|
Beğendili börek |
|
Hasibe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc16769
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2007
2,849 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patlıcan,
1 çorba kaşığı margarin
2 adet yufka,
100 gram kaşar peyniri,
tuz,
karabiber,
1 adet yumurta sarısı,
Patlıcanları fırında közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, çatalla ezin ve püre haline getirin. Margarini tencerede eritin. Püreyi yağda kavurun ve s'oğumaya bırakın. Tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın.
1 adet yufkayı düz bir zemine yayın. Hafifçe su serpin ve üzerine diğer yufkayı yerleştirin.
Yufkayı 4 üçgen parçaya bölün. Her üçgenin uzun kenarına patlıcanları yayın. Üzerine birer dilim kaşar peyniri koyup, sigara böreği gibi sarın ve yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
|
BEĞENDİLİ BÖREK |
|
nazar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Araç-Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc28327
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2008
5,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
3 yufka,
3 patlıcan,
1 yumurta,
2 çorba kaşığı un,
3 bardak süt,
100 gr. taze kaşar,
katıyağ,
karabiber,
tuz.
Patlıcanları közleyip soyun ve çatal yardımıyla ezin. Kızdırılmış yağda unu kavurup, yavaş yavaş 2 bardak sütü yedirin ve koyu bir kıvama getirin. Bu sosa patlıcanları, kaşarı rendeleyerek ekleyin ve karabiber, tuzunu ayarlayın. Yufkaları sigara böreklik olacak gibi dörde bölün ve içine malzemesini koyup sigara böreği şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine böreklere gul şeklini vererek dizin. 1 bardak sütle yumurtayı çırpın ve böreğin üzerine sürün. 180 derece ısıtılmış fırında böreğin üzerini kızartın.
|
Beğendili Börek |
|
sadıka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64525
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011
2,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
1 adet közlenmiş patlıcan
150 gr. pastırma
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
Tereyağını eritin ve üzerine un serpip kavurun. Sütü ilave edip beşameli yapın. Üzerine ezilmiş patlıcanları, pastırmaları ve rende kaşar peyniri ekleyin. Su ve sıvı yağı karıştırın. Yufkaları bu karışımla ıslatıp büyük üçgenler halinde kesin. Geniş kısmına iç malzemeyi koyun ve rulo yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin
|
Beğendili Börek |
|
ay ve güneş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81262
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2012
2,523 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
3 adet patlıcan
1 adet limonun suyu
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı süt
Tuz, karabiber
Sos için:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Patlıcanları iyice yıkayın. Kuruladıktan sonra közleyin. İçlerini çıkarıp limon suyunda bekletin. Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarinle 2 çorba kaşığı unu kavurun. Üzerine 2 su bardağı sütü sürekli karıştırarak, ekleyin. Koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırıp, pişirin. Limonlu suda beklettiğiniz közlenmiş patlıcan içlerini süzün. Sonra tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniriyle birlikte sosa ekleyin. Gerekirse robottan geçirin. Yufkaları büyük üçgen şeklinde kesin. Yufka parçasının geniş kenarına patlıcanlı karışımdan yayarak, koyun. Gevşek bir sigara böreği gibi sarın. Ucundan itibaren kıvırıp gül şekli verin. Üzeri hafif yağlanmış fırın tepsisine gülleri dizin. Bir kabın içinde 1 su bardağı sütü yumurtayla birlikte karıştırıp iyice çırpın. Gül böreğin üzerine bolca sürün. 190 dereceli fırında gül böreklerin üzeri pembeleşene kadar pişirin.
|
Beğendili Börek |
|
hanende
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2013
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94271
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2013
2,256 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
3 adet közlenmiş patlıcan
1 adet limonun suyu
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı süt
Tuz, karabiber
Sos için:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Patlıcanları bir kabın içine alıp üzerine limon suyu sıkın ve bekletin. Közlenmiş patlıcan kararmasın diye bu işlem. Bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını ve 2 çorba kaşığı unu kavurun. Üzerine 2 su bardağı sütü sürekli karıştırarak ekleyin. Koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırıp pişirin. Limonlu suda beklettiğiniz közlenmiş patlıcan içlerini süzün. Sonra tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniriyle birlikte sosa ekleyin. Gerekirse robottan geçirin. Yufkaları büyük üçgen şeklinde kesin. Yufka parçasının geniş kenarına patlıcanlı karışımdan yayarak koyun. Gevşek bir sigara böreği gibi sarın. Ucundan itibaren kıvırıp gül şekli verin. Üzeri hafif yağlanmış fırın tepsisine gülleri dizin. Bir kabın içinde 1 su bardağı sütü yumurtayla birlikte karıştırıp iyice çırpın. Gül böreğin üzerine bolca sürün. 190 dereceli fırında gül böreklerin üzeri pembeleşene kadar pişirin.
|
|