sosu hazirlamak için un ve yagi hafif kavurun. Sütü devamli karistirarak azar azar ilave edin. Hazirladiginiz besamel sosu, yufkanin yarisina, spatulayla ekmege sürer gibi sicakken sürün. Yufkanin diger yarisini besamel soslu yufkanin üzerine gelecek sekilde kapayin. Besamel soslu yufkayi 8 esit parçaya bölün. Salam veya jambon ve dil peynirini küçük küçük dograyin ya da rendeleyin. Bu malzemeyi yufka dilimlerinin içine koyup, kalinca bir sigara böregi sarar gibi sarin. Besamelli börekleri, önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayip kizgin ve bol yagda kizartin.
 
 
 
  
 | 
BEŞAMEL SOSLU BÖREK | 
  | 
aman avcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2013 
Mesajlar: 30 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94489 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2013 
2,750 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yufka
 
1 tavuk göğsü
 
1 yumurta
 
Sos için:
 
1 bardak tavuk suyu
 
1 su bardağı süt
 
1 yumurta
 
1 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı kırmız ve pul biber
 
1 kase galeta unu
 
 
Tavuğu haşlayıp küçük parçalar halinde didikleyin. Sos için margarini, unu hafif pembe kavurun. Süt ve tavuk suyunu ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ateşten alıp ılınınca yumurtayı kırıp iyice karıştırın. Tavuk etleri, pul biberi ekleyin. Yufkaları 4 parçaya bölerek üzerine beşamel soslu tavuktan sürün. Galeta tozuna bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "elmalı" tarafından gönderildi. 17.10.2018
  
 | 
Beşamel Soslu Börek | 
  | 
irmik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2014 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141196 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2019 
1,289 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yufka
 
Sosu için:
 
2 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
İçi için:
 
Peynir
 
Kızartmak için:
 
Galeta unu
 
Yumurta
 
Sıvı yağ
 
 
Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını eritin. Unu kavurun. Un pembeleşmeye başlayınca sütü ekleyerek kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra sosu soğumaya bırakın. İç harcı için peynir ve isterseniz pul biber ekleyerek harcı hazırlayın.
 
Yufkanın ilkini serin. Üzerine beşamel sostan sürün ve her yanına bulayın. İkinci yufkayı üzerine serin. Yufkayı önce 4 de sonra 3'e toplamda 12 parça olacak şekilde kesin. Geniş kısmına iç harcınızı koyun ve sigara böreği gibi sarın. Tüm yufkalara aynı işlemi yapın. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın. İsterseniz hazırlayıp buzlukta bekletip sonra kızartabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Beşamel Soslu Börek | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158041 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2021 
466 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 adet yufka
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
 
1 adet kırmızı biber
 
200 gram mantar
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Beşamel sos için:
 
2 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1.5 su bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Küçük küp doğranmış soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Küp doğranmış tavuk etini ilave edip sotelemeye devam edin. Doğranmış biberi ekleyip bir iki çevirin. Kıyılmış mantar ilave edip soteleyin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Beşamel sos için unu tereyağında kavurup, yavaş yavaş ve karıştırarak sütü ilave edin. Kıvam alınca karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Tavuklu karışımı ilave edip iyice karıştırın. Ayrı bir yerde eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını karıştırın. 1 adet yufkayı tezgaha yayıp, her tarafını yağlayın. Ortadan ikiye katlayıp, geniş kısmına tavuklu karışımın yarısını yayın. Rulo şeklinde sarıp, iki parmak genişliğinde kesin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp, açılmaması için yanlarından kürdanla sabitleyin ve fırın tepsisine dik olacak şekilde yerleştirin. Üzeri için zeytinyağı ve yumurta sarısını çırpıp böreklerin üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |