|
|
Beğendili Kebap |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc155711
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2021
632 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Beğendi için:
3 adet kebaplık patlıcan
1 kaşık un
1 kaşık tereyağı
1 kaşık ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı muskat rendesi
Kebabı için:
250 gr. tas kebaplık doğranmış dana eti
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Servis için:
1 adet yufka
Patlıcanları yanacak noktaya gelinceye dek közlüyoruz ve kabuklarını soyuyoruz. Bir tavaya yağları koyuyoruz ve unu kavurmaya başlıyoruz, közlediğimiz patlıcanları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz ve azar azar süt ilave ediyoruz. Baharatlandırıp altını kapatıyoruz. Etleri kaynar tuzlu suya atıp 1 dakika haşlıyoruz ve alıyoruz. Bir kapaklı tencerede çok az yağ ilavesiyle önce salçaları kavuruyoruz, sonra etleri ilave edip en kısık ateşte ağır ağır pişiriyoruz, ihtiyaç halinde kaynar su ilave ediyoruz. En son indirirken tuz ilave ediyoruz. Bir yufkayı yemek tabağını kalıp alarak etrafından kesiyoruz. Derin bir tencerede yağı kızdırıyoruz ve daire şeklindeki yufkayı içine atıyoruz, tam o esnada elimize bir kepçe alıp ortasından bastırıyoruz ve tabak şeklini almasını sağlıyoruz, arkalı önlü kızartıyoruz. Servis ederken yufka tabağın içine önce beğendiyi, üzerine salçalı eti koyup közlenmiş domates ve közlenmiş biber ile servis ediyoruz.
|
Beğendili Kebap |
|
tarifsiz tarifler
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136450
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018
1,128 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kg Kuzu, kemiksiz but (kuşbaşı)
50 gr. soğanlı çeşni
5 gr. sarımsaklı çeşni
500 gr. domates
2 adet yeşil dolmalık biber
1 litre sıcak su
1 çay kaşığı karabiber tanesi
2.5 kg patlıcan bostan
300 g tereyağı
50 gr. buğday unu
1 litre taze süt (ılık)
2 çay kaşığı tuz
Hintcevizi (müskat)
3 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar
Tereyağını bir tencerede kızdırın, etleri ilave edin. Arada bir karıştırarak orta ateşte, etler bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirin. Soğanlı ve sarımsaklı çeşnileri ilave edin ve etleri birkaç kere çevirin.
Biberin sapını ve çekirdeklerini çıkartıp, büyük parçalar halinde doğrayın, yemeğe ekleyin. Domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartıp, ufak paralar halinde doğrayın. Etlere domatesleri ekleyin, yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Sıcak suyu, tane karabiberi ve tuzu katın. Tencerenin kapağını kapatın. Yemek kaynayınca ateşi kısın. Ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Bu arada beğendiyi hazırlayın. Bunun için küçük bir tencerede tereyağını kızdırın. Üstüne unu serperek, karıştırın. Ağır ateşte unun rengi çok hafif dönünceye kadar kavurun ve ateşten alın.
Patlıcanları kürdanla birkaç yerinden delin. Kuvvetli ateşte, içleri yumuşayıncaya kadar çevirerek, közleyin. Patlıcanlar sıcak'ken, saplarından tutarak, bir bıçakla kabuklarını soyun. Sap kısmını kesin. Her soyulan patlıcanı, hazırladığınız meyanenin içine atın ve çatalla ezerek, birbirine iyice karışmasını sağlayın.
Tencereyi ağır ateşe koyun. Patlıcanlar pütürsüz bir püre haline gelinceye kadar bir tahta kaşıkla, veya çırpma teliyle karıştırmaya devam edin. Bu sırada ılık sütü ağır ağır ilave edip, (kaya) tuzunu ekleyin. Karışım fokurdayınca, ocaktan indirin. Üzerine biraz müskat (Hindistan cevizi) rendeleyin, kaşar peynirini de ekleyip, karıştırın.
Sıcak beğendiyi tabağa koyun, ortasını çukurlaştırın. Sıcak eti, biraz suyuyla beraber bu çukura yerleştirerek, servis yapın.
|
Beğendili Kebap |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc102906
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2014
2,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 Gram Kuzu eti
3 adet Domates
4 adet Biber
1 adet Kuru soğan
3 diş Sarımsak
2 adet Defne Yaprağı
2 çorba kaşığı Sıvıyağ
Tane karabiber
Tuz
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin.
Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.
Kebap pişerken bir yandan beğendiyi hazırlayın. Bunun için büyükçe bir tencerenin içine 1/2 limonun suyunu sıkın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Patlıcanları tercihan kömür ateşinde, bu mümkün değilse kızgın yağda ya da fırında, gerektiğinde alt üst ederek, yumuşayıp yer yer su sızdırmcaya kadar pişirin. Saplarından kesip, tuz ve limonun bulunduğu tencereye koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip, soğumaya bırakın.
Soğumuş patlıcanların kabuklarını keskin bir bıçakla soyup, atın. Patlıcanların etli kısımlarını bir başka kaba aktarın.
Sütü bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Yağın kalan 80 gramını orta boy bir tencerede, orta ateşte ısıtın. Yağ kızmaya başlayınca ununu ilave edin. Meyaneyi, tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak pişirin. Un sararmaya başlayınca birkaç dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alın. Bir kenarda ılınmaya bırakın.
Meyane ılınınca tencereyi tekrar orta ateşe oturtun. Sıcak sütü, tahta bir spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar meyaneye yedirin. Çok ağır ateşte 10 dakika pişirin.
Patlıcanları iyice sıkıp, çok ince kıyın. Patlıcanları ateş üzerindeki meyaneye ilave edin. Yumurta teliyle karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin. Kaşer peyniri rendesini ilave edin. Karıştırın. Beğendiyi ateşten alın.
|
Beğendili Kebap |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82162
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2012
2,398 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
6 adet çekirdeksiz iri kemer patlıcanı
5 kahve fincanı un (150 gram)
1,5 su bardağı süt (300 gram)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
1/2 su bardağı rende gravyer
Beğendisinin hazırlanışı:
1) Patlıcanları pişirip, limonlu su içine soyunuz.
2) Bir tencereye yağı koyup eritiniz. Unu ilâve ederek bir yumurta çırpma teliyle karıştırarak 2-3 dakika orta ateşte kavurup ateşten alınız.
3) 5 dakika sonra hafif soğuyunca sütü kaynar olarak ilâve ediniz.
4) Ağır ateşte 2-3 dakika iyice karıştırıp, suyunu sıktığınız patlıcanları ilâve edip, ezerek ve karıştırarak tuzunu koyup 5 dakika pişiriniz.
Kebabı:
1) Yağı bir tencereye koyup kızdırınız, etleri ilâve edip, etler bırakacağı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kavurunuz.
2) Sonra beğendi ile birlikte servis yapınız.
|
Beğendi Üstü Kebap |
|
Gülsün Aymaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc72897
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2012
2,376 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
100 gram kaşarpeyniri
1,5 su bardağı süt
400 gram kuşbaşı kuzu eti
2 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Tuz,
Karabiber
Güzel bir beğendi yapmak için patlıcanların ateşte közlenmesi gerekiyor. Yanmış olan kabuklarını soyup iç kısmını çıkartın ve kabın içine alın. Tereyağını tavada eritip üzerine unu serpin ve kavurun. İrice doğradığınız közlenmiş patlıcanları da içine ekleyip sürekli karıştırarak ve ezerek yumuşatın. Üzerine sütü ekleyip 5 dakika sütü çekmesi için bekletin. Bu arada etleri pişirmek için tencerede doğranmış soğanlarla etleri 15 dakika kadar pişirin. Üzerine ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyip 1 su bardağı sıcak su ilave ederek 25 dakika daha pişin. Suyunu çekip iyice pişen etleri, sıcak patlıcan beğendi üzerine yerleştirip servis yapın.
|
Beğendili Kebap |
|
gaggoş
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2011
Mesajlar: 26 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc68755
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2011
2,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
500 gr iri doğranmış dana eti
Soğanı rendeleyin. sıkarak suyunu çıkarın. Etleri bir kaba koyun ve soğan rendesi ile suyunu üzerine dökün ve karıştırın. 5-6 saat buzdolabında bekletin. Tencerede bir çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Etleri kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Salçayı suda ezin ve biraz tuzla birlikte tencereye dökün. Et yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanları ocakta közleyin. Kabuklarını soyun ve 10 dakika limonlu suda bekletin. Sonra sıkarak suyunu çıkartın. Küçük bir tencerede tereyağın bir kaşığını kızdırın. unu ekleyip, sararana kadar kavurun. Ateşten alıp patlıcanlarla karıştırın. Tuzunu ayarlayın sonra döverek püre haline getirin. Kalan tereyağını ve kaşar peyniri rendesini de ekleyin. En son olarak da sütü ilave edin iyice karıştırın. Tabağa önce bu püreden koyun üzerine de etten ve etin kendi sosundan koyun. Arzu ederseniz tabağın kenarında ızgara da pişirilmiş sivri biber ve domates dilimleri de servis edebilirsiniz.
|
Beğendili Kebap |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59594
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2011
2,491 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beğendisi:
4 büyük boy patlıcan (çekirdeksiz)
75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı
75 gr (3/4 su bardağı) un
200 gr (1 su bardağı) süt (kaynar halde)
1 çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı kaşar yada gravyer peyniri rendesi
Patlıcanların konacağı su için:
1/2 limonun suyu
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Kebabı:
800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan (ince doğranmış)
2 orta boy domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış) yada 1 çorba kaşığı domates salçası
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Beğendiyi hazırlamak için, patlıcanları ateşin üstünde çevirerek, kabukları adeta yanana kadar pişiriniz. Bir kabın içine 2 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve limon suyunu koyunuz. Keskin bir bıçakla patlıcanların kabuğunu alınız. Etli bölümlerini tuzlu ve limonlu suyun bulunduğu kaba koyup bekletiniz.
Bir tencerede 5 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz. Unu ekleyip yumurta teli ile sürekli karıştırarak kavurunuz. Tencereyi ateşten alıp bir kenara koyunuz.
Hazırladığınız bu meyane hafifçe ılındığında, 1 çay kaşığı tuz ve patlıcanları ekleyip telle sürekli karıştırınız. Tencereyi yeniden ateşe koyarak, 1 su bardağı kaynar sütü karıştıra karıştıra ekleyiniz. Rendelenmiş peynirini de koyup bir iki kez daha karıştırdıktan sonra, ocaktan alınız. Tencereyi içi sıcak su dolu daha büyük bir kabın içine oturtarak kebap hazır olana kadar bir kenara koyunuz.
Kebabı hazırlamak için 3 çorba kaşığı tereyağı bir tencerede orta ateşte eritiniz. Etleri ekleyerek 4-5 dakika sote ediniz. Etler pembeleştiğinde soğanını koyup 2 dakika daha sote ettikten sonra, ununu da katarak, 2 dakika orta ateşte tutunuz. Sonra ocağınızı ağır ateşe alınız. Tuzu, biberi ve suyu ekleyip, etleri 20 dakika ağır ateşte pişirdikten sonra, domatesini katarak 5 dakika daha pişiriniz.
Kebabı ve beğendiyi bir kayık tabağa yan yana yerleştirip, sıcak olarak servis ediniz.
Not: Beğendiyi ve kebabı yanyana servis etmek yerine beğendiyi kebabın üstüne döküp ızgarası yakılmış fırında üstü kızarıncaya kadar tutarsanız «Hünkâr beğendi» yapmış olursunuz. Çok ünlü olan Hünkâr beğendi, adını, yemeği Osmanlı sarayında yediğinde çok beğenen Fransız İmaparatorıçesi Eugenie'den almıştır.
|
Beğendili Kebap |
|
maskara
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.01.2010
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46704
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2010
2,641 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr dana kuşbaşı et
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 orta boy kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
Az miktar tuz
Az miktar karabiber
5 bardak su
Patlıcan beğendi için malzemeler:
5 adet çekirdeksiz patlıcan
1 yemek kaşığı Şeker
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Az miktar tuz
Derin yayvan bir tencereye 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı konularak, ısıtılır. Yağ ısınırken etler konularak bir süre kavrulur, daha sonra ince doğranmış kuru soğan ve salça da eklenerek etler bir süre daha kavrulur. En son un eklenerek bir dakika kadar da bu şekilde kavrulur. Daha sonra su eklenerek, etler iyice yumuşayıp pişene kadar kaynatılır. Etler piştikten sonra yeşil biber, domates, tuz ve karabiber eklenerek 10 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır. Beğendi için patlıcanlar bıçakla 2-3 yerinden hava alacak biçimde delinir. 200 derece ısıtılmış fırında arada bir alt üst şekilde çevrilerek pişirilir. Bu sırada küçük bir tencereye Şeker, süt, tereyağı konularak eritilir. Yağ ısınınca un eklenir ve pembe renk alıncaya kadar çırpıcı ile sürekli karıştırılarak kavrulur. Daha sonra bu karışıma süt eklenir. Pişen patlıcanların dış kabukları bıçak yardımıyla sıyrılır ve patlıcanlar ince ince doğranarak sütlü karışıma eklenir. Rendelenmiş kaşar ve peynir de ilave edilerek çırpıcı ile 2 dakika kadar karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Hazırlanan beğendi kepçe ile servis tabaklarına konulur, ortası çukurlaştırılarak daha önceden hazırlanan etler yerleştirilir. Sıcak servis yapılır.
|
Beğendili Kebap |
|
Çağrı Bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27118
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008
2,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
6 patlıcan
500 gr. kuşbaşı et
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı un
500 gr. süt
Kaşar rendesi
Sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
Önce tencereye bir miktar yağ koyup, kızdır. Yağ yeterince kızınca kuşbaşı etler konulur, bir süre karıştırılmadan kavrulur ki, etin yağı etrafa sıçramasın. Bu arada soğanlar ve sarımsaklar ince olarak doğranır. Etler yeterince kavrulunca soğanlar ve sarımsak eklenir, birlikte kavrulur. Ardından yemeğin salçası tuzu eklenir. Önce bir miktar soğuk su ardından sıcak su konularak pişmeye bırakılır. Bu arada patlıcanlar fırında veya ocak üzerinde közlenir. Közlenen patlıcanlar soyulur, ince ince doğranır. Bir tencereye bir miktar sıvıyağ konur. Ardından un eklenip kavrulur, fazla kavrulmadan ince doğranan patlıcanlar konulur soğuk süt yavaş yavaş ilave edilir. İyice karıştırılır. Bu malzeme katılaşıp kıvama gelince bir tabağa bir miktar alınır ortası havuz biçiminde açılır ve etler konur servis edilir.
|
Beğendili Kebap |
|
NeclaK
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2007
Mesajlar: 29 Şehir: K.Maraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc17519
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2007
2,777 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli malzeme
6 kişilik
Beğendi malzemesi;
6 çekirdeksiz patlıcan
2 çorba kaşığı margarin
5 kahve fincanı un
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
2 su bardağı süt,
1 limon
tuz
Kebap için:
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı margarin
1 soğan,
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
2 domates
5 su bardağı su,
tuz,
karabiber
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Bıçağın ucu ile 3-5 yerinden delin. Çok kızgın fırında közleyin. Sıcakken soyup limonlu suda bekletin.
Patlıcanları süzgece alıp suyunu süzdürün. Çatalla iyice ezin. Beğendi için; margarini eritip unu ekleyin. 3-4 dakika orta ateşte karıştırarak hafif kavurun. Sıcak sütü ilave edip sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Patlıcanları ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Tuz ve peyniri ilave edip ateşten alın.
Soğanı temizleyip ince kıyın. Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Tavada 1 kaşık margarini eritin. Eti ekleyin. Et suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Soğanı ilave edip kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Un ve domatesi ekleyerek karıştırın. Tuz ve karabiber serpip 3-5 dakika daha pişirin.
Beğendiyi servis tabağına alın. Üzerine etleri yerleştirin. Arzu ederseniz közlenmiş sivribiber ve domatesle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Beğendili Kebap |
|
Oktay Usta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc16047
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2007
4,284 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. et
1 soğan
6 patlıcan
2 domates
4 çorba kaşığı sadeyağ
Kabuklu ceviz büyüklüğünde rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Fileto tarafından kuşbaşı kesilmiş kuzu ya da koyun eti normal kebap gibi hazırlanır. Yumuşak siyah iri patlıcanlar hızlı ateşte pişirilir. Kabukları soyularak limonlu soğuk su içine çıkarılır. Bir kap İçinde üç kaşık un kavrulur. Bir bardak kaynamış süt ilâve edilir. Koyuca hamur tutulur. Patlıcanla iyice sıkılmış, susuz ve çekirdekleri ayrılmış vaziyette bıçakla kıyılır. Hazırladığımız hamura katılır. Rendelenmiş peynir, yeteri kadar tuz ilâve edilerek ateşte bir defa karıştırılarak kaynatılınca, tamamlanmış olur. Üzerine tereyağı konur. Servis edileceği zaman tabağın ortasına kebap, etrafına patlıcan konur.
|
Beğendili Kebap |
|
Şükriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Cumali |
Kısa URL: https://ml.md/lc7652
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2006
2,915 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kuşbaşı et
2 adet büyük soğan
5 adet patlıcan
5 çorba kasığı sadeyağ
3 adet domates
Tuz
2 adet taze biber
Bir kap içinde bir kaşık yağ, iki kıyılmış soğan, kol ve but tarafından kuşbaşı doğranmış kemiksiz et kavrulur. Domates ilâve edilerek hafif ateşte pişirilir. Beş adet ve kabuğu alaca soyulmuş patlıcan halka halka kesilip tuzlanır. Bir kap içinde dört kaşık yağ kızdırılır. Yıkanmışı suyu sıkılmış patlıcanlar kızartılır. Bir tepsiye ddşenir, pişmiş et üzerine konur. Domates, taze biber ilâve edilerek hafif ateşte pişirilir.
|
Begendili Kebab |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc4919
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2006
4,668 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER (6 kişilik)
6 adetPatlıcan
3 çorba kaşığı Tereyağı
3 kahve fincanı Un
2 su bardağı Süt
l çay bardağı Kaşarpeyniri
l adet Limon
750 gr Kuzu kuşbaşı .
l adet Kuru soğan
l çorba kaşığı Salça
2 adet Domates
5 su bardağı Su
Baharat
Tuz
YAPILIŞI
Patlıcanları 3-5 yerinden bıçağın ucu ile delin. Bütün olarak közleyip sıcakken soyun ve kararmaması için limonlu suyun içine bırakın.
2 çorba kaşığı yağı eritip unu ekleyin. Çırpma teli ile 3-4 dakika orta ateşte karıştırın. Soğuk sütü ilave edin ve karıştırın. 5-6 dakika pişirdikten sonra, patlıcanları doğrayıp ezerek iyice sıkın ve sosa ilave edin. Tahta spatula ile karıştırıp tuz ve peyniri ilave edin.
Bir çorba kaşığı tereyağını eritip etleri ilave edin. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanı ekleyip kavurun. Salçayı ilave edip 1 dakika sonra un ve domatesi ekleyerek karıştırın. Tuz ve baharat ilave edip pişmeye bırakın.
Hazırladığınız beğendiyi servis tabaklarına paylaştırın etleri de beğendinin üzerine paylaştırın. Arzu ederseniz üzerini közlenmiş sivri biber ve domateslerle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
|
Beğendili Kebap |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc3658
Gönderme Tarihi: 11.May.2006
3,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr Kuzu kusbasi
110 gr margarin
100 gr Sogan
1 çorba kasigi Domates salçasi
1 tatli kasigi Tuz
Baharat torbasi
2.5 bardak Su
1 Kg Patlican
80gr Un
1 lt Süt
80 gr Kaser peyniri rendesi
1/2 adet Limon
Ön hazirlik olarak soğani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin.
Yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.
Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika, pembelesinceye kadar sote edin.
Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç dakika daha pisirin.
Salçayi katin. Ara sira karistirmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayi kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasini ilave edin.
Atesi kisin. Tencerenin üzerine bir tas kapayin, 1 bardak sicak suyu, tasin kenarindan dökün. Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi agir ateste 8-10 dakika pisirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sicak suyu koyup, yine agir ateste, yaklasik 20 dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin.
Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sicak su ilave edebilirsiniz.
Kebabin, tencereyi atesten aldiginizda, yaklasik 1 bardak salçasi olmalidir.
Kebap piserken bir yandan begendiyi hazirlayin. Bunun için büyükçe bir tencerenin içine 1/2 limonun suyunu sikin, 1 tatli kasigi tuz ilave edin.
Patlicanlari tercihan kömür atesinde, bu mümkün degilse kizgin yagda ya da firinda, gerektiginde alt üst ederek, yumusayip yer yer su sizdirmcaya kadar pisirin. Saplarindan kesip, tuz ve limonun bulundugu tencereye koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip, sogumaya birakin.
Sogumus patlıcanlarin kabuklarini keskin bir biçakla soyup, atin.
Patlicanlarin etli kisimlarini bir baska kaba aktarin.
Sütü bir tasim kaynatip, bir kenara alin. Yagin kalan 80 gramini orta boy bir tencerede, orta ateste isitin. Yag kizmaya baslayinca ununu ilave edin.
Meyaneyi, tahta bir kasikla sik sik karistirarak pisirin. Un sararmaya baslayinca birkaç dakika daha pisirip, tencereyi atesten alin. Bir kenarda ilinmaya birakin.
Meyane ilininca tencereyi tekrar orta atese oturtun. Sicak sütü, tahta bir spatulayla sürekli karistirarak, azar azar meyaneye yedirin. Çok agir ateste 10 dakika pisirin.
Patlicanlari iyice sikip, çok ince kiyin. Patlicanlari ates üzerindeki meyaneye ilave edin. Yumurta teliyle karistirarak 5-6 dakika daha pisirin.
Kaser peyniri rendesini ilave edin. Karistirin. Begendiyi atesten alin.
|
|
Beğendili Kebap Tarifleri Beyti Tarifleri
|
|