| 
 
| 
 
 
 | 
 
BEARNEZ SOSLU BALIK | 
 
  | 
taze 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2009 
Mesajlar: 23 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32830 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2009 
2,364 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
750 gr. balık (Levrek, Kefal, Mercan gibi balıklardan biri),
 
1 adet havuç,
 
4 - 5 bardak su,
 
Tuz
 
2 - 3 tane karabiber,
 
Bearnez salçası
 
 
Hazırlanışı:
 
1 Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra filetolara ayırınız.
 
2 Filetolara ayrılmış balıkları yayvan bir kaba koyup muntazam diziniz.
 
3 Üzerlerine suyu, ayıklanmış soğanı, kazınmış havucu, iri iri koyunuz.
 
4 Tuz ve biber atıp ağzını kapatın orta hararetli ateşte 15 - 20 dakika haşlayınız.
 
5 Haşlanan balıkları parçalamadan servis tabağına koyup yanlarına haşlanmış küçük patates koyunuz.
 
6 Bearnez sos hazırlayınız.
 
7 Bearnez sosu salçalığa koyunuz.
 
8 Balıkları sıcak olarak bearnez sosla servis yapınız.
 
 
Not: Balıklar filetolara ayrılmadan da kesilerek hazırlanabilir.
  
 | 
 
Bearnez Soslu Balık | 
 
  | 
rota 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 18.02.2009 
Mesajlar: 15 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33870 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2009 
3,048 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Levrek, kefal, mercan, sinarit gibi balıklardan
 
 
800 gram balık filetosu
 
5 bardak su
 
1 küçükçe havuç ve soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
SALÇASI:
 
2 yumurta sarısı
 
2 kahve fincanı sirke
 
100 gram tereyağı ya da margarin
 
1/2 demet maydanoz
 
1 arpacık soğanı
 
Tuz
 
 
1 Baş ve kuyruğu çıkarılmış olarak tartılmış 800 gram balığı keserek ya da balıkçıya kestirerek, her biri aşağı yukarı yüzer gramdan yarım el büyüklüğünde 6 fileto çıkarmalı ve bunları bir tepsiye yerleştirdikten sonra üstlerine 5 bardak su, biber, küçük havuç, soğan ile yarım çorba kaşığı da tuz ilâve etmeli ve üstlerine bir kapak kapatarak, balıklar orta ateşte 20 dakika haşlanmalıdır. (Aşağı yukarı kiloluk bir ya da daha büyük balıkları yuvarlak kesmek suretiyle haşlamak da olanaklıdır.)
 
2 Balıklar haşlanınca; parçalamadan bir delikli kepçe ile tabağa almalı, yanında haşlanmış patates ve salçalık içinde yukarıdaki oranlarda hazırlanmış bearnez salçası olduğu halde sıcak olarak servis yapmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BEARNEZ SOSLU BALIK Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |