| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bercy Usulü Yumurta | 
 
  | 
rıza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2007 
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13285 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2007 
3,178 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
8 yumurta
 
50 gram tereyağı
 
1 kangal sucuk
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
yeteri kadar tuz
 
1 kahve fincanı et suyu
 
1 baş soğan
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Küçük bir kuşaneye 2 çorba kaşığı zeytinyağıyle rendelenmiş soğanı koyup bunu kavurun. Soğan pembeleşince 1 kahve fincanı et suyunda eritilmiş domates salçasını katın. Tuzunu, biberini serpip salçayı on dakika kadar pişirin. Salça koyulaşınca yumurtalar pişinceye kadar sıcak bir yerde bekletin. Sucuğun zarını soyun. Dörder santim uzunluğunda parçalara bölün. Sonra her birini ortasından uzunlamasına ikiye ayırın. Sucukları ızgarada kızartın. Beri yanda tereyağını tavaya koyarak ateşe oturtun. Yağ kızınca yumurtaları teker teker kırın. Beyaz kısımlarını tuzlayın. Yumurtalar piştikten sonra paletle teker teker tavadan alıp ikişer ikişer tabaklara koyun. Sucukları da tabaklara bölün. Üzerlerine domates salçasını dökün. Haşlanmış ve gratine edilmiş bezelye ve havuçla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Bercy Yumurta | 
 
  | 
deli-dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2016 
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126340 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017 
1,182 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1/2 kangal sucuk
 
2 çorba kaşığı yağ
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 kahve fincanı et suyu
 
2 çorba kaşığ zeytinyağı
 
1 baş soğan
 
Tuz
 
 
Biraz zeytinyağı ile soğanı kavurduktan sonra domates salçasını bir kahve fincanı et suyu ile eritip, soğana ilave edin. Tuzu ve biberi de serpip, 10 dakika kadar (salça, koyulaşmeaya kadar) pişirin. Bu arada sucuğun zarım soyun. Önce sucuğu 3-4 cm. parçalar halinde kesin, sonra her parçayı uzunlamasına ikiye ayırın ve bunları ızgarada kızartın. Ardından başka bir kaba yağ koyup, yumurtaları (beyaz kısımlarım tuzladıktan sonra) pişirin. Artık sıra, servise gelmiştir. Servis yaparken, tabakların tam ortasına birer yumurtayı düzgün şekilde koyun. 3 parça sucuğu, yıldız teşkil edecek şekilde, bir uçlan yumurtaya değecek şekilde yerleştim. Üstüne salçayı dökün, isterseniz bezelye, havuç veya marul, salata yapraklan ile garnitür yapın, süsleyin ve servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bercy Usulü Yumurta Tarifleri Fransız Yemekleri
 | 
 
 
 
 |