|
Beef Wellington |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170315
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2023
334 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo bütün bonfile
250 gram milföy hamuru
100 gram mantar
3 yemek kaşığı hardal
Taze kekik
Taze biberiye
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı deniz tuzu
Derin bir tavanın içinde bonfileyi kızartın. Ancak derecesi yüksek bir fırına sahipseniz.
Bonfileyi yağlayın ve alüminyum folyoya sarın. Fırına verin.
Milföy hamurunu iyice açın. İncecik olan hamurun içine zeytinyağı sürün.
Aynı zamanda hardalı sürmeyi unutmayın.
Eti fırından çıkartıp hamurun ortasına koyun. Üzerine biraz zeytinyağı döküp ardından baharatları ilave edin.
Ete baharatları iyice yedirin. Hamuru tüm etle kaplayın, üzerine yumurta sürün ve fırına verin.
|
Beef Wellington |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167468
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2022
323 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram bonfile
12 dilim füme et
500 gram milföy hamuru
250 gram mantar
1 adet yumurta
3 dal taze kekik
3 dal taze biberiye
1 tatlı kaşığı hardal
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Yarım tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
Bonfileyi biraz tuz ve biraz karabiberle iyice ovun.
En geniş tavanızı ocağa koyup ısıtın.
Zeytinyağını da ekleyerek mühürleme işlemine başlayın.
Mühürlemenin püf noktası yüksek ateşte etin kenarlarını ve üstünü pişirmek ve içinin sulu ve yumuşak olmasını sağlamaktır.
Her tarafını 3 dakika çevirdikten sonra kenara alın.
Mantarları dilimleyip zeytinyağında pişirin.
Milföy hamurunu da streç filmin üstüne yerleştirip üzerine hardalı sürün.
Milföy hamurunun arasında boşluk kalmayacak şekilde füme etleri serin.
Milföyler ve fümeler bonfilenizin üstünü tamamen kaplayacak büyüklükte olmalıdır.
Füme etin üzerine de mantarları ekleyin ve mantarların üzerine de bonfileyi yerleştirin.
Etin üzerine biberiye ve kekik ekleyin.
Ardından birkaç dilim daha füme et ilave edin ve milföy hamuruyla üzerini kapatıp eti iyice sarın.
Milföyler ve fümeler bonfilenizin üstünü tamamen kaplayacak büyüklükte olmalıdır.
Yemeğinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında orta karar pişmiş olması için 30 dakika pişirin.
Beef Wellington’ı fırından çıkarınca dilimleyerek servis edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 08.02.2023
|
Beef Wellington |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166798
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2022
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
1 kilo bütün bonfile
500 gr milföy hamuru
250 gr mantar
12 dilim füme dana eti
Dijon hardalı
3 dal taze kekik
3 dal taze biberiye
1 yumurta
Zeytinyağı
Deniz tuzu
Karabiber
Bir kilo bütün bonfileyi sığabileceği ölçekte bir cam kase içerisine yerleştirdikten sonra bonfilenin her iki tarafını önce tuzlayın, sonra karabiberleyin. 250 gr mantarı dilimler halinde kesin. Bonfileyi geniş bir tavaya alın, üzerine zeytinyağı döktükten sonra her iki tarafını tavada çevirerek eti mühürleyin. Pişen etinizi fırın tepsisine yerleştirin.
Dilimlediğiniz mantarları farklı bir tavaya alın ve zeytinyağı ilave ettikten sonra karıştırarak pişirin. Milföy hamurunu düz bir zemin üzerine serdiğiniz strech film üzerine düzgünce yerleştirin, üzerine dijon hardalı serpin.
Dilim füme dana etlerini milföy hamurunun üzerini kaplayacak şekilde yan yana dizin. Üzerlerine pişirdiğiniz mantarları döktün, mantarların üzerine bonfile etinizi bütün olarak yerleştirin ve etin üzerine kekik ve taze biberiyeleri dizin. Daha sonra üst kısmını kaplayacak şekilde birkaç dilim füme dana etinide üzerine yerleştirin ve milföy hamuru ile kaplayın. Milföy hamurları ile eti iyice sarın.
Pişireceğiniz tepsinin üzerine pişirme kağıdı koyduktan sonra milföy hamuru ile sardığınız etinizi tepsiye alın. Milföy hamurunun hem üzerine hem de yanlarına yumurtayı sürdükten sonra, fırında 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra dilimleyerek servis tabaklarınıza alın, üzerlerini biberiye ile süsleyin.
|
Beef Wellington |
|
peri masalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2020
Mesajlar: 31
|
Kısa URL: https://ml.md/lc154811
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2020
642 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet 400 gramlık dana bonfile
Zeytinyağı
500 gram yabani mantar karışımı
1 dal dağ kekiği
500 gram milföy hamuru
8 dilim füme et
2 adet yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Etleri ayrı ayrı streç filmle üç kat sarıp bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün biraz zeytinyağıyla yağladığınız tavada etleri 30-60 saniye kadar mühürleyin.
Tavadan aldığınız etleri soğumaya bırakın.
Mantarları incecik doğrayıp zeytinyağıyla yağladığınız kızgın tavada kavurun.
Biraz tuz, karabiber ve kekik yapraklarını ekleyin.
Sularını salan mantarları suyunu çekene kadar 10 dakika daha yüksek ateşte pişirin. (Elde ettiğiniz u mantar püresine duxelle adı verilir.)
Duxelle?i tavadan alıp soğumaya bırakın.
Tezgahı hafifçe unlayıp milföy hamurlarını bonfilelerin üzerini kaplayacak şekilde açın.
Açtığınız milföyleri buzdolabında soğutun.
Tezgahın üzerine streç film serip 4 dilim fümeyi kenarları üst üste gelecek şekilde yerleştirerek bir kare elde edin.
Duxelle?in yarısını füme etlerin üzerine yayın.
Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırıp mantarların üzerine yerleştirin.
Streç film yardımıyla rulo şeklinde sarıp buzdolabında 30 dakika daha dinlendirin.
Yumurta sarılarına birkaç damla su, biraz tuz ekleyip karıştırın.
Bir fırça yardımıyla milföylerin üzerine yumurta sürün.
Buzdolabında dinlendirdiğiniz dışı füme kaplı bonfileleri milföylerin ortasına yerleştirip her tarafı kapanacak şekilde paket yapın.
Hamurun fazla kısımlarını kesip her yerine yumurta sarısı sürün.
Yeniden streç filme sarıp buzdolabında en az yarım saat daha dinlendirin.
Beef Wellington?ları pişirmeden önce üzerini bıçakla saç örgüsü şeklinde çizin.
Yeniden yumurta sarısı sürün.
Fırını 200 derecede ısıtıp Wellington?ları 15-20 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
Not: Not: Bütün dünyanın İskoçyalı ünlü şef Gordon Ramsay ve MasterChef yarışması sayesinde tanıdığı bir et yemeğidir.
|
Beef Wellington |
|
sevda abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc153204
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2020
940 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 kilo bütün bonfile
500 gr milföy hamuru
250 gr mantar
12 dilim füme dana eti
Dijon hardalı
3 dal taze kekik
3 dal taze biberiye
1 yumurta
Zeytinyağı
Deniz tuzu
Karabiber
1 kilo bütün bonfileyi sığabileceği ölçekte bir cam kase içerisine yerleştirdikten sonra bonfilenin her iki tarafını önce tuzlayın, sonra karabiberleyin. 250 gr mantarı dilimler halinde kesin. Bonfileyi geniş bir tavaya alın, üzerine zeytinyağı döktükten sonra her iki tarafını tavada çevirerek eti mühürleyin. Pişen etinizi fırın tepsisine yerleştirin.
Dilimlediğiniz mantarları farklı bir tavaya alın ve zeytinyağı ilave ettikten sonra karıştırarak pişirin. Milföy hamurunu düz bir zemin üzerine serdiğiniz strech film üzerine düzgünce yerleştirin, üzerine dijon hardalı serpin.
Dilim füme dana etlerini milföy hamurunun üzerini kaplayacak şekilde yan yana dizin. Üzerlerine pişirdiğiniz mantarları döktün, mantarların üzerine bonfile etinizi bütün olarak yerleştirin ve etin üzerine kekik ve taze biberiyeleri dizin. Daha sonra üst kısmını kaplayacak şekilde birkaç dilim füme dana etinide üzerine yerleştirin ve milföy hamuru ile kaplayın. Milföy hamurları ile eti iyice sarın.
