| 
 
| 
 
 
 | 
 
beşamel soslu krep | 
 
  | 
necmiyeturk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5488 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2006 
3,032 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
KREP İÇİN:
 
1.5 SU BARDAGI SUT
 
UN
 
2 YUMURTA
 
BİRER CIMDIK TUZ VE SEKER
 
 
HEPSINI PUTURSUZ OLUNCAYA KADAR CIRPIN
 
TEFLON TAVAYA BIR KEPCE DOKUP, ARKALI ONLU PISIRIN
 
2 ADET KEMİKSİZ TAVUK ETINI HAŞLAYIN, 250 GR MANTARI KAVURUN
 
BEŞAMEL SOS: 2 YEMEK KAŞIĞI UNU YAĞ İLE KAVURUN, ÜZERİNE
 
ÇORBA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR SÜT EKLEYİN
 
 
1 ADET KREBIN ICINE DOLU 1 KASIK IC KOYUN, BOHCA SEKLINI VERIN,
 
UZERINDE KASAR RENDESI ILE FIRINA VERIN
  
 | 
 
Beşamel Soslu Krep | 
 
  | 
şadiye hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2012 
Mesajlar: 59 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84388 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2012 
4,009 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Krebi için:
 
3 yumurta
 
1,5 su bardağı süt
 
1,5 su bardağı un
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
tuz
 
İç harcı için:
 
300 gr. kıyma
 
2 soğan
 
1 köy domatesi
 
1 tutam maydanoz
 
tuz
 
karabiber
 
sıvıyağ
 
Beşamel sosu için:
 
1,5 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
tuz
 
karabiber
 
muskat
 
Üzeri için:
 
Kaşar peyniri
 
 
Krep için, yumurta, sıvıyağ ve sütü karıştırma kabının içine alıyoruz. Çırpma teli ile karıştırıyoruz. Akıcı kıvamda bir karışım elde ediyoruz. Bu sırada iç harcı hazırlamak için bir tavaya sıvıyağı döküyoruz. Soğanlarımızı soyup yemeklik doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz. Ardından kıymayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Domatesimizi de doğrayarak ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberini atarak kavurmaya devam ediyoruz. Harcımız kavrulunca altını kapatıyoruz, maydanozumu da ince ince kıyarak harcımıza ekliyoruz. Krep tavasına ya da geniş bir tavaya krep harcından bir kepçe döküp önlü arkalı pişiriyoruz. Pişen krepi fırın tepsisine alıyoruz.
 
Üzerine kıymalı harçtan koyup yayıyoruz. Rendelenmiş kaşar serpiyoruz. Diğer krepi üzerine koyup aynı işlemi uyguluyoruz. Krepler bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz. Beşamel sos için, tereyağını tencerede eritiyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Sütü ekleyip çırpma teli ile karıştırmaya devam ediyoruz. Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat koyup piştikten sonra kreplerin üzerine döküyoruz. Rendelenmiş kaşar serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
beşamel soslu krep Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |