|
Beşamel Soslu Köfte |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171485
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2023
636 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr köftelik kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı ekmek kırıntısı
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kekik
½ çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 + ½ su bardağı süt
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı muskat
½ su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
Çedar peyniri tüm köfte malzemelerini bir kaba alın ve yoğurun. Minik toplar yapıp muffin kabına ortası çukur olacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine unu ilave edin. Renk alana dek kavurun ve sütü ilave edin. Kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Fırından çıkan köftelerin üzerine dökerek sıcak servis edin.
|
Beşamel Soslu Köfte |
|
baraka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2017
Mesajlar: 50 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc129495
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2017
903 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 taze patates
6 çeri domates
Galeta unu
Köfte için:
400 gr kıyma
1 yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon
Beşamel sos için:
1.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için:
Ayçiçeği yağı
Köfte için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin. Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Hazırladığınız kıymadan ceviz büyüklüğünde top köfteler hazırlayın. Tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Köfteleri galeta ununa bulayıp kızartın. Sos tenceresinde ayçiçeği yağı ve tereyağını ısıtın. Un ilave edip 2 dakika kavurun. Ilık sütü ekleyip beşamel sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Fırın tepsisini yağlayın. Patatesleri ortadan ikiye kesin. Bir patates, bir köfte ve bir domates olacak şekilde sırayla tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 5 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
|
Beşamel Soslu Köfte |
|
dakik
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.05.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc117637
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2016
1,882 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aynur Akdemir
10 adet taze patates
6 adet çeri domates
Galeta unu
Rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Sıvı yağ (kızartmak için)
Köfte için:
400 gr kıyma
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Kimyon
Beşamel sos için:
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Köfte için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin. Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Hazırladığınız kıymadan ceviz büyüklüğünde top köfteler hazırlayın. Tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Köfteleri galeta ununa bulayıp kızartın. Sos tenceresinde ayçiçeği yağı ve tereyağını ısıtın. Un ilave edip 2 dakika kavurun. Ilık sütü ekleyip beşamel sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Fırın tepsisini yağlayın. Patatesleri ortadan ikiye kesin. Bir patates, bir köfte ve bir domates olacak şekilde sırayla tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 5 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
|
Beşamel Soslu Köfte |
|
gökkuşağı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2008
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc22656
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008
3,424 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg. köftelik kıyma
1/2 demet maydanoz
2 adet soğan
4 diş sarımsak
3 dilim ekmek
1 yumurta
Köfte baharı
Karabiber
Kimyon
Tuz
2 kasık yağ
1 kaşık salça
1 bardak su
Tuz
Başamel sos:
2 kaşık yağ
2 kaşık un
2 çay bardağı süt.
Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Ekmekleri ıslatıp güzelce sıkın. Yumurtayı ve baharatları katın. Kıyılmış maydanozu ilâve edip, iyice yoğurun.
Hazırladığınız köftelere yuvarlak şekil verip, bir borcama dizin. İki kaşık yağı eritip, salça, tuz ve su ile pişirip köftenin üzerine gezdirin. Orta sıcaklıkta üzeri kapalı olarak 15-20 dakika fırınlayın. Ayrı bir kapta yağı eritip, un ile kavurun. Sütü ilâve edin ve kaynatın. Köftenin suyundan biraz alıp, bu sosa dökün. Sonra sosu köftelerin üzerine gezdirip, 10-15 dk. fırınlayın.
|
Beşamel Soslu Köfte |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11691
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2007
2,674 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 dilim rosto
125 gram margarin yağı
2 yumurta sarısı
1 yumurta akı
100 gram kurutulmuş ekmek tozu
50 gram un
1/2 litre süt
100 gram jambon
1 fiske cevzi bevva
Tuz
Karabiber
100 gram rosto dilimini kurutulmuş ekmek tozuyla karıştırarak makineden geçirip kıymalı. 100 gram margarin yağını tahta bir kaşıkla döverek macun durumuna getirmeli. Buna iki yumurta sarısıyle bir yumurta akını katıp çırpmalı, karışımı birbirine yedirmeli. Bunları karıştırmaya devam ederken azar azar kıymayı ve unun yarısını katıp yedirmeli. Tuzlayıp biberledikten sonra bunu bir kenara bırakmalı.
Emaye bir tencereye tuzlu su koyup kaynatmalı. Su kaynayınca ateşin ısısını azaltmalı, sıcak suya batırılmış bir çorba kaşığıyle kıymalı karışımdan almalı. Sıcak suya batırılarak ıslatılmış ikinci bir kaşıkla alınan köfteye oval bir biçim verdikten sonra kaşığı kaynamakta olan tuzlu suya sokmalı. Kaşık suya girince köftesi kayıp tencerenin dibine inecektir. Aynı işlemi tekrarlıyarak bütün harcı oval köfteler haline getirmeli. Köfteleri beş dakika kadar pişirdikten sonra kevgirle bunları süzerek tuzlu sudan çıkarmalı, iyice süzülünce sıcak bir yerde tutulan servis tabağına koymalı. Jambonu makineden iki defa geçirerek kıymalı.
Kalan un, margarin yağı ve sütle bir beşamel salçası hazırlamalı. Salça hazırlanınca cevzi bevvayla tuzunu ve karabiberini serpmeli. Karıştırırken kıyılmış jambonu katmalı ve karışımı birbirine yedirdikten sonra köftelerin üstüne gezdirerek dökmeli, tabağı sofraya götürüp servis yapmalı.
|
|