Kısa URL: https://ml.md/lc158142
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021
248 defa indirildi / yazdırıldı
Beşamel Sos İçin:
Tepeleme 2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam karabiber
Tavuklu Harç İçin:
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 bütün tavuk göğsü
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Patatesler için:
Yarım çay kaşığı tuz
3 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
100 gram kaşar peyniri rendesi
Patatesleri doğrayıp hazırlayarak fırına verelim. Yuvarlak bir şekilde dilimleyerek baharatlayarak ve yağlayarak fırına verelim. Tek sıra halinde dizelim. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. Tam pişmiş olmasın diğer malzemelerle tekrar pişirelim.
Tavuklu harcımızı hazırlamaya başlayalım. Tavada sıvıyağı ve soğanları kavuralım. Soğanlar kavurulunca ince doğradığınız sarımsakları ekleyin. Küp formunda doğradınız tavukları ilave edip kavuralım. Tavuklar piştikten sonra yeşil biber ve kapya biberleri ilave edelim. Onları kavurduktan sonra salçayı ekleyin. Baharatları ekleyelim. Piştikten sonra soğumak için kenara alın.
Beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağını eritelim, unu kokusu çıkana kadar kavuralım, sütü ekleyip azar azar karıştıralım topaklanması için karıştırarak pişirelim. Sonra onu kenara koyalım.
Bütün malzemeleri birleştirerek yemeği fırına atalım. Patates ve tavukları beşamel sosunu üzerine ekleyelim. Üzerine kaşar peynir rendeleyelim. 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc59472
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2011
4,144 defa indirildi / yazdırıldı
Emine Beder
750 gr. Tavuk
750 gr. Patates
750 gr. Havuç
750 gr. Bezelye
Hazır Beşamel Sos
Tuz
Karabiber
Kaşar Peyniri
Patatesler ve havuçlar haşlanıp küp küp doğranır.
Tavuk da haşlanıp didiklenir.
Bezelye konserve ise haşlamaya gerek yok.
Patates, havuç, bezelye, tavuk, tuz ve karabiber borcama konur.
Diğer taraftan Hazır Beşamel Sos tarifine göre hazırlanır. Hazırlanan beşamel sos bu karışıma eklenerek iyice karıştırılır.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynir yayılır ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peynir eriyene kadar pişirilir.