| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bearnez Soslu Turnedo | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70215 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2011 
2,912 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 dana bonfilesi (her biri 2,5 cm kalınlığında)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
 
1 çorba kaşığı rafine yağ
 
6 yağda kızarmış yuvarlak ekmek dilimi (her biri 7,5 cm çapında, sıcak olarak saklanmış)
 
1+1/4 su bardağı Bearnez sosu
 
 
Bonfileleri tuz ve biberle ovunuz. Kalın dipli ve bütün bonfileleri bir defada alacak büyüklükte bir tavaya tereyağı ve rafine yağı koyup, orta ateşe oturtunuz. Yağ kızınca bonfileleri koyup, her iki yanlarını 2'şer dakika kızartınız. Ateşi iyice kısıp, her iki yanlarını 2'şer dakika daha pişiriniz, (iyi pişmiş bonfile isterseniz bu süreyi 2 kat artırmak gerekir.)
 
Tavayı ateşten alınız. Yağda kızarmış yuvarlak ekmek dilimlerini büyük ve ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, her dilimin üstüne bir bonfile, her bonfilenin üstüne bir çorba kaşığı bernez sos koyup, kalan sosu ısıtılmış bir sos kasesine boşaltarak, etlerin yanında servis ediniz.
 
 
Not: Klasik bir Fransız yemeği olan bearnez soslu turnedo, yanında sote mantar ve patatesle servis edilebilir.
  
 | 
 
Bearnez Soslu Turnedo (Fransa) | 
 
  | 
PELIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2005 
Mesajlar: 40 Şehir: Çandarlı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5015 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
3,109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 x 125 g bonfile
 
3.5 çorba kaşığı margarin
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
taze çekilmiş karabiber
 
1+1/2 su bardağı Bearnez sos
 
 
Bonfileleri bir beze sarıp kesilmiş olan yüzlerinden biri alta gelecek biçimde tezgaha koyup hafifçe dövün.
 
Margarini bir tavada eritin. Bonfilelerin her iki yüzeyini de tuzlayıp, biberleyi tavaya koyup, birkez alt üst ederek her iki yüzleri de 3'er dakika, etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar, pişirin. Fazla pişmiş istiyorsanız, etleri daha uzun süre pişirebilirsiniz.
 
Bonfileleri fazla yağlarını süzdürerek, önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp yanında Bearnez sos ve dilediğiniz garnitürle sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bearnez Soslu Turnedo (Fransa) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
 | 
 
 
 
 |