| 
 
 
 | 
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175632 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2023 
288 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet soğan
 
1 kg. kemiksiz tavuk
 
1 adet kırmızı biber
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 su bardağı domates püresi
 
1 kavanoz garnitür
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 su bardağı sıcak su
 
Beşamel sos için:
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
3 yemek kaşığı un
 
3 su bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
Kaşar peyniri
 
 
Sıvı yağ içinde soğanları soteleyin. Daha sonra kuşbaşı doğranmış tavuk etini tencereye ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Üzerine diğer malzemeleri doğrayıp ilave edin. Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekleyin, beş dakika bu şekilde pişirip ocaktan alın. Beşamel sosu için; erimiş tereyağına unu ekleyerek birkaç dakika kavurun. Kavrulan unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin. Tavuğu fırın kabına alın, üzerine beşamel sosu döküp düzeltin. Üzerini bolca kaşar peyniri rendesi ile kaplayın ve 190 derece fırında peynirler eriyince alın.
 
 
 
  
 | 
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90859 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2013 
1,696 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk göğsü veya 2 tavuk budu
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı margarin
 
2 su bardağı tavuk suyu
 
1 adet haşlanmış tavuk
 
1 adet haşlanmış patates
 
1 avuç haşlanmış bezelye
 
Rendelenmiş kaşar
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuğu haşlanmış şekliyle alıp ufak parçalar halinde tepsiye yerleştirin. Üzerine küp şeklinde doğranmış patates, havuç ve bezelyeyi yerleştirin. Tuz ve karabiber ilave edin. Başka bir kapta 1 çorba kaşığı unu ve 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Tavuk suyunu yavaş yavaş ilave ederek boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Sosu tavuğun üzerine dökün. Daha sonra rendelenmiş peyniri serpiştirerek 200o fırında üstü kızarana kadar pişirin.
  
 | 
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87577 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2013 
2,277 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
1 Adet tüm haşlanmış tavuk 
 
2 adet havuç 
 
2 adet patates 
 
1 su bardağı bezelye 
 
1 su bardağı sıvı yağ 
 
2 yemek kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber 
 
1 su bardağı tavuk suyu 
 
2 su bardağı süt 
 
2 yemek kaşığı un 
 
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ 
 
50 gr kaşar rendesi 
 
 
Haşlanmış tavuk didiklenir cam kabın en altına yerleştirilir sırayla küp kızartılmış patates, havuç, bezelye yayılır, salça 1 su bardağı tavuk suyu ile karıştırılır üzerine dökülür tereyağında un az kavrulur süt eklenir karabiber tuz eklenerek beşamel sos hazırlanır yemeğin üstüne beşamel sos ve kaşar rendesi yerleştirilir 200 derece fırında kaşar eriyinceye kadar pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Beşamel Soslu Tavuk | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69062 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2011 
2,832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr. göğüs tavuk eti
 
750 gr. havuç
 
750 gr. bezelye
 
BEŞAMEL SOS İÇİN:
 
1litre süt
 
1 bardak un
 
1.5 kaşık köri (baharat)
 
150 gr. margarin
 
karabiber,tuz
 
200 gr. kaşar peyniri
 
 
Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu haşlayıp didikleyin. Bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok. Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin. 
 
Beşamel Sos İçin, tencereye yağı koyun, unu da ilave edip kavurun. Sütü yavaş yavaş koyup; karıştırarak top olmasını önleyin. Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştırın. 5 dk. bu şekilde pişirin. Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Bir tepsiye karıştırıp yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Beşamel Soslu Tavuk | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61765 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2011 
2,834 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.bakpilic.com.tr
 
 
6 adet Bak Piliç tavuk butu                                                                       
 
4 adet orta boy havuç
 
3 adet orta boy kabak
 
2-3 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
3 çorba kaşığı margarin
 
3 çorba kaşığı un
 
500 ml süt
 
1 kase rende kaşar peyniri
 
Yarım demet maydanoz ve dereotu
 
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
 
 
Bak Piliç tavuk butları güzelce yıkandıktan sonra tencereye konarak haşlanır.Havuç ve kabaklar rendelenir.Sarmısaklar tavada sıvı yağda sotelenir. İçerisine rendelenmiş havuç ve kabaklar da eklenerek sotelemeye devam edilir. (Sebzeler sotelenirken üzerine bir miktar tuz ilave edilirse sebzelerin lezzeti yemeğe daha iyi geçer) Ocaktan alınınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave edilir. Beşamel sos için margarin tencerede eritilir ve un ilave edilerek kavrulur. Un kavrulduğunda süt eklenir ve sürekli karıştırılarak kıvama geldiğine ocaktan alınır. (Beşamel sos koyu olursa bir miktar daha süt ilavesi yapılır.) Önceden haşlanan butların etleri kemiklerinden ayrılarak (çok küçük parçalar olmayacak şekilde) tepsisine yayılır. Üzerlerine tuz ve karabiber serpilir. Tavukların üzerine önce beşamel sos, onun üzerine de önceden sotelenen sebzeler güzelce yayılır. Üzerine kaşar rendesi (kaşarların üzerine kırmızı toz biber serpilirse daha güzel kızarır) serpilerek tencerede kaşarlar eriyinceye dek kızartılıp servis yapılır.
  
 | 
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk | 
  | 
seksen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 22 Şehir: Aydınlıkevler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10058 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2006 
3,161 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk
 
Ufak kutu konserve bezelye
 
2  havuç
 
1 bardak süt
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı un
 
tuz
 
 
Tavuğu iyice temizleyip, yıkadıktan ve tütsüledikten sonra bol suda haşlayın. İyice pişen tavuğu ayıklayın ve ufak parçalara ayırın. Bir tarafa meyaneyi hazırlayın. Meyane şöyle hazırlanır : Ufak bir tencereye bir kaşık yağ ve unu koyun. Bir müddet kavurun. Üstüne bir bardak süt ilâve edin. Bunların hepsini de ateşe dayanıklı bir tabağa koyduğunuz tavuğun üstüne dökün, karıştırarak orta ısılı fırına sürün. Üzeri pişince fırından çıkarın ve sıcak sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Meyaneli Tavuk için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |