| 
 
| 
 
 
 | 
 
Beğendili Köfte | 
 
  | 
şüküfe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.11.2015 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141491 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2019 
1,028 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram dana kıyma
 
2 yemek kaşığı irmik
 
1 adet kuru soğan
 
Karabiber
 
Tuz
 
İçi için:
 
4 adet patlıcan
 
Karabiber
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
1 çay bardağı kaşar rendesi
 
1 yemek kaşığı un
 
1 çay bardağı süt
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Patlıcanı közleyip kabuğunu soyun. Tuz koyduktan sonra ezerek bekletin.
 
2 yemek kaşığı irmiğin üstünü kapatacak kadar su koyup 10 dakika bekletin. Kıyma, rendelenmiş kuru soğan, karabiber ve tuz koyup yoğurun. 20 dakika dinlendirin.
 
Kıymadan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp işaret parmağınızla kuş yuvası şeklinde oyun. İçine patlıcan ezmesi koyup fırın tepsisine sıralayın. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
 
Fırından çıkardıktan sonra süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve unu çırpıp köftenin üstünü kapak gibi kapatın. 2 bardak sıcak su ekleyip 20 dakika daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
Beğendili Köfte | 
 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153159 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2020 
1,314 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Köfte için:
 
500 gram orta yağlı kıyma 
 
1 adet kuru soğan 
 
1 çay bardağı ekmek tozu 
 
1 adet yumurta 
 
1 yemek kaşığı salça 
 
5 dal maydanoz
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
Kırmızı toz biber
 
Beğendi için: 
 
4 adet patlıcan 
 
1 yemek kaşığı un 
 
1 yemek kaşığı tereyağı 
 
1 su bardağı süt 
 
Bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri 
 
Tuz 
 
Üzeri için:
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
 
 
Beğendi için, patlıcanlar yanmaz bir tavada arada bir çevirerek her tarafı közlenir. Sıcakken kabukları soyulur. 
 
Bir tavaya tereyağı alınır, eriyince un katılarak kavrulur. Üzerine doğranarak küçültülmüş közlenmiş patlıcan eklenir, kavrulur. 
 
Biraz kavrulunca üzerine 1 bardak süt katılır, karıştırılarak sütün çekmesi beklenir. 
 
Süt tamamen çekince bir tutam kaşar eklenir, iyice yedirerek erimesi sağlanır. Ocak kapatılır. 
 
Köfte için; soğanlar rendelenir. Bir karıştırma kabına, kıyma, rendelenmiş soğan, salça, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber eklenir. 
 
Üzerine ekmek tozu katılır, bir yumurta kırılır ve en son çok ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek yoğrulur. 
 
Malzemeler bütünleşince karıştırma kabının üzeri streç filmle kapatılarak buzdolabına kaldırılır, bir süre dinlenmeye bırakılır. 
 
Buzdolabından alınan köfte harcından ceviz kadar parçalar kopartılarak yassı köfteler hazırlanır.
 
Kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 190 derece fırında pişirilir.
 
Bir sos kabında yağ ve kırmızı biber yakmadan ısıtılır.
 
Servis için düz bir tabağa beğendi konur, tabağın yüzeyine yayılır, üzerine köfteler konur, onun da üzerine biberli yağ gezdirilerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
Beğendili Köfte | 
 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158133 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021 
628 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Köfte harcı için:
 
600 gram orta yağlı kıyma
 
6 ince dilim bayat ekmek içi
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet küçük boy kuru soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1/2 çay kaşığı kimyon
 
Beğendi için:
 
4 adet orta boy patlıcan
 
1,5 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1,5 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
Servisi için:
 
4 yemek kaşığı yoğurt
 
1 diş rendelenmiş sarımsak
 
4 yemek kaşığı domates sos
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1/2 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
 
1/2 tatlı kaşığı nane
 
 
Bayat ekmeklerin kabuklarını alıp içlerini suyla ıslatıp yumuşaması için biraz bekletin.
 
Kuru soğanı rendeden geçirerek bir kap içerisine koyun. Kuzu ve dana eti karışık orta yağlı kıymayı karıştırma kabına alın.
 
Kıymayı, sıvı yağ, tuz, Kimyon ve karabiber ilavesiyle karıştırın.
 
Suda beklettiğiniz bayat ekmek içlerini suyunu tamamen sıkıp köfte harcının içine ekleyin.
 
Tüm malzemelerini içine attığınız köfte harcını 20 dakika kadar yoğurun.
 
Macun kıvamına gelince köfte harcını, buzdolabında en az 40 dakika olacak şekilde dinlendirin.
 
Beğendi için; ızgarada veya ocakta közlediğiniz patlıcanların kabuklarını bir poşet içinde biraz terlettirdikten sonra soyun şekilde soyun. Bu işlem patlıcanların kolay soyulmasını sağlayacaktır. Küçük küçük kesin.
 
Küçük bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve tereyağıyla kavurun.
 
Sütü ve Keskin bir bıçakla kıydığınız ya da rondodan geçirdiğiniz közlenmiş patlıcanları ilave edin.
 
Beğendi karışımını kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Karışım kaynayınca tuzu rendelenmiş kaşar peyniri ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin. Pişirme işlemi bittiğinde ocaktan alın.
 
Buzdolabında dinlendirmiş olduğunuz köfte harcını ceviz büyüklüğünde olacak şekilde parçalara ayırın.
 
Elinizi suya batırıp köftelere yassı şeklini verin.
 
Kızdırılmış bir tava içerisinde, ızgara ya da tercihen döküm bir tavada her tarafı eşit olacak şekilde çevirerek yüksek ateşte pişirin.
 
Servis tabaklarına beğendiyi paylaştırın.
 
Üzerine kızarmış köfteleri yerleştirin. Çırpılmış yoğurt, rendelenmiş sarımsak ilavesiyle ve domates sosla süsleyin.
 
Kızgın zeytinyağında yakılmış nane ve acı toz kırmızı biber eşliğinde sıcak sıcak sofranızda sunuma hazırdır.
 
 
 
  
 | 
 
Beğendili Köfte | 
 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185153 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2025 
76 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Köfte için:
 
500 g dana kıyma (orta yağlı)
 
1 adet küçük kuru soğan (rendelenmiş)
 
2 dilim bayat ekmek içi (ıslatılıp sıkılmış)
 
1 yumurta
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı kararbiber
 
Tuz
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)
 
Beğendi (Patlıcanlı Püre) için:
 
3 adet közlenmiş patlıcan
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt (ılık)
 
½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz, karabiber
 
 
Geniş bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek içi, yumurta, baharatlar ve tuzu yoğurun.
 
Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.
 
Az yağlı tavada köfteleri önlü arkalı kızartın.
 
Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun, ince ince doğrayın ya da ezin.
 
Tencerede tereyağını eritip unu kavurun.
 
Un hafif pembeleşince patlıcanları ekleyin ve karıştırın.
 
Ilık sütü azar azar ilave ederek pürüzsüz kıvam elde edin.
 
Son olarak tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşarı ekleyip karıştırın.
 
Servis tabağına önce beğendiyi yayın.
 
Üzerine köfteleri yerleştirin.
 
Dilerseniz üzerine biraz tereyağında kızdırılmış domates sosu gezdirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Beğendili Köfte Tarifleri Köfteler
 | 
 
 
 
 |