| 
 
 
 | 
Beğendi Soslu Pirzola | 
  | 
semiramiss 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2013 
Mesajlar: 47 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89912 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2013 
2,019 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 kuzu pirzola
 
3 közlenmiş patlıcan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
50 gram kaşar peyniri rendesi
 
3 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 közlenmiş kırmızıbiber
 
 
Közlediğiniz patlıcanların kabuğunu soyup bıçakla ezin. Üzerine eritilmiş tereyağını, kaşar peyniri rendesini, ezilmiş sarımsakları, çekirdeği çıkartılmış zeytinleri, közlenmiş kırmızı biberi ekleyerek karıştırın. Zeytinyağı da ekleyip lezzetine lezzet katabilirsiniz. Pirzolayı zeytinyağı ve istediğiniz baharatın içinde 10 dakika kadar bekletip kızartın. Beğendiyle birlikte servis tabaklarına yerleştirip sofraya getirin
  
 | 
Beğendili Pirzola | 
  | 
kutsal yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2012 
Mesajlar: 84 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78244 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2012 
1,996 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr. kuzu pirzola
 
Beğendisi için:
 
5 patlıcan
 
2 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
50 gr. kaşar peyniri
 
tuz, karabiber, muska
 
Sosu için:
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
sıvıyağ
 
 
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber serptiğiniz pirzolaları önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. Patlıcanları közleyip soyun. Beğendisi için, un ve tereyağını tencerede kavurun. Közlenmiş patlıcanları ince bir şekilde doğrayıp beğendiye ekleyin. Sütünü de ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve biraz muskat katıp pişirin. Kaşar peynirini de rendeleyip koyun. İyice karıştırdıktan sonra altını kapatın. Servis tabağına önce beğendiyi koyun. Üzerine pişmiş pirzolayı keserek ya da bütün olarak yerleştirin. Domates salçası ve biber salçasını sıvıyağ ile kavurup beğendinin üzerine dökün.
  
 | 
Beğendili Pirzola | 
  | 
safter 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2014 
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99169 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2014 
1,627 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet ince dövülmüş pirzola
 
2 adet közlenmiş patlıcan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı sıcak süt
 
20 gram kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
 
Etin çok ince dövülmüş olması gerekiyor. Daha sonra az yağlı tavada her tarafını pişirip fırın kabına alıp fırında 20 dakika pişirin. Közlenmiş patlıcanın içine süt ve peynir ilave ederek püre yapın. Tereyağını eritip içine ekleyin karıştırın. Fırında pişen etleri dilimleyip servis tabağına alın. Yanına püreyi ve üzerine etleri yerleştirip sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |