Kısa URL: https://ml.md/lc75396
Gönderme Tarihi: 02.May.2012
2,925 defa indirildi / yazdırıldı
4-5 adet patates
250 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
1-2 adet sivri biber
1-2 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Karabiber
Beşamel Sosu:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 bardak süt
Tuz
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Patatesler soyulur ve istenilen büyüklükte doğranır. Üzerine biraz sıvıyağ ve tuz ilave edilir ve fırına verilir. Patatesler kızarana kadar fırınlanır. Bu arada yemeklik doğranmış kuru soğanlar ve kıyma tencerede kavrulur. Sivribiberler de kavrulduktan sonra salça ilave edilir. Üzerine yarım çay bardağı su ilave ederek iki taşım kaynatılır ve üzerine tuz ve karabiber atılır. Fırınlanmış patateslerin üzerine dökülür. Daha sonra başamel sos yapılır. Kaşar peynir de üzerine serpilip fırına verilir. Uzeri kızarınca fırından alınır. Basamel sos bir tencereye yağ ile un konulur, hafif hararetli ısıda yağ, una yedirilir. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc184118
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2025
12 defa indirildi / yazdırıldı
4–5 adet orta boy patates
300 gram dana kıyma (isteğe bağlı)
1 adet soğan
1 adet kapya biber (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesleri soyun, ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın.
Hafif haşlayarak ya da yağsız tavada ön pişirme yaparak yumuşamasını sağlayın.
Bir tavada sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanı kavurun.
Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Salçayı ve baharatları ilave edin.
Son olarak doğranmış biberi ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Fırın kabına önce patates dilimlerinin yarısını dizin.
Üzerine kıymalı harcı yayın.
Kalan patatesleri üzerine dizin.
Hazırladığınız beşamel sosu eşit şekilde dökün.
200°C’de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Son 5 dakikada üzerine kaşar peyniri serpip kızarana kadar pişirin.