Pişireceğiniz tepsinin üzerine pişirme kağıdı koyduktan sonra milföy hamuru ile sardığınız etinizi tepsiye alın. Milföy hamurunun hem üzerine hem de yanlarına yumurtayı sürdükten sonra, fırında 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra dilimleyerek servis tabaklarınıza alın, üzerlerini biberiye ile süsleyin.
|
Beef Wellington (İngiltere) |
|
nene hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.04.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124419
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2017
4,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
1000 gr. Dana fileto
Yeni çekilmiş Karabiber
15 ml Zeytinyağı
30 gr. Tereyağı
2 ad. arpacık Soğanı
250 gr. Mantar
1 dal taze Kekik
150 gr. ince Ciğer ezmesi
15 gr. taze Maydanoz
12 Dilim Pastırma
500 gr. Milföy Hamuru
1 Yumurta
Dana filetoya karabiber ekin, her tarafına zeytinyağı sürün ve 15 dakika bir fırın tepsisinde önceden ısıtılmış fırına sürün.
Daha sonra eti bir kenarda soğumaya bırakın.
Arpacık soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Mantarları temizleyin, küçük parçalara bölün.
Tereyağını bir tavada eritin, arpacık soğanları yumuşayıncaya kadar 34 dakika içinde bu tereyağında pembeleştirin.
Mantarları ve kekiği ilave edin ve 5-6 dakika daha pişirin.
Bu karışımı soğumaya bırakın, içindeki bir dal kekiği çekip alın ve ciğer ezmesi ve maydanozları ilave edin. İsteğe göre baharat ekleyin ve soğumaya bırakın.
İki büyük folyoyu tezgah üstüne serin.
Pastırmayı iki sıra halinde yerleştirin. Mantar karışımının yarısını üstüne dağıtın. Dana filetoyu bunun üzerine yatırın ve kalan mantar karışımını üstüne yayın. Saklama folyosu ile pastırmayı dana filetonun etrafına iyi bir rosto elde edebilmek için sıkıca sarın. Bir sonraki işleme kadar eti buzdolabında saklayın.
Tezgahın üstüne un serpin ve milföy hamurunu 0,5 m kalınlığında kare şeklinde (yaklaşık 28 cm x 28 cm) açın. Dana rosto üzerindeki saklama folyosunu çıkarıp alın ve filetoyu bu karenin ortasına yerleştirin.
Milföy hamurun kenarlarına çırpılmış yumurta sürün ve kare şeklindeki hamuru dana filetosunun üzerinde birleştirin.
Dana filetosunu hamurun kapanma yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
Üstüne çırpılmış yumurta sürün ve kalan milföy parçaları ile süsleyin.
Dana filetosunu en az 30 dakika (mümkünse bir gece) buzdolabında bırakın
Besin termometresini ortasına batırın.
Pişirme süresinin sonunda dana filetoyu 15 dakika dinlenmeye bırakın, daha sonra kesin ve servis yapın.
Fotoğraf "sevda abla" tarafından gönderildi. 22.09.2020
|
Beef Wellington |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107752
Gönderme Tarihi: 20.May.2015
2,356 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet bonfile
2 yemek kaşığı margarin
2 adet soğan
500 gram mantar
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
8 adet milföy hamuru
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Öncelikle bonfileyi karabiberle ovun ve fırın tepsinize yerleştirin. 200 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Soğutup, tepsideki suyun yağını süzdükten sonra sos yapmak üzere bir kenara ayırın. Margarini bir tavada kızdırdıktan sonra, içine soğanları atıp yumuşayıncaya kadar kavurun. Mantarları da ilave edin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Altını kapatıp maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın. Üzeri unlanmış tezgahın üstünde 2 adet milföy hamurunu birbirine ekleyip, bonfileyi içerisine alacak büyüklükte açın. Bunu diğer bonfileler içinde yapın. Bonfilenin üstüne gelecek kısma mantarları döşeyin. Bonfileyi yerleştirdikten sonra hamuru etin üstüne kapatın. Yumurta akıyla uçlarını ıslatarak hamuru iyice birbirine yapıştırın. Bonfileli hamuru yağlanmış bir tepsiye koyduktan sonra yumurta sarısı sürüp 220 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Isıyı 190 dereceye indirip bir 30 dakika daha pişirin. Eğer hamurun üstü çok kızarmışsa üstünü yağlı kağıt veya folyoyla örtebilirsiniz. Fırından çıkarıp bir miktar beklettikten sonra dilimleyin ve ayırdığınız et suyunu biraz unla koyultup kaynattıktan sonra etin yanısıra servis yapın.
|
|